Annonce:
Annonce:

Ekspert om Bitz-afgørelse: - Lige efter bogen

F&H kaldte kravet om erstatning på 6,4 millioner til Kasper Würtz for 'hård'. Ifølge en ekspert er der dog ikke en finger at sætte på afgørelsen

Christian Bitz skal betale en million kroner i erstatning til Kasper Würtz. I alt beløber erstatningen sig til 6,4 millioner kroner. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Christian Bitz skal betale en million kroner i erstatning til Kasper Würtz. I alt beløber erstatningen sig til 6,4 millioner kroner. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

6,4 millioner kroner skal det koste grossisten F&H og tv-kendissen Christian Bitz at have plagieret den jyske keramiker Kasper Würtz.

Det slog Sø- og Handelsretten mandag fast i en afgørelse, der ifølge F&H var 'hård i forhold til gældende retspraksis'.

'Vi har været kede af sagen fra begyndelsen, men desværre er den kørt af sporet og trukket unødigt langt ud. Vi vil nu nærlæse dommens præmisser', skrev selskabet i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet mandag.

Over for Ekstra Bladet understreger professor ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet Palle Bo Madsen dog, at afgørelsen er lige efter bogen.

Annonce:

- Der er tale om et civilretligt pengekrav, som beløbsmæssigt er udmålt på grundlag af, hvad Würtz kunne have fået i vederlag, hvis den konkrete udnyttelse af Würtz’ keramikværker var sket efter aftale, siger professoren og fortsætter:

- Derudover er der tilkendt en erstatning for den 'markedsforstyrrelse', som vil påvirke salget af Würtz’ egne produkter. Dette er lige efter bogen.

Læs også: Bitter keramikstrid afgjort: Christian Bitz skal betale millionerstatning

Et skøn
Palle Bo Madsen forklarer, at størrelsen på erstatningskravet er fastlagt på baggrund af et skøn fra retten, hvor man har taget højde for både karakteren og omfanget af udnyttelsen af Würtz' produkter samt den tilgængelige viden om omsætningen for begge parter.

Og det er på ingen måde usædvanligt, fastslår han.

- Alt i alt er der juridisk set intet overraskende i denne dom, men beløbets størrelse er fastsat skønsmæssigt og vil derfor naturligvis altid kunne diskuteres. Jeg kan dog ikke se noget grundlag for at tvivle på rettens skøn, siger professoren.

Ekstra Bladet har siden mandag forsøgt at få en kommentar fra Christian Bitz uden held.

Ernæringsekspert og keramik-kongen Christian Bitz er mandag blevet idømt et erstatningskrav på en million kroner til keramikeren Kasper Würtz for at kopiere keramik-produkter. Mandag forsøgte Ekstra Bladet forgæves at få en kommentar ud af den dømte kopist foran privaten i Klampenborg

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: