Egon Olsens stjålne planer er dukket op igen

Fyns Politi har fået indleveret den pakke, der blev stjålet fra Olsen Banden-udstillingen i Valby i søndags

Pakken er endelig dukket op igen. Foto: Rolf Konow
Pakken er endelig dukket op igen. Foto: Rolf Konow

Olsen Banden-fans kan ånde lettet op, efter at et klenodie fra den populære filmserie igen er dukket op.

DR fortæller, at Fyns Politi har fået indleveret en pakke magen til den, som blev stjålet fra Olsen Banden-udstillingen på Nordisk Film i Valby i søndags.

Pakken er magen til den, som Egon Olsen altid havde med sig ud af fængslet og indeholdt planen for bandens næste store kup.

- Det papir, der var uden om pakken, er desværre smidt ud, Men ellers er pakken fin, og hvis Post Danmark skynder sig lidt, så kan vi allerede have den tilbage i dag, siger Nicklas Smedegaard Pedersen, der er rundviser og medansvarlig for udstillingen, til DR.

Klenodiet blev stjålet af en endnu uidentificeret kvinde, der i et ubemærket øjeblik så sit snit til at gemme pakken inde under jakken.

Overvågningskameraer fangede imidlertid forbrydelsen, og derfor har man også et nogenlunde signalement af tyven.

Nu er pakken endelig vendt tilbage. Foto: All over press
Nu er pakken endelig vendt tilbage. Foto: All over press
 

Tyveri i ægte Olsen-Bande stil
Til Ekstra Bladet har Nicklas Smedegaard Pedersen tidligere udtalt om tyveriet, at det blev gjort i ægte Olsen-Banden stil.

- Det er jo et kup i ægte Olsen Banden stil. Den pakke, der er blevet stjålet, er en genstand, der er med i stort set alle Olsen Banden film. Det er den her brune pakke, som Egon Olsen har med ud fra fængslet, når filmene begynder. På den måde har den en meget symbolsk betydning, fordi det er den pakke, han har med, når han fremlægger sine kup-planer, fortalte han til Ekstra Bladet.

Ifølge Nicklas Smedegaard Pedersen har tyveriet fået udstillingen til at skærpe sikkerheden.

- Der vil komme større sikkerhed. Vi vil for eksempel indstille flere kameraer og større tilsyn blandt vagter og blandt rundviserne. Især de ting, der ikke er bag montrer, men ligger frit fremme, vil komme under skærpet opsyn, sagde han efter tyveriet.

Udstillingen om Olsen Banden er en udvidet udgave af den normale udstilling om forbrydertrioen, som er lavet i anledning af 50-året for den første film. Udstillingen varer året ud.

Efter 50 år: Olsen-banden gør comeback