Efter terror: Kun Christopher har fået Hannah til at smile

Det skulle have været en glædens dag, da 12-årige Hannah sidste lørdag skulle stå Bat Mitzvah - i stedet blev det en sorgens dag, hvor vagten Dan Uzan mistede livet

Kun Christopher har kunnet få smilet frem hos Hannah, der i sidste uge var ved at fejre, at hun havde stået Bat Mitzvah, da sikkerhedsvagten Dan Uzan blev dræbt. (Foto: Mogens Flindt)
Kun Christopher har kunnet få smilet frem hos Hannah, der i sidste uge var ved at fejre, at hun havde stået Bat Mitzvah, da sikkerhedsvagten Dan Uzan blev dræbt. (Foto: Mogens Flindt)

Som så mange andre unge mennesker havde 12-årige Hannah længe set frem til sin konfirmation - det, der i den jødiske tradition hedder Bat Mitzvah.

Sidste lørdag blev det så endelig den 14. februar. Dagen hvor hun i front for den jødiske menighed i synagogen i København skulle træde ind i de voksne kvinders rækker.

Efterfølgende var der fest i selskabslokalet bag synagogen. Men festen tog en højst uventet og dramatisk drejning, da vagten Dan Uzan blev skudt på klods hold af den formodede gerningsmand, Omar Abdel Hamid El-Hussein, der i sidste weekend spredte frygt i hele Danmark, da han først angreb et debatmøde i Krudttønden på Vesterbro og derefter synagogen i Krystalgade i indre by.

Angrebene kostede den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard og 37-årige Dan Uzan livet, mens fem betjente blev såret. Den formodede gerningsmand mistede søndag morgen livet til politiets kugler.

Nye billeder: Terroristen cyklede rundt på Strøget mellem drab

Også Hannahs store dag blev ødelagt.

Det skriver Berlingske, der har talt med hendes forældre om forløbet den skæbnesvangre aften.

Cirka kvart i et natten til søndag, hvor der er 48 mennesker tilbage til Hannahs fest, kommer en vagt løbende ind i festlokalet.

- Jeg er inde og danse med en gruppe andre voksne kvinder sammen med børnene. Vi har taget skoene af og danser til en meget uartig israelsk sang ved navn 'Tel Aviv'. Pludselig åbner en af vagterne døren og råber: 'SLUK MUSIKKEN!' Kort efter råber han: 'ALLE NED I KÆLDEREN'. Ingen stiller spørgsmål. Vi kunne høre, at det skulle vi bare, siger Hannahs mor, Mette Bentow til avisen.

Jødisk formand: Dan døde ikke forgæves

De næste par timer sidder festdeltagerne i et sikkerhedsrum, indtil de bliver evakueret til politistationen på Bellahøj af maskerede politibetjente med maskinpistoler.

Først klokken 8 næste morgen er den lille familie hjemme igen.

Siden har den uhyggelige episode siddet i den 12-årige pige, der ikke har smilet mange gange i den forgangne uge.

- Hannah smilte for første gang rigtigt i denne uge, da hendes største idol, Christopher, udtrykte sympati med ofrene på Instagram. Helle Thorning-Schmidt gav Hannah et stort kram ved begravelsen af Dan og sagde: 'Åh nej. Det var din fest. Jeg håber, at du også husker dagen for det gode'. Sympati er strømmet til os. Men Hannah er samtidig stor nok til at formulere det vigtige: 'Dans forældre og søster har mistet ham', siger Hannahs far, Claus Bentow til Berlingske, der desuden kan fortælle, at Hannahs største ønske var en iPhone 6. Den fik hun ikke til festen, men på grund af de tragiske omstændigheder omkring Bat Mitzvah'en, har en jødisk menighed i New York samlet ind og fluks sendt en af sted til hende med posten.

Se Christophers støtteerklæring til ofrene for terrorangrebet her.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Christophers presseagent, der oplyser, at den unge sanger for tiden holder en pressepause for at hellige sig indspilningen af ny musik, hvorfor han ikke har nogen kommentarer til historien.

Terrordræbt Synagoge-vagt begraves onsdag eftermiddag

Seneste nyt

En del gerningsmænd synes at gå fri

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.