Dyr opstart: Remees natklub i millionunderskud

'X Factor'-dommerens nye satsning har røde tal, men det er ikke, fordi det er en underskudsforretning, siger han

Remee åbnede i april 2016 natklubben ARCH, der ligger i København. Han forventer, at ARCH' næste år bliver særdeles tilfredsstillende. Foto: Polfoto/Mogens Flindt
Remee åbnede i april 2016 natklubben ARCH, der ligger i København. Han forventer, at ARCH' næste år bliver særdeles tilfredsstillende. Foto: Polfoto/Mogens Flindt
Følg Danske kendte

Det tager tid og koster penge, hvis man vil totalrenovere en natklub. Det kan Remee skrive under på.

Han brugte de første fire måneder af regnskabsåret på at rive ned og bygge op i midten i København, efter han besluttede at købe alle aktierne i den gamle natklub Zen for så at begynde konceptet ARCH i stedet.

Remees pladeselskab bløder

At Remee først fik åbnet dørene fire måneder inde i regnskabsåret har givet udslag på bundlinjen i firmaets seneste årsrapport, hvor der er et underskud på 1,4 millioner kroner, efter han har betalt 6,3 millioner kroner i løn til de ansatte.

Lige nu arbejder 118 folk for Remee, og firmaet har en egenkapital på to millioner kroner.

'En stor omgang'
Remee kalder dog året tilfredsstillende og slår fast, at underskuddet kommer efter såkaldte afskrivninger for 1,7 millioner kroner, og at forretningen isoleret set kører i overskud.

Kæmpe bøde til Remees natklub

- Det var en stor omgang. Set i retrospekt skulle jeg selvfølgelig ikke havde åbnet ugen efter, at jeg var færdig med ombygningen. Jeg skulle have ventet i længere tid, så man havde helt styr på, at det var færdigt, også så man havde det rigtige team, siger Remme om opstarten og tilføjer:

- Egentlig var jeg på ved ud af den branche, men ved et tilfælde fik jeg muligheden for at købe det tidligere Zen, og så fik jeg tanken, og hvis man skal lave noget, skal man lave det absolut ultimative, man kan. Det forsøgte jeg så med ARCH.

Stjernespækket besøg
Remee fortæller stolt om de stjerner, der har lagt vejen forbi hans natklub.

- Vi har både haft besøg af Metallica, Bryan Ferry, Rihanna var der i fem timer, vi har haft Skam-castet og Miguel, siger han.

ARCH-konceptet bygger på, at natklubben er et eksklussivt foretagende, hvor kun arketyper er tilladt adgang.

Og man skal ikke tro, at man kan komme på ind Remees natklub, bare fordi man er en landskendt musiker som Karl William. Han blev tidligere på året afvist i døren, angiveligt fordi han var for grim.

Efterfølgende forklarede Remee, at Karl William ikke blev afvist, fordi han var for grim, og at man heller ikke bliver lukket ind per automatik, bare fordi man er en kendt musiker.

God energi er kravet
Remee fortæller, at arketype-kriteriet først og fremmest handler om at finde folk med god energi, men der bliver altså også skelet til påklædning.

- Vi har gjort så meget ud af den klub, så derfor synes jeg også, at det er på sin plads at forvente, at folk gør noget ud af sig selv. Når det er sagt, kan mode være hvad som helst, og hvis folk overhovedet ikke er i nærheden af at ligne en, der til fest, er det vel fair nok, at man ikke bliver lukket ind.

Remee om Beverly-stjernes bryllup: Det bliver et brag

Remee vil ikke kaldes natklubkonge. ARCH er større end det.

- Jeg elsker at lave det her. Det er en del af mit kreative udtryk.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.