Annonce:
Annonce:

Efter ansigtstumor: - Jeg er halvt blind på øjet

Paprika Steen har mistet halvdelen af synet i den ene side, men det hæmmer ikke hendes karriere, siger hun. Samtidig smed hun tidligere i år lykkepillerne efter 17 års brug, og hun er i dag stadig 'clean'

Paprika Steen fortæller Ekstra Bladet, at hun har det godt efter en stor operation og et hårdt forløb, efter hun droppede lykkepiller

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Det har været nogle hårde år for skuespillerinden Paprika Steen, 57, som over to omgange er blevet opereret for tumorer i ansigtet. 

Første gang var i september 2019, hvor hun af lægen fik at vide, at hun havde en tumor på størrelse med et hønseæg inde i hovedet.

Det skete, efter at hun pludselig ikke kunne se noget på venstre øje, hvorefter hun som konsekvens af undersøgelser blev opereret med 30 sting i hver side af hovedet til følge. Heldigvis var der ikke tale om cancer.

Senere var den så gal igen, da Paprika Steen i sommeren 2021 fik fjernet endnu en tumor i hovedet. En helt udramatisk operation og en noget mindre tumor end den første - men dog et ubehageligt indgreb.

Annonce:

Tumor pressede på øjet
Det er på sin vis ikke nyt, at Paprika Steen havde problemer med synet op til den første operation. Men at det fortsat nager hende i dag, kommer som lidt af en overraskelse - i hvert fald for Ekstra Bladets udsendte.

Paprika Steen afslører således nu på den røde løber i forbindelse med premieren på filmen 'Lykkelige omstændigheder', at den første tumor i dag - selvom den er væk - har udmøntet sig i langvarige - formentlig livsvarige - konsekvenser for den erfarne skuespiller.

- Den (tumoren, red.) sad og pressede på mit øje. Jeg er halvt blind på det ene øje, siger Paprika Steen.

- Er du dét??

- Ja. Men altså, jeg kan sagtens se - også med briller og sådan. Men ja, det har ødelagt mit syn lidt. Den sad heldigvis ikke i hjernen, fortæller Paprika Steen, som forsat snildt kan varetage sit job som skuespiller og instruktør trods det begrænsede syn på det ene øje.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Paprika Steen er ovenpå igen efter nogle hårde år med stop fra lykkepiller og to operationer i ansigtet. Hun er snart klar med en ny film. Foto: Emil Agerskov
Paprika Steen er ovenpå igen efter nogle hårde år med stop fra lykkepiller og to operationer i ansigtet. Hun er snart klar med en ny film. Foto: Emil Agerskov
 

Annonce:

- Det hæmmer mig overhovedet ikke. Jeg har altid set enormt dårligt, ha-ha. Folk er vant til, at jeg siger 'hvem er det nu, du er?'. Men jeg har det rigtig godt. Travl, men har det rigtig godt. Og jeg er meget stolt af min film, der kommer lige om lidt, lyder det fra Steen, som fortsætter:

- Jeg har premiere på min egen film her om en måned, og jeg laver en masse ting med Vinterberg og Bornedal. Jeg har meget travlt lige nu - men på en god måde, jubler hun.

Artiklen fortsætter under boksen ...

Tog lykkepiller i 17 år - og stoppede: - Det var IKKE for sarte sjæle!

I januar 2022 kom det frem, at Paprika Steen i 17 år havde været på lykkepiller, fordi hun bl.a. led af stress og panikanfald.

I et Instagram-opslag fortalte hun åbenhjertigt, at hun havde besluttet at droppe pillerne og havde udfaset dem gennem to en halv måned.

På daværende tidspunkt havde hun været 'clean' i fire uger, men bivirkningerne var meget slemme, og hun havde sjældent haft det så skidt, lød det.

Det udmøntede sig bl.a. i 'brainzaps', konstant gråd og influenzasymptomer.

Nu er der så snart gået 10 måneder, og Paprika Steen er ikke faldet i igen, selvom lysten har været der især i begyndelsen.

- Du har været meget åben omkring det her med, at du sidste år - efter 17 år - droppede at være på lykkepiller. Hvordan går det med dét projekt?

- Det går fint. Altså, jeg tror mest, at jeg snakkede om, hvor hårdt det var at gå ud af dem (lykkepillerne, red.). Det var jo ikke fordi, at jeg aldrig ville være på noget igen, hvis nu det gik galt. Men det var mere det der med at man aldrig havde fortalt mig, hvor hårdt det var at stoppe med dem. For det var IKKE for sarte sjæle!, siger Paprika.

- Måske nærmest som en kold  tyrker?

- Njah - jeg gjorde det, som jeg skulle. Men ... Så slog jeg det op alt for sent, og der stod, at udtrapningssymptomer kan være sådan og sådan. Det var fysisk meget ubehageligt, men psykisk var det også hårdt. Altså, det tog det dér halve år, og nu har jeg det fint.

Noget var ændret
I podcasten 'Det sidste måltid' på Radio4 fortalte Paprika Steen i 2020 om sin første tumor, og at operationen havde ændret mange ting radikalt.

Hun var nemlig ikke længere den samme person som før, lød det.

Annonce:

- Jeg har opdaget noget mærkeligt på det her halve år, siden jeg fik den ud. Jeg har haft en ubalance, som er sådan... lad os bare sige det ligeud: manisk og udadreagerende. Det er meget mere dæmpet (efter operationen, red.). Den må have siddet og trykket på et eller andet. Noget er ændret inde i mig, efter den tumor er kommet ud,  sagde hun i podcasten.

- Du har tidligere fortalt, at du efter operationerne kom tilbage 'som en anden Paprika'. Gælder det stadig?

- Det var lidt fejlfortolket. Jeg tror, jeg sagde, at når man går i gennem så stor en operation, så sker der et eller andet med hensyn til at komme tilbage til den, jeg er.

- Men du sagde dengang, at du tidligere måske havde været mere uadreagerende og at du nu havde fået lidt mere ro på efter operationen - holder det stadigvæk?

- Ja, det er kommet lidt tibage. Ej, det har nok også noget at gøre med alderen. Så bliver man ældre, og der kommer lidt mere ro på. Men ja, der er mere ro på.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: