Efter TV-vært fik væltet sin bil: Flere sager melder sig

Politi efterlyser vidner: Fire små biler er blevet væltet i løbet af natten i Storkøbenhavn

- Det er pisse irriterende og mega frustrerende, siger Amanda Bertelsen. Foto: Privat
- Det er pisse irriterende og mega frustrerende, siger Amanda Bertelsen. Foto: Privat

Lørdag nat fik vært på TV 2 Christian Müller Bækgaard væltet sin minibil ved sin bopæl på Østerbro af en eller flere ukendte gerningsmænd.

Det resulterede i, at bilens motor gik i stykker, fordi regnen dryppede ind gennem en smadret rude.

Efterfølgende har der været fire andre lignede sager i Søborg i Storkøbenhavn tidligt tirsdag morgen mellem klokken to og fire, og det får nu Københavns Vestegns Politi til at sende en efterlysning ud.

- Vi efterlyser vidner i forbindelse med, at der er væltet fire mindre biler i nat i Søborg, siger Claus Buhr, der er presseansvarlig for kredsen.

- Jeg er i chok. Det er jo ikke, fordi jeg ikke selv kunne finde på at lave drengestreger i mine unge år, men at smadre andres ejendom for 100.000 kroner er jeg chokeret over: Foto: TV2/Henrik Ohsten/Collage: Ekstrabladet.dk
- Jeg er i chok. Det er jo ikke, fordi jeg ikke selv kunne finde på at lave drengestreger i mine unge år, men at smadre andres ejendom for 100.000 kroner er jeg chokeret over: Foto: TV2/Henrik Ohsten/Collage: Ekstrabladet.dk

Politiet oplyser, at man ikke på nuværende tidspunkt kæder sagerne i Søborg og på Østerbro sammen efterforskningsmæssigt.

- På nuværende tidspunkt er vi ikke i kontakt med Københavns Politi, men vi vil vurdere på det på et senere tidspunkt. Det er en mulighed, tilføjer Claus Buhr.

Vred TV2-vært udsat for hærværk: De har smadret for 100.000 kroner

Leder efter vidner
De aktuelle sager vedrører andre, mindre biler: En Peugeot 106, Kia Picanto, Toyota Aygo og VW Polo, og i en Facebook-gruppe har Søborgs borgere delt billeder af de væltede biler.

En af dem er 23-årige Amanda Bertelsen, der nu frygter, at hun ikke kan komme på ferie med sin kæreste, fordi udgifter til deres nu ødelagte bil har vendt op og ned på feriebudgettet.

- Det er pisse irriterende og mega frustrerende. Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed. Jeg er på SU nu, så det ødelægger jo alt, siger Amanda Bertelsen, der håber, at hun stadig kan komme til Egypten med kæresten,  til Ekstra Bladet.

Trist det gentager sig
Tv-værten Christian Müller Bækgaard er nedtrykt over beskeden om, at lignende sager nu popper op.

- Man kan da ikke andet end at tænke tanken, at nogen har ladet sig inspirere, men det er bare trist, hvis det gentager sig, siger han og tilføjer:

- Jeg har brugt meget tid på at ringe til værksteder og forsikringerselskaber. Og jeg venter på svar, om den har kørt den sidste kilometer. Det er trist, at det skal fortsætte, men man kan jo heller ikke holde ting hemmelige. Så skal man stoppe med at fortælle noget som helst, siger Christian Mülller Bækgaard.

Vidne så 4-5 mænd
Vedrørende den væltede Peugeot 106 skriver politiet, at et vidne har set 4-5 mænd køre væk fra stedet i en lille, sort bil i retning af Søborg Hovedgade.

- Vi har sikret spor i forbindelse med sagerne og er meget interesseret i at høre fra vidner, der har set noget i forbindelse med disse fire tilfælde af groft og systematisk hærværk, siger vicepolitiinspektør Brian Toftemann.

Politiet finder det påfaldende, at alle fire sager har fundet sted i samme område og inden for et kort tidsrum.

- Vi vurderer det som groft og systematisk. Vi ved ikke, om det er samme gerningsmænd, men det er forventeligt, når det er inde for samme område, siger Claus Buhr.