Annonce:
Annonce:

Ekspert: Derfor elsker vi sejler-familien

Det er en moderne familiefortælling, siger medieforsker

Der var balloner, flag og champagne på kajen, da Havana og dens besætning fredag formiddag lagde til kaj ved Toldboden i København
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Det gode skib Havana med Mikkel Behas familie ombord lægger i dag til kaj i København efter en jordomrejse, som seerne har lappet i sig i serien 'Kurs mod fjerne kyster'.

Troels Kløvedal viste vejen for år tilbage på DR og nu har sønnen i den grad taget over på TV2. Når søfartsfamilien er sejlet direkte ind i danskernes hjerter, skyldes det blandt andet, at dens historie er en slags moderne familiefortælling. Det mener medieforsker ved Københavns Universitet Helle Kannik Haastrup, som har forsket i tv-serier og 'celebrity-kultur'.

Emil, der er søn af Mikkel Beha og barnebarn af Troels Kløvedal, fører stolt sejlertraditionerne videre i den saltvands-glade familie. Foto: TV2
Emil, der er søn af Mikkel Beha og barnebarn af Troels Kløvedal, fører stolt sejlertraditionerne videre i den saltvands-glade familie. Foto: TV2
 

Annonce:

- Det er et eksempel på en reality-dokumentar, hvor vi følger med i en families virkelighed, og det er historien om det moderne menneske, der gerne vil frigøre sig fra hverdagen og opleve det eksotiske. Det bliver en form for dannelsesrejse, særligt når tredje generation nu er med, siger hun og påpeger, at ’Kurs mod fjerne kyster’ er rigtig godt tv.

Et brud med hverdagen
- Det er utroligt smukke billeder, og samtidig får man et indblik i, hvordan en familie fungerer. Men det er en anderledes måde at være familie på; en måde, hvor man er afhængig af, at alle samarbejder, ellers går det galt. Og hvor man har brudt med hverdagen og ikke er online hele tiden, forklarer hun.

Derfor er Havana-skipper overvældet

Samtidig får man som seer et indblik i tv-kendissen Mikkel Behas liv.

- Man kommer lidt backstage og ser, hvordan han er sammen med sin familie og som far og ægtemand, siger Helle Kannik Haastrup.

Forgyldt af Havana-ekspedition: Så meget er Kløvedal-klanen værd

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: