Annonce:
Annonce:

Efter massive milliontab: Kendisfirma i rekonstruktion

Det danske selskab Tattoodo er sendt i rekonstruktion efter flere års blodrøde regnskaber

Nikolaj Coster-Waldau, Christian Stadil og Daniel Agger er nogle af de kendisser, der ejer andele i firmaet. Foto: Julien De Rosa/Ritzau Scanpix, Gregers Tycho, Jakob Jørgensen
Nikolaj Coster-Waldau, Christian Stadil og Daniel Agger er nogle af de kendisser, der ejer andele i firmaet. Foto: Julien De Rosa/Ritzau Scanpix, Gregers Tycho, Jakob Jørgensen
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Tattoodo har indtil nu været en bragende underskudsforretning for de mange kendte ansigter, der er blandt selskabets ejere og investorer. Kredsen tæller navne som Christian Stadil, Daniel Agger, Peter Warnøe, Ami James, Nikolaj Coster-Waldau og Bjarke Ingels.

Nu kæmper selskabet for livet, efter det netop er blevet sendt i rekonstruktion. Det skriver Finans, og Ekstra Bladet har ligeledes bekræftet oplysningerne i det offentlige virksomhedsregister.

'Virksomheden er afhængig af en kapitalrekonstruktion for at fortsætte driften,' lød det, da Tattoodo tidligere i år offentliggjorde regnskab med et nyt millionunderskud.

Selskabet forventede her også et negativt resultat i 2022.

Kunne ikke rejse kapital
Ekstra Bladet har været i kontakt med administrerende direktør i Tattoodo, Johan Plenge, der har sendt et mailsvar på en række spørgsmål.

Annonce:

'Som mange andre startups og vækstvirksomheder også oplever lige nu, er det et rigtig svært tidspunkt at rejse ny kapital. Og det har desværre heller ikke været muligt for os under de nuværende omstændigheder på trods af, at vi ser god fremgang på den underliggende forretning,' skriver han og fortsætter:

'Vi har derfor været nødt til at gå i rekonstruktion, og vi håber, at vi under den proces kan finde en ordning med vores kreditorer, som gør, at vi kan tiltrække den nødvendige kapital til at sikre den fortsatte drift og Tattoodo’s fremtid.'

Det betyder rekonstruktion

En rekonstruktion er et forsøg på at redde en økonomisk presset virksomhed fra konkurs.

'En rekonstruktion skal i samarbejde med kreditorerne og skifteretten rette op på økonomien i et kriseramt selskab, så selskabet igen kan blive sundt. Hvis en rekonstruktion mislykkes, kan selskabet tages under konkursbehandling,' fremgår det af domstol.dk.

'Hvis det ser ud til, at et insolvent selskab igen kan blive solvent, kan skifteretten blive bedt om at indlede en rekonstruktion. En rekonstruktion kan ske ved, at dele af selskabet sælges fra, eller hvis kreditorerne går med til, at gælden bliver nedsat eller udskudt.'

Der lægges en rekonstruktionsplan, der skal forsøge at få selskabet tilbage på fode igen. I sidste ende skal kreditorerne stemme for eller imod planen.

'Hvis et flertal af kreditorerne er imod rekonstruktionsplanen, og man ikke kan forhandle sig frem til en plan, der kan vedtages, kan skifteretten i stedet behandle sagen som en konkurs,' fremgår det.

Det er både kreditorer og virksomheden selv, der kan anmode om en rekonstruktion.

Hilsen til HA: Udsmidte Jønkes nye tatovering

Massive milliontab
Tattoodo, der er et online tatoveringsfællesskab, hvor man blandt andet kan booke sig til tider over hele verden, har tabt masser af penge, siden selskabet blev stiftet.

I 2021 kom firmaet ud med et underskud på 14,5 millioner kroner, hvilket betyder, at man siden stiftelsen i 2012 har tabt mere end 145 millioner kroner.

I de seneste to regnskaber har egenkapitalen ligget på lige omkring negative syv millioner kroner, efter selskabet ad flere omgange har fået tilføjet kapital.

Fortryder du din tatovering? Sådan kommer du af med den

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:

Leif fra 'Landmand søger kærlighed' håber, at han har fundet sin soulmate igennem programmet. Hør interviewet med ham i 'Der er brev' herunder eller i din podcast-app.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: