Annonce:
Annonce:

Efter massive milliontab og statsstøtte: Kaos i veganer-biks

Simple Feast er sendt i rekonstruktion og forsøger at afværge en konkurs efter flere år med dundrende underskud

Direktør og medstifter af Simple Feast Jakob Jønck (yderst til venstre) kæmper for at redde selskabet. Foto: Jacob Ehrbahn
Direktør og medstifter af Simple Feast Jakob Jønck (yderst til venstre) kæmper for at redde selskabet. Foto: Jacob Ehrbahn
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Efter flere år med store underskud i millionklassen er Simple Feast nu for alvor presset.

Selskabet præsenterede for nylig et dundrende underskud på 88 millioner kroner og en negativ egenkapital på over 100 millioner kroner, og nu er selskabet sendt i rekonstruktion. Det skriver Finans på baggrund af det offentlige virksomhedsregister.

Partner i DLA Piper advokat Henrik Sjørslev er en af i alt to rekonstruktører, der nu skal forsøge at redde selskabet.

- Min opgave er at afsøge mulighederne for, om der er investorinteresse for det danske selskab, så selskabet kan fortsætte driften, og arbejdspladserne bliver reddet, siger han til Ekstra Bladet.

Han har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer.

Annonce:

Henrik Sjørslev er blevet udpeget som rekonstruktør på vegne af Simple Feasts kreditorer, mens partner i advokatfirmaet Accura Søren Aamann Jensen er blevet udpeget som rekonstruktør efter forslag fra selskabet selv.

Vækstfonden snakker udenom
I februar kunne Vækstfonden fortælle i en pressemeddelelse, at de var en del af en investering på knap 200 millioner kroner i Simple Feast.

Statens investeringsfond havde selv kastet 'et større tocifret millionbeløb i Simple Feast', lød det, mens de resterende penge blandt andre kom fra det børsnoterede svenske investeringsselskab Kinnevik.

Ekstra Bladet har forsøgt at få oplyst, præcis hvor mange penge Vækstfonden har investeret i selskabet, men det har fonden ikke ønsket at oplyse.

Simple Feast er ejet gennem et selskab i den amerikanske stat Delaware, men det er uklart, om Vækstfondens investering er sket i det danske selskab eller det amerikanske. Det umiddelbart ganske simple spørgsmål har Ekstra Bladet stillet gentagne gange - uden brugbart svar.

Annonce:

Af det offentlige virksomhedsregister fremgår det, at Delaware-baserede Feast Kitchen Inc. ejer 100 procent af danske Feast Kitchen ApS. Hverken Vækstfonden, Kinnevik eller andre selskaber fremgår som ejere af Feast Kitchen ApS.

Vækstfonden: Risikovillig kapital

Vækstfonden ønsker ikke at sætte præcis beløb på investeringen eller gøre Ekstra Bladet klogere på, om man har investeret i det danske eller amerikanske selskab.

I stedet har Erik Balck, VP og managing partner i Vækstfonden, sendt et mailsvar om investeringen på et større tocifret millionbeløb.

'Vækstfondens seneste investering i Simple Feast blev gennemført sammen med andre investorer tilbage i efteråret 2021. Dette var med henblik på at rejse en senere vækstrunde i efteråret 2022. Det lykkedes desværre ikke grundet usikkerheden på markedet, som er præget af efterdønningerne fra Covid og krigen i Ukraine, og hvor det derfor er blevet langt sværere for iværksættere at tiltrække vækstkapital.

'Vækstfondens rolle er netop at læne sig ud og at stille risikovillig kapital til rådighed, når markedet tøver. Det betyder, at det ofte går godt, når det går godt på markedet, men at det modsat også er forbundet med en vis risiko, når markedet er radikalt ændret, som det er nu.'

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Bruger ikke flere penge

 

Ekstra Bladet har været i kontakt med Casper Christensen, der tidligere på måneden fortalte, at han havde forladt selskabet, hvor han var tilknyttet som kreativ konsulent, men at han dog stadig havde sine penge ínvesteret i Simple Feast.

Entertaineren fortæller, at han ikke har nogen anelse om, hvad der foregår i forbindelse med rekonstruktionen, fordi han ikke har haft kontakt med folkene omkring selskabet i flere måneder.

- Jeg investerer i mange mærkelige ting, og så er pengene dér. Nogle gange giver det afkast, og andre gang gør det ikke. Mere indviklet er det ikke. Det betyder jo ikke, at jeg ved, hvad der foregår bag lukkede døre. Sådan fungerer det ikke, siger han.

Annonce:

Det er uvist, hvad rekonstruktionen kommer til at betyde for hans investering, men Casper Christensen understreger, at han i hvert fald ikke skal bruge flere penge på selskabet.

Tavs iværksætterstjerne

Bag Simple Feast står makkerparret Jakob Jønck og Thomas Ambus. Førstnævnte er af Berlingske blevet udråbt som iværksætterstjerne, og de to forretningsmænd blev millionærer ved salget af deres løbe-app Endomondo.

Ekstra Bladet forsøgte tidligere på måneden - uden held - at få et interview med Jakob Jønck, der har delt sit syn på kød, klimakrise og den grønne omstilling i en række medier, da Simple Feasts seneste millionunderskud blev offentliggjort.

I et interview med Børsen fra april fortæller den grøntsags-gale direktør, at Simple Feast har en omsætning på et trecifret millionbeløb, som han dog ikke ønsker at give flere detaljer om.

Her fremgår det også, at Simple Feast siden 2014 har rejst næsten en halv milliard kroner.

Det er ikke lykkedes at få en interview med Jakob Jønck. I stedet har Ekstra Bladet modtaget et mailsvar fra firmaets general manager i Norden, Jonas Maltha.

'Vores årsregnskab afspejler, at vi har investeret i produktudvikling og innovation, især med fokus på at tilbyde et univers af plantebaserede produkter, der løser andre behov for kunden end vores måltidskasse. Det er en strategi, der tager tid, og det er ikke usædvanligt, at en venture baseret virksomhed som vores ikke er profitabel endnu,' skrev han om regnskabet, hvor det fremgår, at selskabet er kommet ud med et underskud på næsten 90 millioner kroner.

 'Vi er i gang med at definere en ny kategori af fødevarer, og vi sætter barren højt med det aftryk, vi vil sætte på sundhed og klima. En del af vejen derhen er et planlagt sats på udvikling og dermed også en periode med operationelle tab,' skriver han videre.

Godt en uge senere er selskabet altså sendt i rekonstruktion og kæmper nu for at redde livet.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Simple Feast angående rekonstruktionen, men det har endnu ikke været muligt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor heldig har man dog lov til at være på boligmarkedet?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: