Efter lussing i Se og Hør-sag: Remee tager kampen op

Morten Helveg Petersens nederlag til Aller Media får ingen konsekvens for Remees søgsmål

Hitmageren Remee er blandt de overvågede kendte, der har søgt kompensation. Foto: Mogens Flindt
Hitmageren Remee er blandt de overvågede kendte, der har søgt kompensation. Foto: Mogens Flindt

21 kendte danskere har lagt sag an mod Aller Media, to tidligere chefredaktører og den såkaldte tys-tys-kilde med krav om godtgørelse.

Det sker i lyset af den ulovlige overvågning, de blev udsat for i forbindelse med Se og Hør-skandalen, hvor kendte danskere fik overvåget deres kreditkorttransaktioner.

250.000 har Morten Helveg krævet i erstatning. Foto: Per Folkver Danske kendte Morten Helveg krævede kvart million af Se og Hør - nu skal han betale

Fredag blev den første sag afgjort, da EU-parlamentarikeren Morten Helveg Petersen led et nederlag i Retten i Lyngby. Han havde krævet 250.000 kroner som kompensation for den ulovlige overvågning, men retten fandt ikke, at der var tale om en krænkelse, og han blev derfor i stedet pålagt at betale sagens omkostninger på 170.000 kroner.

- Jeg vil opfordre de 21 andre sagsøgere til at læse dommen grundigt igennem. Navnlig afsnittet om sagsomkostninger, lød det efterfølgende fra advokat Kåre Pihlmann.

Sanne Salomonsen vender tilbage i Anne Linnet Band. Foto: Mogens Flindt Danske kendte Sanne Salomonsen afslører: Derfor gør vi comeback

Remee: Skal have en konsekvens
Den opfordring vil 'X Factor'-dommeren Remee ikke følge. I 2016 modtog Aller Media en bøde på ti millioner kroner i en tilståelsessag. Efterfølgende har 21 kendte danskere valgt at anlægge sag mod mediehuset.

- Jeg kan ikke huske, hvor mange gange mit kreditkort har været sporet, men det er rigtig mange gange. Jeg tror, jeg er en af dem, der har været allermest udsat for det. Det er ikke rart, siger Remee og tilføjer.

- De har tjent så mange penge på at misbruge folks oplysninger ulovligt, så selvfølgelig skal det have en konsekvens.

Remee er på skærmen fredag efter fredag som 'X Factor'-dommer, og han accepterer at være i mediernes søgelys. Men der må være en grænse, siger han. Foto: Mogens Flindt
Remee er på skærmen fredag efter fredag som 'X Factor'-dommer, og han accepterer at være i mediernes søgelys. Men der må være en grænse, siger han. Foto: Mogens Flindt

Remee understreger, at han ikke har lagt sag an for at få et tilskud til privatøkonomien. For beløbet, han har mulighed for at få, er alligevel fornærmende lavt.

- Den økonomiske konsekvens er så åndssvagt ligegyldig. Man burde regne det anderledes ud og måle op, hvor mange penge de har tjent på de forsider og lade det være målestokken, siger Remee og fortsætter.

- Men nu hvor vi ikke bor i USA, hvor sådan nogle ting kan stå i bare nogenlunde mål med hinanden, så synes jeg, de (Aller, red.) burde tage ansvar for deres egen etik og sige, at grænsen er overskredet. De burde pålægge sig selv at sige, det ikke var i orden.

Sanne Salomonsen og Thomas Blachman har efterhånden et par skænderier per liveshow. Foto: Mogens Flindt Film, tv & radio Blachman sender ny stikpille til Sanne Salomonsen

- Skræmmer det dig, at du risikerer at skulle betale et beløb i omegnen af 170.000 kroner, hvis ikke du vinder?

- Nej, det har ikke noget med penge at gøre. Det handler om at være ordentlig og have en eller anden form for moralsk integritet. Jeg forstår godt mekanismerne i sladderbranchen, men når vi er blevet sporet hele vejen til Bali og andre steder, hvor der fem minutter senere er en person, der ringer på baggrund af oplysninger fra mit kreditkort, så er det over min grænse, siger han.

I alt er Aller Media blevet stævnet for seks millioner kroner af de 21 danskere. Aller Media, der altså allerede har modtaget en dom på 10 millioner kroner, mener, at kravene er uberettigede.