DR-vært opsagt

Gyrith Cecilie Ross' tid i Danmarks Radio er snart forbi - for nu i hvert fald

Gyrith Cecilie Ross er færdig på DR. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Gyrith Cecilie Ross er færdig på DR. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Mandag formiddag meddelte DR, at det er slut med en lang række programmer.

Et af de programmer, der får kniven, når kalenderen siger 2020, er 'Quizzen' på DR2, der har Gyrith Cecilie Ross som vært.

Lukningen af programmet har dog også betydet, at værten er blevet opsagt helt fra DR. En udmelding, Gyrith Cecilie Ross er noget overrasket over.

Det har fået hende til at gå til tasterne på de sociale medier.

'Quizzen sender for sidste gang på torsdag. Ikke bare sæsonen - nej, sådan for ægte sidste gang. Det er jeg selvklart ked af, men det har jeg vidst i næsten et år - politiske beslutninger, besparelser og alt det der dejligt begrænsende for satiren - no surprise', skriver hun i et opslag på sin Instagram-profil og fortsætter:

'Til gengæld har jeg kun lige erfaret, at det også betyder, at jobbet som vært i DR desværre er slut for nu. Indtil for ganske nyligt var der nemlig nogle cheflignende typer, der fortalte mig, at jeg var drøngod på tv, og jf. fotodokumentation kan jeg da virkelig ikke forstå, hvordan de så pludseligt kunne ændre holdning … Jeg mener, made for TV, ik’?!', skriver hun videre.

Rapkæftet DR-vært færdig på populært program

Leder efter nyt
I opslaget fortæller hun også, at hun derfor er jobsøgende pr. 1. januar.

'Jeg håber, at mit - lad os sige det, som det er - ret så tydelige skærmtalent demonstreret på den smagfulde billedcollage skinner igennem, og at nogle finder mit ansigt og min journalistbaggrund spændende og (vigtig detalje) vil betale for det. Jeg er fri fra 1. januar - eller rettere freelance', skriver hun og fortsætter:

'Indtil da kan du finde mig i permanent fosterstilling, desperat opdaterende min indbakke, men til gengæld med lidt tid til at takke alle jer dejlige seere, kolleger, politikere og anmeldere, der tog så utrolig godt imod mig i så etableret et format', skriver hun videre.

Bubber afslører: Har gjort barnepigen gravid

Under opslaget vælter det ind med beskeder både fans og kolleger, der begræder, at Gyrith Cecilie Ross snart er fortid i DR.

'Det er helt hjernedødt', skriver vært Sara Bro.

'Nej, nej, nej. Hvor er det ØV. Kh en fan af både 'Quizzen' og G', skriver tv-vært Christian Degn.

Ikke fyret
Til Ekstra Bladet fortæller Gyrith Cecilie Ross, at hun er ærgerlig over, at hun ikke længere skal være i DR. Hun understreger dog, at hun ikke er blevet fyret, men at det er hendes kontrakt, der er udløbet.

- Jeg har en kontrakt, der udløber ved årsskiftet. Jeg havde håbet, at den blev forlænget, og det havde jeg haft indtrykket af. Det er der ikke økonomi til, så nu har jeg så travlt med at finde et nyt job, siger Gyrith Cecilie Ross.

- Det er jo 'the name of the game'. Jeg har hele tiden vidst, at 'Quizzen' skulle lukke. Jeg er dog ærgerlig over, at jeg relativt sent har fundet ud af, at jeg ikke skal fortsætte, for så havde jeg haft mulighed for at søge et nyt job noget før. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne ville have været blevet i DR, men det her føler jeg ikke er ensbetydende, at jeg aldrig kommer tilbage til DR, siger hun.

- Det har i hvert fald ikke været en smækken med døren fra min side, selvom det godt kan være, at ironien i mit opslag ikke er kommet tydeligt igennem.

Vil savne det
Nu skal Gyrith Cecilie Ross så i gang med at lede efter et nyt job.

- Nu ved jeg ikke, hvad der skal ske. Jeg er i gang med at skrive manus til mit sidste program af 'Quizzen', hvor der vil være fokus på at sige pænt farvel, men efter det ved jeg ikke, hvad der skal ske. Jeg kommer til at savne at lave 'Quizzen', men mit privatliv er 50 timers arbejde om ugen og vasketøj i weekend, så på den måde bliver det også fedt at prøve noget andet.

Præcis i hvilken retning, hun vil gå, har Gyrith Cecilie Ross endnu ikke besluttet sig for.

- Selvfølgelig vil jeg gerne lave tv, men man kan også være journalist på mange andre måder, så jeg glæder mig til at se, hvad der byder sig.

I 'Quizzen' på DR2 kæmper politikere mod hinanden i paratviden om store politiske begivenheder i Danmark. Signe Molde har tidligere været vært på programmet, inden Gyrith Cecilie Ross kom til i 2018.

Skyldes besparelser
Hos DR er de kede af, at de mange besparelser har betydet, at de er nødt til at sige farvel til Gyrith Cecilie Ross.

- Helt overordnet er vi brandærgerlige over, at vi skal sige farvel til Gyrith. Hun er en fantastisk dygtig og professionel vært. Hun har gjort et veletableret program til sit eget, og det er en meget svær opgave. Med humor, dygtighed og engagement som vært har Gyrith været skønt selskab for seerne, siger Helle Sønderby, der er redaktionschef hos DR Kultur, Børn og Unge, og fortsætter:

- I forbindelse med besparelserne er der en række kontrakter, som vi ikke har kunnet forlænge. Vi har ikke mulighed for at have arbejde til alle de gode værter. Vi havde ønsket, at vi kunne fortsætte med ’Quizzen’ i mange år endnu, og vi ville meget gerne have fortsat med Gyrith og mange af de andre gode værter, vi også er nødt til at sige farvel til.

Hun understreger, at hun ikke kan kommentere Gyrith Cecilie Ross' ansættelsesforhold i detaljer.

- Men efter min bedste overbevisning er det foregået på en ordentlig måde. Vi ville ønske, det havde været anderledes, men som sagt er der mange DR-programmer, der lukker, og det får desværre konsekvenser for mange medarbejdere, og det er vi selvfølgelig rigtig kede af.

Nu er det alvor: Halvt så meget 'Hammerslag'

'Quizzen' er langtfra det eneste program, der forsvinder fra DR i det nye år. Få et overblik over kanal- og programlukninger på tv og radio på dr.dk/ændringer her.

Du kan se hele opslaget fra Gyrith Cecilie Ross herunder:

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+