Eks-millionøsen slår fast: Kassedamer er en anden klasse

Den forhenværende rigkvinde Anne Mette Beckmann er hjemløs på andet år, men er bestemt ikke begejstret for jobbet i Føtex

Anne Mette Beckmann er ikke meget begejstret for jobbet i Føtex. Foto: TV2
Anne Mette Beckmann er ikke meget begejstret for jobbet i Føtex. Foto: TV2

Hun var vant til et liv i sus og dus, som eneste datter af et dansk velhaverpar bosiddende i Portugal.

Men lykken vendte i 1974, hvor formuen gik tabt under den portugisiske revolution. I mange år boede Anne Mette Beckmann med sin aldrende mor i en toværelses lejlighed i Portugal, hvor de levede af hendes folkepension. I dag lever nu 63-årige Beckmann uden en krone på lommen.

- Hverken mine forældre eller jeg har nogensinde arbejdet. Vi har virkelig haft et good life i mange, mange år. Men en dag er kassen tom, fortæller hun i programmet 'Millionær i praktik', skriver TV2.

Efter morens død flyttede hun til Danmark, men selvom hun er dansk statsborger, har hun ikke ret til andet end integrationsydelse på grund af de mange år i udlandet.

Den lave ydelse på omkring 6000 kroner før skat giver ikke meget økonomisk råderum, og nu Anne Mette Beckmann har derfor været hjemløs i to et halvt år.

Men selvom en fast indkomst kunne være tiltrængt, er det bestemt ikke hvad som helst, hun vil arbejde med.

- Jeg er åben over for jobs, jeg kan lide. Men ikke fuld tid, for det er jeg ikke vant til. Det er ikke nu, at jeg begynder at arbejde 8-16. Det gider jeg ikke, har hun tidligere forklaret til Ekstra Bladet.

Nu forsøger hun sig alligevel med anderledes job i 'Millionær i praktik', der sendes tirsdag aften på TV2.

Anne Mette Beckmann på besøg på Ærø i 'Millionær i praktik'. Foto: TV2
Anne Mette Beckmann på besøg på Ærø i 'Millionær i praktik'. Foto: TV2
 

Film, tv & radio Husker du eks-millionøsen? Hun er til yngre mænd

Her kommer Anne Mette Beckmann i praktik rundt omkring i Danmark. I første program boede og arbejde hun en uge på en efterskole på Ærø, og i tirsdagens program går turen til Aalborg, hvor hun skal i praktik i Føtex.

Men praktikken kom skidt fra start, da Anne Mette får sin vært - førtidspensionisten Litte, der har valgt at arbejde trods sin pension - til at komme for sent på arbejde, fordi hun skal smukkesere sig.

- Danskerne kan ikke lide, at man kommer for sent, selvom det kun er to minutter. Det lærte jeg, da jeg prøvede kræfter som kassedame i Føtex i Jylland, skriver Beckmann selv på sin åbne Facebook-profil som optakt til aftenens program.

I programmet kommer det frem, at Beckmann ikke kender meget til det job, hun skal varetage i en uge.

- Jeg har aldrig kendt nogen, der arbejdede i et supermarked. Aldrig. Det er ligesom en anden klasse, lyder det fra den tidligere velhaverske, der hurtigt keder sig i Føtex og tager flere lange pauser.

I første omgang hjælper hun til ved scan selv-kasserne, men siden får hun lov at prøve kræfter med at sidde i kassen.

- Jeg kunne sagtens sidde i kassen, hvorfor ikke? Der er bare det, der er synd, at jeg var altid god i skolen. Hjernen fejler ikke noget, konstaterer hun.

Alt i alt ser det ikke ud til, at et job i Føtex er drømmen for Beckmann.

- Jeg beundrer virkelig dem, der kan holde det job ud. Det er så hårdt. Man ser slet ikke himlen, siger hun om de midlertidige kolleger.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Anne Mette Beckmann til hendes arbejdssituation, men det har ikke været muligt.

'Millionær i praktik' sendes tirsdage klokken 20.55 på TV2.

Danske kendte Eks-millionær: Hjemløs og på røven