Efter sms-kritik: Åbnede dem ikke

Anders Krab-Johansen modtog mailen med de krænkende beskeder, som blev sendt fra en redaktør til en medarbejder på B.T. Men han har aldrig læst beskederne, for han åbnede dem ikke, fortæller han

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Følg Danske kendte

Anders Krab-Johansen har gentagne gange fortalt, at han ikke har set noget materiale i sagen om en redaktørs krænkelser af studentermedhjælpere på B.T.

Siden kunne Ekstra Bladet beskrive, hvordan Krab-Johansen havde fået tilsendt en mail med 14 skærmbilleder af beskeder, som redaktøren havde sendt til en studentermedhjælper.

Mailen havde emnefeltet 'Vedr. min sag om sexisme på B.T.', men det var åbenbart ikke vigtigt nok til, at Ander Krab-Johansen gad åbne de vedhæftede filer i mailen. I hvert fald fortæller han nu, at han ganske rigtigt har modtaget mailen, men aldrig åbnet filerne.

'Anne Louise Rühe sendte en konkret klage til Michael Dyrby med HR-direktør Lise Glerup og undertegnede cc. i april. E-mailen havde 14 vedhæftede filer. Jeg åbnede ikke de vedhæftede filer, fordi jeg netop var cc. I den forbindelse sikrede jeg mig, at sagen blev håndteret af HR, som i dette tilfælde skete det med en uvildig faktaundersøgelse i samarbejde med Human House.'

'Parterne udleverede yderligere materiale til undersøgelsen, men jeg kender ikke omfanget og har ikke set materialet. HR forelagde den endelige rapport for mig, og HR-direktøren håndterede dernæst sagen i samarbejde med B.T.s chefredaktion, tillidsmand og arbejdsmiljørepræsentant,' skriver Anders Krab-Johansen, der er koncernchef hos Berlingske Media, i en mail til Ekstra Bladet lørdag.

Svarer ikke
Anders Krab-Johansen meddelte lørdag, at han nu ville besvare Ekstra Bladets spørgsmål om sms-sagen. Det blev så til, at han ville svare i en mail. Derfor sendte vi en lang række spørgsmål til koncernchefen:

Her er Ekstra Bladets spørgsmål

Hvorfor stiller du ikke selv op til interview?

Hvorfor skal Lise Glerup svare for dig?

Hvad mener man i Berlingske Media om ledere, der ikke stiller op til interview?

Hvorfor siger du, at du ikke har set de pågældende sms’er, når det ikke er korrekt?

Hvordan kan en redaktør fortsat være ansat på B.T. efter sådan en opførsel?

Er det normal opførsel for en leder i Berlingske Media?

Hvorfor er det udslagsgivende, at sms’erne er sendt uden for arbejdstiden?

Hvad indebærer den ’advarsel’, den pågældende leder fik?

Michael Dyrby kaldte beskederne for ’grænseoverskridende’ på et møde. Hvorfor har de så ikke fået større konsekvenser for vedkommende?

Hvis du fastholder, at du ikke har set alle sms’erne tidligere, har du så skiftet mening om håndteringen af sagen, efter du har set resten?

Hvilken indflydelse havde du på beslutningen om Michael Dyrbys afgang?

Har du selv opfordret ham til at gå?

Vil du besvare eventuelle opfølgende spørgsmål?

Svaret lød kort:

'Kære Søren.

Tak for din e-mail. Jeg stiller op til interview også i Ekstra Bladet. Når det gælder håndteringen af sager om sexisme, er det vores HR-direktør, der håndterer sagerne og svarer på eventuelle spørgsmål. Det kan jeg se, at hun har gjort hos Ekstra Bladet.

Jeg har ikke mere at tilføje.

bh Anders'

Åbner 'sjældent' filer
Det endte i en lang mailkorrespondance med Anders Krab-Johansen, hvor han blandt andet oplyser, at han kun 'sjældent' åbner vedhæftede filer i mails, hvor han er cc.

Han har i skrivende stund ikke oplyst, hvad der skal til, for at han åbner en vedhæftet fil, men en sag om sexisme i koncernen er tilsyneladende ikke nok.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.