DR-værts store sorg: Dropper donorbarn

Tina Müller har taget en afgørende beslutning. Hun har fravalgt et donorbarn

Tina Müller har droppet drømmen om at få et barn. Foto: Jonas Olufson
Tina Müller har droppet drømmen om at få et barn. Foto: Jonas Olufson

40-årige Tina Müller, der blandt andet er vært på Sporten og 'Madmagasinet' på DR, er ad to omgange gået i gang med at få et barn med en sæddonor.

Men nu har hun sat en stopper for projekt donorbarn.

Det fortæller hun i et stort interview i det nyeste nummer af ALT for damerne.

Beslutningen om, at hun ville have et donorbarn, tog hun i første omgang for to år siden, da hun var et godt sted i sit liv, hvor hun havde fået mange oplevelser med sit job som sportsjournalist og havde været til flere store slutrunder, OL og meget, meget mere.

- Så jeg gik ind i en proces, hvor jeg tog mit liv op til revidering på en måde. Hvad ville jeg nu med mit liv? Jeg havde ingen kæreste. Jeg var 37. Det var ved at være tid til, at jeg skulle overveje, om jeg skulle få et donorbarn. Så tog jeg til min egen læge, og så begyndte processen faktisk bare derfra, siger Tina Müller i interviewet.

Dansk sanger lider af kronisk sygdom: - Jeg har fået en livstidsdom

Kunne ikke gennemføre
Da Tina Müller kort efter fik tilbuddet om at flytte til Aarhus med DR Sporten, sagde hun i første omgang nej, fordi hun var i fuld gang med projekt baby. Da hun så også blev tilbudt en rolle som vært på 'Madmagasinet', sagde hun alligevel 'ja tak'. Derfor var hun nødt til at starte hele processen med fertilitetsklinik og donor forfra.

Til en af de første konsultationer på den nye klinik i Aarhus fik Tina Müller at vide, at hun skulle i gang med det samme, hvis projekt baby skulle kunne lade sig gøre. Men da hun kom hjem efter besøget og skulle stikke sig selv med kanyler som led i fertilitetsbehandlingen, kunne hun ikke gennemføre det, og det var der en helt særlig grund til.

Artiklen fortsætter under billedet...

Tina Müller er blandt andet journalist på DR Sporten. Foto: Ernst Van Norde
Tina Müller er blandt andet journalist på DR Sporten. Foto: Ernst Van Norde
 

Tina Müller er nemlig vokset op uden sin biologiske far, der forlod Tina Müller, hendes mor og storebror, da hun var halvandet år gammel. Hele sin barndom har DR-værten derfor spekuleret i, hvorfor faderen forlod dem.

- Lige pludselig kunne jeg bare se min egen barndom. Jeg ville give det videre, at barnet ikke ville kende sin baggrund eller oprindelse. Der ville jo aldrig være en far. Jeg ville ikke udsætte mit barn for at stå i den situation, at det ikke kendte sin egen baggrund og skulle sidde med de spørgsmål, som jeg også har siddet med hele mit liv. De tanker bankede på, da det blev alvor, og jeg stod med hormoner og kanyler og skulle til at stikke mig i maven. Jeg tænkte: Hvad er det, jeg skal prøve at sætte i gang?, siger Tina Müller i interviewet.

Kendt blogger rasende på DR-værter: Løb grædende fra studiet

Ikke det rigtige
Selvom det er en stor sorg for Tina Müller, at hun muligvis aldrig bliver mor, så er hun overbevist om, at det er den rigtige beslutning.

DR-vært svinet til: 'Selvfølgelig påvirker det hende'

Hun understreger, at hun har stor respekt for de kvinder, der vælger at få et donorbarn, men at det bare ikke er den rigtige beslutning for hende, fordi hun ikke vil byde barnet at vokse op i uvished om, hvem dets far er.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Tina Müller, der oplyser, at hun ikke har yderligere kommentarer i forbindelse med interviewet.