Efter TV2-succes: - Jeg er blevet skilt

Carsten Christophersen, der er medvirkende i 'Først til verdens ende', har efter sin tid i Forsvaret måttet lade sig skille

Carsten Christophersen, der er udsendt i Afghanistan 2018. Foto: Privatfoto.
Carsten Christophersen, der er udsendt i Afghanistan 2018. Foto: Privatfoto.

Carsten Christophersen, der er medvirkende i TV2-programmet 'Først til verdens ende', har med sin tid i Forsvaret flere gange måttet stå i klemme mellem familie og arbejde.

Rejsen mod Singapore fik ham til at indse, at han måtte ændre på sit liv, hvis han skulle få en bedre relation til sine børn.

Carsten Christophersen fortæller i aftenens afsnit af 'Først til verdens ende', at hans privatliv har taget skadet af at være i Forsvaret, og at han for nyligt er blevet skilt fra sin kone.

De var sammen med i ti år, og sammen har de sønnen Alexander på otte år. Derudover har han også datteren Liv på 11 år fra et tidligere forhold.

Arbejde var skyld i skilsmisse
Til Ekstra Bladet fortæller Carsten Christophersen, at hans tid i Forsvaret var den primære årsag til, at han måtte lade sig skille fra Alexanders mor.

- At være i Forsvaret gør noget ved den relation, man får til sine børn og familie. Det sætter sine spor. En udsendelse varer måske seks måneder, men der er også måneder op til, hvor man forbereder sig og har fokus på den enhed, man skal afsted med. Derudover skal man også afsætte tid tilbage i Danmark, siger Carsten Christophersen.

Simon Emil er blevet far for anden gang

Carsten har været i Forsvaret siden 2003 og i alt været udsendt tre gange. Hver gang, at han været udsendt har det fyldt et halvandet år med opbygning, selve udsendelse og når han er hjemme i Danmark igen.

- Der går omkring et halvandet år, hvor jeg ikke er 100 procent til stede. Det har sat sig sine spor hos mig. Det er dog ikke et enkeltstående tilfælde, at folk går fra hinanden, når den ene part er i Forsvaret, siger Carsten Christophersen.

Carsten Christophersen og Kim Thygesen er begge medvirkende i TV2-programmet 'Først til verdens ende'. Foto: TV2.
Carsten Christophersen og Kim Thygesen er begge medvirkende i TV2-programmet 'Først til verdens ende'. Foto: TV2.
 

Familien har måttet lide
Den dag i dag er han stadigvæk i Forsvaret, men forsøger og prøver på at prioritere sin tid sammen sine børn. De har også tidligere gjort ham opmærksom på, at han har været meget fraværende.

- Jeg vil rigtig gerne få rettet op på de relationer, jeg har til mine børn. De betyder alt for mig, så vil jeg gerne have et godt forhold til dem, siger Carsten Christophersen og tilføjer:

- Jeg er klar over, at jeg har været fraværende. At være soldat er ikke bare et arbejde, det er en livsstil. Jeg elsker mit arbejde, men det trækker store laster på privatlivet. Det med at finde et kompromis, det kan være rigtig svært. Det er ofte familien, der må trække de største laster, siger Carsten Christophersen.

Tv-ekspertens dom: - Det vil fortsætte, hvis vi ikke gør noget

Han fortryder ikke at have tilbragt meget tid i Forsvaret, men nu er han klar til at omlægge sit liv og bruge mere tid sammen med sin familie.

- Det er altid sundt at reflektere over de ting, der er sket tidligere i livet, men man skal også huske på, at man er et andet sted nu. Jeg er blevet ældre, og jeg tænker anderledes. Da jeg var yngre, har jeg ikke haft de samme forudsætninger som nu, siger Carsten Christophersen.

Efter at han er kommet hjem fra rejsen, har han tilbragt mere tid sammen med sine børn.

'Først til verdens ende' kan ses på TV2 eller TV2 PLAY tirsdage kl 20.00.