Efter Facebook-fight: - Jeg føler mig som en beskidt luder

Jim Lyngvild har nu slettet det opslag, som han søndag lagde ud på Facebook, hvor han beskriver, hvordan et mangeårigt venskab til en kvindelig politiker nu er slut. Og han fortryder, at han postede det i første omgang

- Jeg er blevet brugt, og nu kan jeg ikke bruges mere, konkluderer Jim Lyngvild. Foto: Tariq Mikkel Khan
- Jeg er blevet brugt, og nu kan jeg ikke bruges mere, konkluderer Jim Lyngvild. Foto: Tariq Mikkel Khan
Følg Danske kendte

’Har i dag valgt at klippe hjertebåndet, til en god politiker-'ven', der åbenbart ikke brød sig om MIG, men KUN de stemmer jeg kunne give hende og hendes parti. Et mangeårigt venskab der sluttede, da jeg meldte mig ind i Konservative - på trods af at hun altid har vidst at jeg IKKE KONSEKVENT stemte på hendes parti'. 'FØJ hvor kan mennesker være udspekulerede og 'Grådige'. Sådan skrev Jim Lyngvild blandt andet i går på sin Facebook-profil.

Venskabet slut: Iskold luft mellem Lyngvild og Pia K

Selvom han ikke skrev, hvem det nu tidligere venskab var med, så var ingen rigtigt i tvivl. Heller ikke personen selv, der tog til genmæle i medierne og kaldte Lyngvild for en ’drama queen’.

Så fik Jim Lyngvild nok og slettede sit opslag.

- Jeg fjernede opslaget, fordi det var en privat sag. Når det pludselig bliver gjort til en større sag end som så, så synes jeg, at det var bedst at fjerne det. Det var ikke ment som et debatoplæg om, hvorvidt jeg er venner med Pia eller ej, siger Jim Lyngvild mandag til Ekstra Bladet og understreger, at han stadig ikke har nævnt navnet på den person, det handler om.

Pia Kjærsgaard og Jim Lyngvild har været meget tætte. Foto: Gregers Tycho
Pia Kjærsgaard og Jim Lyngvild har været meget tætte. Foto: Gregers Tycho

- Men jeg kan se, at Pia Kjærsgaard har været ude og udtale sig og har kaldt mig øgenavne. Det må være hendes egen sag. Jeg vil kalde det for en privat sag, hvad jeg skriver på Facebook, og når folk så gør det til noget politisk eller til en mediesag, så fjerner jeg det. For det var faktisk ikke meningen, siger han.

- Så det skulle ikke ende i spalterne?

- Nej, det skulle det faktisk ikke. Det var ikke meningen, at det skulle ud på den måde. Derfor valgte jeg også at fjerne det.

- Du har været en del af det danske mediebillede i mange år, så det kan vel ikke komme helt bag på dig, at det ender sådan?

- Nej, men når jeg bliver kimet ned, og jeg ender med at blive kaldt øgenavne, så synes jeg ikke længere, at det er fair. Jeg synes heller ikke, at det er fair, at jeg skal kaldes ’drama queen’, men det må jo stå for personens egen regning. Jeg kunne også finde på modbydelige til at kalde personen og komme med en masse eksempler. Men ved du hvad, det har jeg slet ikke brug for, siger Jim Lyngvild og fortsætter:

- Jeg blev enormt såret over nogle ting, og det luftede jeg lige. Men jeg valgte ikke at nævne personens navn. Så er der nogen, der har gættet på, hvem det er. Og sådan er det.

Pia K efter bruddet med Lyngvild: - Der er lidt drama queen over ham

- Er du overrasket over, at det er blevet så stor en historie?

- Jeg er overrasket over, at det er en interessant sag. Og jeg er faktisk også overrasket over, at jeg skal kaldes øgenavne. Det undrer mig egentlig lidt.

- Hvorfor var det, at du lagde opslaget ud i første omgang?

- Det gjorde jeg helt af privat årsager, fordi jeg var virkelig virkelig såret over, at jeg var blevet taget til fange i et eller andet politisk spil. Jeg har kunnet bruges til en bestemt ting – at skrabe stemmer sammen. Og når man så ikke synes, at man kan bruge mig til det mere, så er jeg ude i kulden. Så bliver jeg personligt meget berørt. Det ville jeg aldrig selv udsætte nogen for. Hvis man er venner med mig, så er vi venner! Så handler det ikke om, hvad du stemmer, hvilken hudfarve du har, eller hvordan du ser ud. Så er det fordi, du er et godt menneske. Og det havde jeg faktisk også troet om den person, jeg har omtalt. Men sådan var det så åbenbart ikke.

Modediktatoren hyldest til Pia: Du er en laber larve

- Hvorfor kom opslaget netop i går. Er der noget bestemt, der har udløst det?

- Der er forskellige situationer og korrespondancer, hvor man siger, ’nåh ok, så er det nok sådan det er’. Det synes jeg ikke, at jeg vil blande andre ind i.

- Så der er sket noget for nylig, der har ændret tingene?

- Ja, det er der. Men det er meget privat, siger Jim Lyngvild.

- Men det er også det der med, at jeg hele tiden skal høre på, at vi er bedste venner. Det troede jeg jo også, men sådan er det åbenbart ikke. Og det gør da ondt at finde ud af, at man ikke længere er velkommen.

En gang var der varme kram mellem Kjærsgaard og Lyngvild. Det er der ikke mere. Foto: Jens Dresling
En gang var der varme kram mellem Kjærsgaard og Lyngvild. Det er der ikke mere. Foto: Jens Dresling

- Er det, der sket mellem jer, uopretteligt?

- Jeg er aldrig uoprettelig i noget. Jeg bærer aldrig nag. Men lad mig sige det sådan, at hvis jeg havde læst, at en ven skrev sådan om mig på nettet, så ville jeg nok som det første - før jeg udtalte mig til Ekstra Bladet og BT - lige sende en sms eller ringe til vedkommende. Måske foreslå, at vi lige drak en kop kaffe og fik talt om tingene. Sådan ville en ven reagere. Personen har ikke taget kontakt til mig, men er gået direkte ud i medierne og har kaldt mig øgenavne, siger Ekstra Bladet modediktator, der dog godt vil løfte lidt af sløret for, hvornår venskabet begyndte at knage.

- Jeg troede faktisk godt, at man kunne være medlem af to partier i Danmark. Men det må man så ikke. Og da jeg meldte mig ind i Det konservative Folkeparti, røg jeg ud i kulden. Selvfølgelige skal personen gå ud og sige, at det ikke har noget med det at gøre, men det er løgn, for det var præcis den morgen, at det kom frem, at alt ændrede sig. Det vi havde sammen, havde åbenbart ikke noget med venskab at gøre. Jeg var en brik i et spil.

Derfor stemmer Jim Lyngvild på...

- Hvad er det for en følelse, du sidder tilbage med i dag?

- Det er, at man er ven, så længe man retter ind. Ellers ryger man ud i kulden. En ting er at vide det, en anden ting er at føle det på egen krop. Man føler sig som en beskidt luder. Det er sådan, jeg har det i dag. Jeg er blevet brugt, og nu kan jeg ikke bruges mere.

- Fortryder du, at du lagde opslaget ud i går?

- Ja det gør jeg. Jeg fortryder det på den måde, at det er blevet sådan en sag, hvor at nogen pludselig skal kalde hinanden navne. Jeg ønsker alt det bedste for den her person, og det var også derfor, at jeg slettede opslaget. Det behøver ikke at køre videre. Men når personen så selv føler, at hun skal ud at udtale sig og kalder mig navne til forskellige medier, så bliver det for meget.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.