DR-vært på licensbetalt rejse med mor

Jacob Riising og hans 73-årige mor rejser rundt i store dele af verden på seernes regning

Jacob Riising og mor Brita kommer tættere på hinanden. Licensbetalerne klarer regningen. (Foto: Mastiff A/S)
Jacob Riising og mor Brita kommer tættere på hinanden. Licensbetalerne klarer regningen. (Foto: Mastiff A/S)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Faldskærmsudspring, bungyjump og dykning med hajer på steder så eksotiske som Mexico, Sydafrika, Texas og Marokko. Det lyder som en drømmerejse, der kræver mange års opsparing, men for DR-vært Jacob Riising og hans mor er det arbejde. Licensbetalt arbejde. Regningen for den eventyrlige rejse, som de to har været på, bliver nemlig sendt direkte videre til DR’s seere.

I seks programmer med titlen ’På rejse med Riising og mor’ drager den populære vært og hans mor, 73-årige Brita, rundt i store dele af verden og kaster sig ud i hæsblæsende aktiviteter som at skyde med maskingevær, røre ved krokodiller og springe i faldskærm. Altsammen for at komme tættere på hinanden.

Et væld af oplevelser
Jacob Riising følte nemlig, at han var ved at 'glide fra sin mor'. Som mange andre voksne børn og deres forældre så de kun hinanden til jul og børnefødselsdag, og tv-værten ønskede derfor at skabe nogle stærke minder, inden det er for sent. Så baseret på det engelske tv-koncept '50 ways to kill your mother' udviklede han og DR programmet 'På rejse med Riising og mor'.

Mor og søn blev sendt ud i verden i tre omgange af ti dage sammen med et kamerahold og fik ifølge Riising et væld af oplevelser.

Riising og hans mor var blandt andet ude at skyde, da de var i licensbetalt familieterapi. (Foto: Mastiff)
Riising og hans mor var blandt andet ude at skyde, da de var i licensbetalt familieterapi. (Foto: Mastiff)
 

- Det var vildt at være jorden rundt med sin mor. Og det var meget livsbekræftende at få sådan en oplevelse sammen med hende, fortæller han om deres store eventyr.

Ikke det samme at tage til Vejle
Den 37-årige vært har forståelse for, at hans licensbetalte rejse med mor kan vække kritik, men siger:

- Det er sådan, at når man laver rejseprogrammer, er man nødt til at rejse ud. Det havde ikke været det samme at tage i Dyrehaven eller til Vejle på hotel i ti dage. Folk tænker tit, at det er dyrere at lave rejseprogrammer, fordi man skal op i en flyvemaskine, men det er jo ikke lige så dyrt som så mange andre tv-programmer, hvor man skal leje studie, osv. Jeg kan da godt forstå, hvis nogen tænker: 'Sikke heldig han er'. Men sådan er præmissen nu engang for et rejseprogram.

Jacob Riising mener også, at der er en klar public service-værdi i programmet.

- Selv om det kan lyde som et polterabend-program, håber jeg, at det kan opfordre til, at man bruger mere tid med sine forældre og tager ud at rejse med og dem laver ting, som man ellers ikke ville, siger han.

Økonomisk bevidste
Programredaktør hos DR1 Micha Barken-Fuglede mener ikke, at programmet kunne have været optaget i Danmark.
- Det er et program, der handler om at prioritere at få tid til hinanden og være sammen, selv om man som voksen har fået børn og har travlt familie. Man kan diskutere, om man kunne have fået den samme effekt ved at tage til Ebeltoft, men det mener vi simpelthen ikke.  Det handler ikke bare om samværet . Man får en anden oplevelse af at være ude og opleve noget unikt. Nogle gange må man, især på tv, sætte en ekstrem scene for at få en effekt, siger hun.

Hun vil ikke udtale sig om, hvad programmet har kostet at lave.

- Det udtaler vi os af gode grunde ikke om, men det er ikke som sådan dyrere at lave programmet ude i verden. Det har noget at gøre med, at man tager et meget lille hold af sted, og vi er meget økonomisk bevidste. Der bliver ikke fløjet på business class, siger Micha Barken-Fuglede.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+