Eks-millionær: Hjemløs og på røven

Jeg vil gerne arbejde, men ikke fuld tid, siger Anne Mette Beckmann

- Det går ikke super godt. Jeg er stadigvæk hjemløs, og min danske pension er på et minimum. Så det er meget hårdt at overleve.

Sådan lød det lørdag aften fra eks-millionæren Anne Mette Beckmann, da hun troppede op på den røde løber ved uddelingen af Tvprisen.

Siden hun sidste år tonede frem på danskernes tv-skærme i ’Millionær på bistand’ og fortalte om sin personlige nedtur, hvor hun er gået fra et luksusliv i Portugal, hvor hun levede af familiens millioner, til et liv i det nederste sociale lag i Danmark, har danskerne med interesse fulgt den tidligere millionøses liv.

Det går ikke frygtelig godt for den tidligere millionær. Livet i Danmark er hårdt, når millionerne mangler. (Foto: STV/ TV 2) Danske kendte Millionærdatter på bistand: Sådan går det hende i dag

Det er dog en trist fortælling, og hun har i godt et år ikke haft råd til egen bolig, hvorfor hun igennem længere tid har boet hos venner og bekendte. Den pension, hun får herhjemme, kan man ikke leve et ordentligt liv for, mener hun.

- Jeg kommer aldrig til at få almindelig pension. Det var så frygteligt forleden dag på pensionskontoret, der sagde de ’Du får aldrig ret til fuld pension, og du må være realistisk, for sådan er det’. Jeg blev rasende. Virkelig rasende, og det er jeg stadig.

Underholdning Bistands-millionæren: Jeg sover på køkkengulve

Da hun sidste år deltog i TV3-programmet ’Til middag hos’, fortalte hun, hvordan hun sov på en madras i vennens køkken. Særligt champagne-drengen Mads Dinesen mente, at hun trængte til et spark bagi og opfordrede hende til at finde et job. Men det er ikke helt så let, som det lyder.

- Jeg er næsten 63 år, det bliver jeg til juni, så det er ikke nu, at jeg kaster mig ud i en karriere, jeg aldrig har gjort mig i før. Jeg har haft det så svært de sidste 10 år, så resten af mit liv vil jeg gøre, hvad jeg har lyst til. Jeg vil gerne bruge mine sprogegenskaber eller gøre noget for dyrene, men der tjener man aldrig nogle penge, siger Anne Mette Beckmann og fortsætter.

- Jeg er åben over for jobs, jeg kan lide. Men ikke fuld tid, for det er jeg ikke vant til. Det er ikke nu, at jeg begynder at arbejde 8-16. Det gider jeg ikke, siger hun.

Til gengæld er hun meget afklaret omkring, at det manglende arbejde gør det umuligt at bo i egen lejlighed i hovedstaden.

- Jeg elsker København, men den er dyr, og jeg har ikke råd til den. Sådan er det, siger hun.