Efter dødsfald: Frank Hvam hylder ’Klovn’-kollega

Sammen med Casper Christensen har Frank Hvam skabt hitserien 'Klovn', og her var Niels Weyde et skattet medlem

Niels Weyde og Frank Hvam i 'Klovn'. Foto: Per Arnesen/TV 2
Niels Weyde og Frank Hvam i 'Klovn'. Foto: Per Arnesen/TV 2

Den danske skuespiller Niels Weyde mistede onsdag eftermiddag livet. Han blev 72 år gammel.

Det oplyser familien på Facebook, og den triste nyhed er efterfølgende blevet bekræftet af hans datter over for Ekstra Bladet.

Niels Weyde er død

Niels Weyde er blandt andet kendt som Mia Lyhnes far Ole i ’Klovn’. Og her kommer han til at blive savnet.

Det fortæller Frank Hvam til Ekstra Bladet.

- Niels var et meget, meget dejligt menneske, som var meget afholdt på settet. Han var en teknisk dygtig skuespiller, og derudover var han et menneske, som tog humoristiske chancer. For os var han en gave, og vi var meget glade for at have ham med igennem alle seks sæsoner og to spillefilm. Han bliver savnet, siger Frank Hvam.

- Hvordan var han en gave for jer?

- Han var uortodoks i sin spillestil, og han turde tage komiske chancer. Han bød virkelig ind, og sådan nogle mennesker har vi brug for. Nogen, der ikke er bange for at gå linen ud. Vi improviserer jo alt, hvad vi laver, og derfor har vi brug for mennesker, der tør og ikke bare spiller safe. Vi fortsætter med 'Klovn' og kommer til at savne ham. Det er klart, siger Frank Hvam.

Niels Weyde spillede rollen som Mia Lyhnes far og Frank Hvams svigerfar i 'Klovn'. Foto: PR-foto
Niels Weyde spillede rollen som Mia Lyhnes far og Frank Hvams svigerfar i 'Klovn'. Foto: PR-foto

I februar kom det frem, at tv-serien ’Klovn’ vender tilbage med nye afsnit og for nylig kunne Casper Christensen annoncere, at manuskriptet var færdigskrevet. Her var Niels Weyde tiltænkt at genoptage sin rolle som Ole.

- Han er altid med, så vi skal i gang med at skrive lidt om. Men det er den mindste del af det. Vi kommer til at savne ham, siger Frank Hvam.

'Klovn' klar til optagelser: Det bliver pisse sjovt!

- Kommer nyheden om hans død som et chok?

- Det gør det. Det var uventet og ikke rart. Vi vidste godt, at han ikke var ligeså frisk, som han var engang. Han har været åben omkring, at han gik og skrantede lidt, men derfra og til at trække stikket, der er jo et stykke, siger Frank Hvam.

På Facebook har familien skrevet et opslag, hvor de beskriver, at den folkekære danske skuespiller onsdag klokken 16.45 sov stille ind.

- Efter et længere sygdomsforløb hvor det gik stærkt til sidst. Alt foregik fredfyldt og smukt, og Niels var omgivet af nærmeste familie i en kærlig og rolig atmosfære på Herlev Hospital. De sidste par dage har været en rutschebanetur hvor der er blevet grædt, grint, snakket og krammet – alt i Niels’ ånd, med ham som centrum, skriver familien på Facebook.

Udover 'Klovn' har Niels Weyde også optrådt i blandt andet 'Flaskepost fra P', 'Nynne' og 'Borgen'.