Efter konkurs: Alle bilag er væk

Lindy Aldahl foretog ikke bogføring i ti måneder op til konkursen, ligesom alle bilag er blevet væk, oplyser kurator

Lindy Aldahls to konkurser bliver i øjeblikket kigget nærmere på af kurator. Foto: DR/ Claus Rud og Jeppe Bruun Christensen
Lindy Aldahls to konkurser bliver i øjeblikket kigget nærmere på af kurator. Foto: DR/ Claus Rud og Jeppe Bruun Christensen
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Det er gået ned ad bakke for Lindy Aldahl det seneste halve år, hvor tv-kendissen fra DR-succesen 'Rigtige mænd' to gange er gået konkurs.

Men arbejdet med at opgøre selskabets konti efter konkursen i selskabet 121021 ApS, der tidligere hed Lindy Aldahl Entertainment, har været en besværlig omgang.

Lindy Aldahl har nemlig ikke lavet bogføring i godt ti måneder op til konkursen, og kurator har ikke kunnet gøre det efterfølgende. Alle bilagene er nemlig væk.

Det viser en redegørelse, som kurator Lars Møgelvang Hansen har sendt til kreditorerne 17. marts 2022, og som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

'Ifølge det for kurator oplyste er det ikke muligt at udarbejde en saldobalance for perioden 1. januar 2021 og frem til dekretets afsigelse den 14. oktober 2021, idet der ikke er sket bogføring i perioden, ligesom det over for kurator er oplyst, at selskabets bilagsmateriale er bortkommet,' skriver kurator.

Lille procentdel af gælden
Kurator har opgjort selskabets anslåede aktiver til samlet 61.721,37 kroner - fordelt på 55.421,37 i tilgodehavender og 6.300 kroner i driftsmidler som computer, elektronik og beklædningsgenstande, som kurator har solgt.

Det er dog langtfra nok til at dække de krav, der indtil videre er kommet ind. Ekstra Bladet kunne i december fortælle, at Gældsstyrelsen havde gjort krav mod selskabet for 355.888,31 kroner i manglende skat og renter heraf, men siden er der kommet flere krav til.

Af redegørelsen fremgår det, at der nu er krav i selskabet for 584.897,19 kroner, men kurator gør opmærksom på, at der fortsat kommer krav mod boet, så det beløb kan stige yderligere.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra kurator for at høre, hvem Lindy Aldahl angiveligt skylder yderligere knap 230.000 kroner til, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse. Det vides derfor heller ikke, hvad han yderligere har fundet frem til, siden han sendte redegørelsen 17. marts.

I øjeblikket er kurator - som han skal - ved at undersøge, om Lindy Aldahl har foretaget noget forkert eller ulovligt, så penge kan kræves tilbage til konkursboet, eller politiet skal kontaktes.

'Disse undersøgelser er endnu ikke færdiggjort,' skriver kurator.

Der er normalt masser af latter, når Lindy Aldahl fører sig frem på skærmen. Blandt andet da han sidste år medvirkede i 'Rigtige mænd på dannelsesrejse'. Foto: DR/Claus Rud
Der er normalt masser af latter, når Lindy Aldahl fører sig frem på skærmen. Blandt andet da han sidste år medvirkede i 'Rigtige mænd på dannelsesrejse'. Foto: DR/Claus Rud
 

Yderligere krav
Lindy Aldahl gik i marts konkurs igen. Denne gang var det selskabet Aldahl Byg IVS, der gik konkurs, og her er Lars Møgelvang Hansen også kurator.

29. marts 2022 har han sendt en skrivelse rundt til kreditorerne. Her anslår han, at der er aktiver i selskabet for et rundt nul, ligesom der er kommet krav mod selskabet for samlet 209.740,17 kroner.

Det seneste offentliggjorte regnskab fra Aldahl Byg dækker frem til udgangen af 2020. Her havde selskabet en negativ egenkapital på 285.046 kroner. Året bød på et underskud på 55.783 kroner, efter at firmaet havde udbetalt 125.001 kroner i løn til selskabets ene ansatte.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan Lindy Aldahl forsøger at tørre sin egen skattegæld af på statskassen, mens han også har modtaget coronastøtte i strid med loven. Tidligere er han også blevet politianmeldt på grund af en række ulovlige lån for samlet én million kroner i selskabet Lindy Aldahl Entertainment ApS, som kort inden konkursen blev til 121021 ApS.

Lindy Aldahl holder fortsat foredrag, men det foregår nu i en enkeltmandsvirksomhed. Her er der ikke offentlige regnskaber, men han hæfter personligt i tilfælde af en ny konkurs.

Ekstra Bladet har forsøgt at få kontakt til Lindy Aldahl for at høre, hvorfor han ikke foretog bogføring, og hvad der kan være blevet af de manglende bilag. Men han har endnu ikke besvaret vores spørgsmål.

Hyret af Skat

Lindy Aldahls manglende skattebetalinger afholdt ham ikke fra at aflægge netop Skat et besøg i slutningen af 2019.

Her leverede han underholdning for Skats afdeling i Skive. Det viser en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået i DR-kendissens ansøgning om coronastøtte, hvor han blandt andet har indsendt en lang række fakturaer fra 2019 for at dokumentere den tabte indtjening under coronapandemien.

Her fremgår det, at Lindy Aldahl 29. oktober 2019 optrådte for Skat i Skive og modtog 20.026,88 kroner for foredraget, der ifølge invitationen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, gav garanti for, at de tilmeldte ville 'få rørt lattermusklerne'.

En aktindsigt hos Skat har vist, at det er personaleforeningen i Skive-afdelingen, der afholdt arrangementet, som Skat gav et bidrag på 10.000 kroner til.

En stor del af Lindy Aldahls manglende skattebetalinger fandt først sted efter besøget hos Skat. På daværende tidspunkt skyldte han 'blot' 72.126 kroner ifølge det krav fra Gældsstyrelsen, der fremgår af konkursbegæringen.

Efterfølgende gik det dog hurtigt med de manglende betalinger til skattemyndighederne. Blandt andet undlod han ifølge Skats krav at betale 100.205,52 kroner i selskabsskat for året 2019, og ved konkursen i slutningen af 2021 lød det samlede krav fra Gældsstyrelsen på 351.020,10 kroner.

Der blev givet garanti til at få rørt lattermusklerne, da Lindy Aldahl var på besøg hos Skat i Skive. Foto: Skat
Der blev givet garanti til at få rørt lattermusklerne, da Lindy Aldahl var på besøg hos Skat i Skive. Foto: Skat
 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+