Ekspert om Sille Lundquist: - Hun havde det der særlige ansigt

I virkeligheden er der meget få ansigter i Danmark, der har den genklang. Det er det, der adskiller de store modeller fra de små, siger Chris Pedersen

Smukke Sille Lundquist blev 47 år. Foto: Klaus Gottfredsen
Smukke Sille Lundquist blev 47 år. Foto: Klaus Gottfredsen

Søndag døde den tidligere topmodel Sille Lundquist - bare 47 år gammel.

Det var Sille Lundquists datter, der med et smukt og rørende opslag på Facebook fortalte omverdenen, at hendes mor var rejst til Nangijala.

Topmodellen Sille Lundquist er død: Blev kun 47 år

'21.1.18 rejste min smukke mor til Nangijala, eller himlen kan man også sige. Men jeg ville fortælle, at jeg ikke vil have, at vi skal huske hende, som hvordan og hvorfor hun rejste dertil, men hvor dejligt og fantastisk et menneske, hun var', skrev hun i opslaget.

Sille Lundquist var en af Danmarks helt store modeller tilbage i 1980'erne og 1990'erne. Ifølge Chris Pedersen, der er DR's modeekspert og tidligere moderedaktør på magasinet Euroman, passede hun perfekt ind i den generationen af modeller, hvor den helt klassiske skønhed var i højsædet.

- Hun havde den der særlige type ansigt, der anses som helt perfekt, siger han til Ekstra Bladet.

- Hun repræsenterede det, som alle instinktivt er enige om er et smukt ansigt, en smuk krop og en smuk kvinde, siger Chris Pedersen og fortsætter:

- Hun havde et sundt og utroligt dansk udseende. Jeg tænker hende lidt i samme kategori som Tina Kjær og Helena Christensen.

Silles modelkarriere blev skudt i gang via den danske Supermodel of the Worldkonkurrence, som hun vandt i slutningen af 80' erne. Da hun havde afsluttet sin hf i Danmark, flyttede hun til Paris for at arbejde som model. Her ses hun i selskab med model-legenden Eileen Ford. Foto: Ole Steen
Silles modelkarriere blev skudt i gang via den danske Supermodel of the Worldkonkurrence, som hun vandt i slutningen af 80' erne. Da hun havde afsluttet sin hf i Danmark, flyttede hun til Paris for at arbejde som model. Her ses hun i selskab med model-legenden Eileen Ford. Foto: Ole Steen

Ifølge ham var en af årsagerne til hendes enorme succes, at hun appellerede utrolig bredt.

- Hun var en af de piger, der både kunne gøre sig på forsiden af Alt for Damerne og blive allemandseje i Danmark, men samtidig også gøre det utrolig godt internationalt.

Adskiller store fra små
Desuden var hun let genkendelig.

- Hun er et ansigt, man med det samme kan huske. I virkeligheden er der meget få ansigter i Danmark, der har den genklang. Det er det, der adskiller de store modeller fra de små.

- De store modeller er dem, alle kan genkende, selv om de måske ikke kender navnet. Der er en genkendelighed og en tryghed ved ansigtet, pointerer Chris Pedersen og tilføjer:

- I dag er der meget få af den slags modeller, som alle kan genkende. Hendes ansigt er lige så genkendeligt som mange kendte skuespillere.

At hun valgte at trække sig fra branchen, da succesen var på det højeste, har været med til at gøre hendes historie endnu mere interessant.

- Det, der var så særligt ved hende, er, at hun trækker sig og går en helt anden vej, hvor hun stadig kunne have haft mange år tilbage i branchen.

- Det vidner om integritet og om, at hun ikke ville være model for evigt for enhver pris.

- Hun havde en berømmelse, som hun nemt kunne have brugt til alt muligt, men det var tydeligvis ikke det liv, hun ønskede, siger Chris Pedersen.

Mindfulness
Sille Lundquist havde udover sin modelkarriere en bachelor i filosofi fra Københavns Universitet, og efter hun stoppede som model, begyndte hun at interessere sig for mindfulness, og hun uddannede sig derfor som coach.

I 2016 startede hun firmaet Being Human, der ifølge firmaets hjemmeside har til hensigt at hjælpe travle mennesker med at genskabe kontakten til sig selv.