Efter kræftdiagnose: Nu er Kim Larsen tilbage

Kim Larsen er tilbage i øvelokalet forud for sommerens turné

Kim Larsen fotograferet på Tinderbox i 2017. Foto: Carsten Bundgaard
Kim Larsen fotograferet på Tinderbox i 2017. Foto: Carsten Bundgaard
Følg Danske kendte

Nationalskjalden er tilbage med Kjukken.

Det fremgår på af et billede på Facebook, hvor sangeren ses i selskab med Kjukken.

'Bandet er samlet igen, og vi er i gang med at øve op til sommerturen. Så da vores uundværlige chauffør og butler - Mr. Ming - kom forbi øvelokalet i går med lidt portvin, fik vi ham til at tage et billede af os, inden vi listede ind i det mørke lokale og svedte igennem', lyder det fra Kim Larsen & Kjukken.

Familien afslører: Sådan går det med kræftsyg Kim Larsen

Det er første gang, offentligheden har fået et glimt af den 72-årige Larsen, efter det i januar blev kendt, at han var ramt af prostatakræft.

Fakta: Sådan bliver man behandlet for prostatakræft

Prostatakræft er den kræftform, som oftest rammer danske mænd. Den rammer omkring 4.365 mænd hvert år.

Det er ikke al prostatakræft, det er nødvendigt at behandle. Prostatakræft er hyppig hos ældre mænd, og sygdommen vil ofte udvikle sig langsomt. Hos mellem 30-50 pct. af de mænd, der får konstateret prostatakræft, er sygdommen ikke livstruende.

Hvis man får konstateret en lille og relativ godartet prostatakræft, er det almindeligt ikke at blive behandlet. Dette skyldes, at både helbredende og lindrende behandling har bivirkninger, som kan give flere problemer end sygdommen i sig selv.

I stedet bliver man tilbudt regelmæssig opfølgning med kontrol og undersøgelse af prostata. Hvis sygdommen udvikler sig, får man tilbud om behandling. Mange mænd med kræft i prostata får aldrig symptomer på sygdommen.

Behandling af prostatakræft består som regel af operation, strålebehandling og medicinsk behandling. Ofte styres behandlingen både af urinvejskirurger (urologer) og kræftlæger (onkologer), der står for strålebehandling og kemoterapi.

Ved valg af behandling er det afgørende, om kræften er begrænset til prostata eller har spredt sig. Hvis kræften ikke har spredt sig uden for prostata, er det oftest muligt at få tilbudt helbredende behandling

Kilde: Kræftens Bekæmpelse / cancer.dk

Men nu er han altså tilbage i topform, forklarer bandets manager og guitarist, Jørn Jeppesen, over for Ekstra Bladet.

- Vi er gået i gang i denne uge med at øve til den sommertour, som vi alle sammen - og ikke mindst Kim - har glædet os til, forklarer han.

- Der er højt humør, og han synger fantastisk godt, tilføjer han.

Jørn Jeppesen ønsker ikke at gå i detaljer med Kim Larsens kræftsygdom, men understreger, at han er ovenpå til at spille og synge.

- Vi ville bare lægge et billede op for at vise, at vi er samlet og glæder os til touren oven på den forfærdelige vinter med aflysninger og sygdom, slår han fast med henvisning til vinterturnéen, der blev aflyst som følge af Larsens sygdom og behandling.

Kim Larsen & Kjukken på Tinderbox 2017. Foto: Tariq Mikkel Khan
Kim Larsen & Kjukken på Tinderbox 2017. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Bandet vil spille musik fra Kim Larsens imponerende bagkatalog, men spiller også numre fra den nyeste plade, der udkom sidste år.

Første koncert finder sted 28. juni i Nyborg, og herefter gæster bandet mere end tyve danske, svenske og norske byer frem til sidste koncert i Holbæk 25. august. Undervejs gæster han blandt andet Fredagsrock i Tivoli og Skanderborg Festival.

Masser af succes: Jan lever af at 'være Kim Larsen'

 

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.