Dyrby overværede Langballe-lussing

Den tidligere nyhedsdirektør på TV2 Michael Dyrby var - ifølge flere kilder - til stede, da Anders Langballe fik en lussing af en TV2-chef

B.T.s nuværende chefredaktør Michael Dyrby var ifølge Ekstra Bladets kilder i den grad også en del af den sexistiske kultur på TV 2. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
B.T.s nuværende chefredaktør Michael Dyrby var ifølge Ekstra Bladets kilder i den grad også en del af den sexistiske kultur på TV 2. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Følg Danske kendte

Den hjemsendte BT-chef Michael Dyrby var til stede, da en TV2-chef uddelte en lussing til den daværende politiske redaktør Anders Langballe.

Det kan Ekstra Bladet afsløre på baggrund af flere kilder, som også var til stede, men som ønsker at være anonyme.

Det var - ifølge kilderne - den tidligere kanalchef på TV2 News - Mikkel Hertz - som gav Langballe en lussing under en julefrokost.

Michael Dyrby var på daværende tidspunkt nyhedsdirektør og medlem af TV2's direktion - den øverste ledelse.

Alligevel fik lussingen ingen synlige konsekvenser for Mikkel Hertz, som fortsatte som kanalchef for TV2 News frem til 2015. Her blev han - trods lussing - forfremmet til nyhedsdirektør på TV2.

Det skete da Michael Dyrby trak sig efter en skandale om utroskab, sms'er og nøgenbilleder, der satte Dyrby i en 'sårbar position'.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at komme i kontakt med Michael Dyrby. Det har derfor ikke været muligt at få svar på, hvad Michael Dyrby gjorde internt på TV2 i forhold til Mikkel Hertz.

'Legendernes Julefrokost'
Kilderne oplyser samstemmigt, at episoden med lussingen fandt sted ved den årlige såkaldte 'Legendernes Julefrokost' på en restaurant i København for syv-otte år siden.

Anders Langballe ønsker ikke selv at sætte navn på gerningsmanden bag lussingen, men flere kilder bekræfter uafhængigt af hinanden, at det var den daværende kanalchef på TV2 News Mikkel Hertz.

Ekstra Bladet har konfronteret Mikkel Hertz, der stoppede på TV2 i juni i år, men han har ikke ønsket at svare klart på beskyldningen.

Først kan han 'ikke forestille' sig at have slået Anders Langballe, men da spørgsmålene konkret handler om 'Legendes Julefrokost' nægter Mikkel Hertz at svare på Ekstra Bladets spørgsmål.

Mikkel Hertz: Jeg kan huske Legendernes Julefrokost

Ekstra Bladet har konfronteret Mikkel Hertz om den lussing han gav Anders Langballe ifølge flere kilder.

- Anders Langballe skriver på Twitter om fysisk vold på TV2, flere kilder oplyser, at det var dig, som slog ham.

- Det kan jeg ikke forestille mig.

- Det skulle være til Legendernes Julefrokost, hvor du har slået ham.

- Nå, ja ja.

- Kan du huske det?

- Jeg kan huske Legendernes Julefrokost. Dem har der været mange af.

- Langballe har så været med til en af dem, hvor det angiveligt udvikler sig til et skænderi mellem dig og ham.

- Anders Langballe har sagt og skrevet så mange ting, som jeg ikke har kommenteret. Det har jeg ikke lyst til.

- Men dit navn bliver nævnt af flere, som personen der har slået.

- Yes, jeg har forstået, hvad du siger. Men Anders har jo skrevet en hel bog om alt, hvad han mener at have oplevet på TV2.

- Ja, men han har ikke omtalt det her med fysisk vold før.

- Det har jeg heller ikke kommenteret.

- Du vil ikke sige, om det var dig, eller det ikke var dig?

- Jeg løber igen.

- Du vil ikke sige ja eller nej til at have slået Anders Langballe?

Mikkel Hertz lægger på.

Onsdag kunne Ekstra Bladet afsløre, at Michael Dyrby er blevet sendt hjem på ferie fra B.T., hvor han til daglig er ansvarshavende chefredaktør, i kølvandet på Discovery+-dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen'.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Efter dokumentaren er blevet vist, stod Anna Thygesen frem og sagde, at chefen, hun omtalte i dokumentaren, var Michael Dyrby.

I dokumentaren stod en lang række nuværende og tidligere TV 2-medarbejdere frem og fortalte, hvordan de på TV 2 har været udsat for seksuelle krænkelser og/eller har været været vidne til en dybt sexistisk kultur på tv-stationen.

Michael Dyrby, der var nyhedschef og direktør på TV 2 fra 2002 til 2015, har i den forbindelse i medierne fortalt, at han 'burde have set den sexisme, der nu bliver beskrevet'.

Har meldt det til ledelsen
Den tidligere politiske redaktør Anders Langballe oplyste tidligere til Ekstra Bladet, at han har meldt den fysiske vold til TV2's nuværende administrerende direktør Anne Stig Christensen.

- Jeg har meget detaljeret redegjort for fysisk vold over for Anne Stig Christensen - både på skrift og tale - om hvad jeg selv har oplevet på TV 2 med forskellige chefer, hvor én er meget central nu, sagde Anders Langballe.

'Hvis man ikke indordner sig...'
Det er første gang, at Anders Langballe offentligt omtaler den fysiske vold, som han mener sig udsat for i sin tid på TV 2 og som flere kilder nu bakker op om.

- Den meget konkrete episode ligger mange år tilbage i tiden, og den var et udtryk for brutaliteten i ledelsen. Hvis man ikke indordner sig, så kan det udmunde i fysisk vold, fortalte den tidligere politiske redaktør.

'Lussing som ledelsesredskab'
På Twitter nævner han dog selv en 'lussing' som et eksempel på fysisk vold.

'Det kunne eksempelvis være at bruge en lussing som ledelsesredskab, når laverestående skal bankes på plads i en tilspidset situation', skriver Anders Langballe.

Møderne om den fysiske vold med den nuværende TV 2-ledelse fandt sted for omkring et år siden, 'dengang advokatundersøgelsen kørte på TV 2' ifølge Anders Langballe.

TV2 bekræfter møde

TV 2's direktør Anne Stig Christensen bekræfter over for Ekstra Bladet, at hun har holdt møder med Anders Langballe.

'Jeg har haft gode samtaler med Anders Langballe, hvor jeg blandt andet støttede ham i at udgive en bog om sine erfaringer med et hårdt arbejdsliv', siger hun i et skriftligt svar via tv-stationens presseafdeling.

'Anders Langballe er kritisk over for vores kultur, og vi har også erkendt, at der er problemer i TV 2's kultur, som vi er i gang med at gøre op med. Men igen: Vold er aldrig acceptabelt!', skriver Anne Stig Christensen.

Ekstra Bladet har spurgt TV 2, om den påståede vold har haft nogen konsekvenser for personer, men TV 2 udtaler sig ikke om personalesager - uanset om de måtte have fået konsekvenser eller ej.

Slipper udenom
Anders Langballe mener ikke, at den nuværende ledelse - heriblandt også nyhedsdirektør Ulla Pors Nielsen - har forholdt sig til problemet. Det handler kun om MeToo i kølvandet på tv-dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen' på discovery+, hvor 11 kvinder står frem.

- Jeg synes, den nuværende ledelse på TV 2 slipper udenom, fordi man ikke kan isolere problemet til MeToo. Det er bredere end det, fortæller han.

Den udlægning er TV 2-bossen dog ikke enig i.

'Vi forholder os i dén grad til vores kultur, og vi har taget grundlæggende fat i at ændre på de områder, hvor vi har en usund arbejdskultur', skriver Anne Stig Christensen.

'Vi er samtidig helt bevidst om, at krænkende adfærd ikke alene handler om seksuelle krænkelser. Det er en stor del af vores kulturarbejde – og obligatorisk for alle ledere – at blive uddannet i håndtering af krænkende handlinger', lyder det.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør mere om sagerne på TV 2 i Ekstra Bladets podcast 'Kvindetribunalet' herunder eller i din podcastapp.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.