Efter bitter million-strid med Aura: Nu svarer Janus Friis igen

Skype-milliardæren Janus Friis svarer nu igen, efter han mener, at han er blevet beskyldt for at forfalske Auras underskrift og tilbagedateret lånedokumenter

Forstå den omfattende kontrovers mellem Aura og Janus på under ét minut med dette indslag fra oktober 2015

Kærligheden blomstrede mellem Skype-stifteren Janus Friis og hit-sangerinde Aura Dione, da de to kendisser blev kæreste.

Men i 2015 gik de to turtelduer fra hinanden, og så udviklede romancen sig til en bitter million-strid.

Ingen har offentligt sagt, hvad der er årsag til striden, der senere har udviklet sig til en retssag. Men nu taler Janus Friis for første gang om bruddet i et interview med Berlingske Business.

Blandt andet strides parterne i retten i både Danmark og USA om et lån på 15 millioner kroner og tilbagelevering af gaver, men senest har sagen taget en ny drejning.

Janus Friis mener, at han er blevet beskyldt for at have forfalsket Auras underskrift og tilbagedateret et lånedokument.

- Det er falske anklager. Jeg er iværksætter. Det er mit virke, og jeg opfører mig ordentligt. Det er fuldstændig utænkeligt, at jeg kunne finde på at forfalske underskrifter eller sørge for, at de blev forfalsket.

- Det er en grov beskyldning og slet ikke acceptabel. Især fordi påstanden er fremsat mod bedre vidende. Derfor er jeg nødt til at trække en streg i sandet, siger Janus Friis til Berlingske Business

Taler om bruddet
Uden at blive konkret taler Janus Friis også om bruddet med Aura Dione.

- Vores liv var viklet sammen i et kærlighedsforhold. På et tidspunkt opdagede jeg, at jeg i virkeligheden var blevet udnyttet. Det handler om et dobbeltliv. Der var et mønster. Det kom til et brud, og det blev besluttet at tilbagekalde lånet, siger Janus Friis til Berlingske Business.

Den bitre strid har også fået Janus Friis til at kræve en række gaver tilbage.

Artiklen fortsætter under billedet

Aura har kastet et af håndklæderne i ringen. (Arkivfoto: Michael Kappeler/Dpa/lbn).
Aura har kastet et af håndklæderne i ringen. (Arkivfoto: Michael Kappeler/Dpa/lbn).

Da Aura 21. januar 2013 fyldte 28 år, forærede Janus Friis hende en Prada-taske med motiver skabt af kunstneren Damien Hirst. Tasken kostede 50.000 dollars, hvilket svarer til 329.105 kroner. Og den fødselsdagsgave vil Janus have tilbage.

Over for den amerikanske domsstol gør han gældende, at den var givet under forudsætning af ægteskab, skønt han på det tidspunkt ikke havde friet, erfarer Ekstra Bladet.

Opgiver kampen
For ti dage siden kunne Ekstra Bladet afsløre, at Aura Dione endegyldigt har opgivet at kæmpe videre mod ekskæresten Janus Friis i de amerikanske retssale.

Her er hun blevet stævnet i to sager, og i den ene, hvor det er hendes eget firma, der har stævnet hende, efter at Janus Friis’ hold overtog kontrollen, må hun smide håndklædet i ringen.

- Hun har ikke råd til at fortsætte krigen, som også i denne sag bliver mere og mere truende og aggressiv. Aura kan ikke mere hamle op med Janus Friis på grund af hans enorme formue, sagde sangerindens nuværende advokat, Bjarke Vejby, dengang til Ekstra Bladet.

Dukker hun ikke op til retsmøderne, kan Janus Friis’ advokater få en udeblivelsesdom. Og det vil kun grave et endnu dybere hul i Auras pengekasse.

- Konsekvensen bliver, at Janus Friis’ advokater i den sag nu vil gå efter struben på hende ved at prøve at få en udeblivelsesdom, gennemføre økonomiske sanktioner, søge at hindre hende i at optræde eller erhverve indkomst i USA eller andre steder på kloden hvor en amerikansk udeblivelsesdom kan håndhæves, siger Bjarke Vejby.

Bøder for at udeblive til retsmøder kan nemt løbe op i en bøde på halvanden million dollars, hvilket svarer til 9.873.150 kroner.