DR-vært taler ud om barsk fortid: - Jeg skreg og skreg

Ulla Essendrop husker ikke meget fra sine første leveår, hvor hun boede på et børnehjem i Indien. Som spæd blev hun efterladt på en trappe af sine forældre, og det har sat sine spor

Ulla Essendrop havde ikke den letteste start på livet. Foto: Lars Just
Ulla Essendrop havde ikke den letteste start på livet. Foto: Lars Just

Livet har bestemt ikke altid været en dans på roser for den 41-årige DR-vært Ulla Essendrop.

I et nyt interview med Ude & Hjemme i forbindelse med Danmarks Indsamlingen på DR, som kulminerer lørdag aften, fortæller hun åbent om sin svære barndom, som var præget af store svigt.

I år går pengene fra Danmarks Indsamlingen på DR til hjemløse børn, og Ulla Essendrop ved ud fra egen erfaring, hvor stor betydning en håndfuld penge kan have for hjemløse børn.

Ulla Essendrop kommer oprindeligt fra Indien. Da hun var spæd, blev hun efterladt på en trappesten af sine forældre i byen Kolkata, fordi de ikke kunne tage vare på hende. Sidenhen tog et børnehjem sig af hende, indtil hun som tre-årig blev adopteret af et dansk par.

Den populære DR-vært kan ifølge hende selv ikke huske meget om tiden, inden hun kom til Danmark, og det eneste minde, hun har fra den tid, er et enkelt sort-hvid billede af hende selv.

Dansk tv-darling jubler: Jeg er blevet mor

- Det er meget mærkeligt, at der er tre år af mit liv, som jeg slet ikke kender til. Ingen kan fortælle mig, hvad der er sket, og ingen kan sige: 'Da du var lille, gjorde du sådan og sådan', siger hun til Ude & Hjemme.

Ulla Essendrop og Jimmy Bøjgaard er blev i august 2017 forældre til en lille dreng. Foto: Jonas Olufsson
Ulla Essendrop og Jimmy Bøjgaard er blev i august 2017 forældre til en lille dreng. Foto: Jonas Olufsson

Gjort stort indtryk
Selvom Ulla Essendrop ikke husker meget fra sin barndom, så er hun ikke i tvivl om, at tiden på børnehjemmet stadig sætter sine spor den dag i dag. Derfor har hendes danske adoptiv forældre også flere gange oplevet, at hun har reageret voldsomt i forskellige situationer.

- Der var nogle episoder, hvor jeg lå på gulvet og skreg og skreg og var fuldstændig umulig. Jeg kunne slet ikke falde til ro. Jeg skreg også meget i søvne om natten. I dag kan jeg stadig vågne ved, at jeg ligger og skriger, men jeg ved ikke, hvad det er, jeg drømmer, siger hun til Ude & Hjemme.

Ulla Essendrop er gravid: Derfor blev det holdt hemmeligt

Selvom Ulla Essendrop blev efterladt af sine biologiske forældre som spæd, så har hun kun varme tanker til overs for dem. Især efter hun selv er blevet mor til en dreng for et lille år siden, har hun fået sat tingene i perspektiv.

Hun priser sig i dag derfor lykkelig for, at hun er kommet til Danmark, og at hun har fået muligheden for et nyt liv med sine adoptivforældre.

- At give sit barn fra sig er nok den mest desperate handling, man kan foretage sig. Nu sidder jeg selv med min søn, og jeg kunne ikke forestille mig noget værre i verden. Det tror jeg, alle forældre vil give mig ret i. Når man så vælger at gøre det alligevel, må ens livssituation være fuldstændig håbløs. Derfor ser jeg det som en gave. En kærlighedsgave til mig. Mit biologiske ophav gav mig en chance for et bedre liv, fortæller hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ulla Essendrop.