Efter konkurs: Bringer falske påstande

I en video påstår Türker Alici blandt andet, at Ekstra Bladet ved, at der ikke er foretaget nogen 'uregelmæssige transaktioner' i Bronuts. Men det passer ikke

Bronuts blev stiftet af Türker Alici og Ninos Oraha, som begge har været med i 'Robinson Ekspeditionen'. Foto: Stine Rasmussen
Bronuts blev stiftet af Türker Alici og Ninos Oraha, som begge har været med i 'Robinson Ekspeditionen'. Foto: Stine Rasmussen
Følg Danske kendte

I en video på Youtube taler Türker Alici nu om Bronuts, der netop er gået konkurs med en kæmpe gæld.

Her fortæller han flere gange, at de har skabt noget, som aldrig før er set i Danmark, og at de har 'skrevet historie'.

Men det eneste historiske ved Bronuts er formentlig, hvor hurtigt de fik vendt et millionoverskud til en gæld så stor, at de gik konkurs.

Falske påstande
Efter Ekstra Bladet har fået aktindsigt i konkursbegæringen, har vi kunnet beskrive, hvor stor den anslåede gæld i selskabet er, og hvem de skylder pengene til. Det gælder blandt andet en gæld på over fem millioner kroner til staten.

Den artikel udkom fredag, og den faldt tilsyneladende ikke i god jord hos Türker Alici. I hvert fald vil han ikke længere tale med Ekstra Bladet, som han i stedet langer ud efter i videoen.

- Et eksempel er, at Ekstra Bladet ville have en aktindsigt fra kurator. En aktindsigt betyder, at de kan gå ind og kigge på alt i økonomien. Det gør man typisk for at se, om der er nogle uregelmæssige transaktioner, og i og med at Ekstra Bladet ikke kunne finde uregelmæssige transaktioner, så begynder de at køre på det her coronalån.

- De kan se, hvis Ninos og jeg har hævet en masse penge ud til os selv, de kan se, hvis Brian har hævet en masse penge til sig selv, siger han i videoen

Det passer dog ikke.

Ekstra Bladet har ganske rigtigt fået aktindsigt i konkursbegæringen hos kurator, men det er blot de oplysninger, selskabet selv har videregivet til kurator. Det vil sige, at det kun er de ting, Bronuts selv har oplyst som årsagen til, at de erklærer sig konkurs.

Ekstra Bladet har altså ikke fået indsigt i nogen former for transaktioner. Det eneste, der fremgår af konkursbegæringen, er en lang liste over virksomheder, som Bronuts skylder penge, samt en samlet opgørelse over den anslåede gæld, som virksomheden selv har oplyst.

Historien om coronalånet er relevant, fordi selskabet bag Bronuts skylder over fem millioner kroner til staten. Det er altså skatteborgerne, der står med den største del af regningen efter konkursen.

Artiklen fortsætter under videoen ...

'Har pisset på os'
Det er ikke kun Ekstra Bladet, der får en tur i møllen af Türker Alici i videoen.

Også tidligere administrerende direktør i Bronuts, Stine Skouborg, får en hård medfart.

- Man kan sige, om det var det rigtige at få investor ind, og om det var det rigtige at få en direktør ind. 'By the way' gør det mig rigtig ked af det at finde ud af, at vores direktør også har startet et andet firma samtidig med at hun var direktør.

- Det er sådan nogle ting, som gør mig rigtig ked af det, og jeg har egentlig ikke lyst til at holde tilbage længere, fordi Ninos og jeg har kneppet os selv i røven for at få Bronuts til at fungere, og at man så i mellemtiden går over og starter et andet firma...

- Sorry, men jeg kan ikke holde tilbage, fordi det betyder så fucking meget for os, at vi har kæmpet røven ud af bukserne, og at man så bag vores ryg har pisset på os. Det gør mig sgu ked af det, lyder det fra Türker Alici.

Ekstra Bladet har lørdag bedt realitydeltageren om et interview, men det har han ikke ønsket at medvirke i.

Vi har ligeledes forsøgt at få en kommentar fra Stine Skouborg uden held.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?