Endelig lykkedes det!

Ekstra Bladet har efter ni dages kamp endelig fået et interview med Michael Dyrby. Han har forberedt sig på interviewet, hvor han forsøger at undgå at svare konkret på noget

Michael Dyrby siger til Ekstra Bladet, at tonen på TV 2 i dag ville blive opfattet som 'grænseoverskridende sexistisk'

Ekstra Bladet har langt om længe fået et interview med Michael Dyrby.
Følg Danske kendte

Verden blev skabt på syv dage, men det tog ni dage, før der var lyd fra Michael Dyrby.

Ekstra Bladet har jagtet en kommentar fra ham foran redaktionen på Pilestræde, på hans private adresse og alverdens andre steder, men lige lidt hjalp det.

Onsdag kom meldingen så, at han gerne ville deltage i et interview med os, og forventningerne var derfor høje.

Vi kommer ind i et lille mødelokale på B.T.'s redaktion, og før vi næsten når at sætte os ned, siger Michael Dyrby, at rammen for interviewet er 20 minutter, og så starter han ellers et stopur på sin telefon.

Så er vi ligesom i gang. Det er vel at mærke en ramme, vi ikke var blevet orienteret om på forhånd.

Foran sig har Michael Dyrby en form for manuskript eller talepapir, som han jævnligt skæver til under interivewet. Han har altså forberedt sig grundigt, men det har han selvfølgelig også haft ni dage til.

Den samme fortælling
- Hvorfor taler du først nu?

- Det er da et godt spørgsmål, for det er der ikke ret mange, der kan forstå - overhovedet. Men som sagt, så havde jeg forberedt mig på dokumentaren, men jeg havde primært forberedt mig på nogle konkrete ting.

- Så da jeg så den i sin fulde længde, blev jeg virkelig chokeret, og det chok voksede på mig i løbet af dagene. Jeg syntes, det var rystende.

Michael Dyrby har allerede flere gange fortalt om, hvordan 'chokket voksede på ham i flere dage' og at han 'faktisk ikke var i stand til at kunne sige sammenhængende sætninger', efter han så dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen', som udkom 29. november på Discovery+.

Det er på trods af, at han flere gange tidligere er blevet konfronteret med sin ageren på TV 2, og at han også kendte til sin egen indblanding i dokumentaren på forhånd.

- Jeg blev hele tiden spurgt, om jeg var en del af problemet - det spurgte Ekstra Bladet jo også om - og det tog mig noget tid at nå frem til, at ja, det var jeg. Jeg var en del af problemet.

- Hvorfor tog det dig ni dage at nå frem til, at du skulle komme med en undskyldning?

- Det er da sikkert også svært for udenforstående at forstå, og selvfølgelig også for en ung mand som dig. Men jeg syntes, at hvis jeg skulle gøre det her troværdigt og oprigtigt, så var jeg nødt til virkelig at se indad og erkende 'okay, var jeg problemet?'.

Overvejede at sige op
- Men kan du forstå, det ligner, at du forsøger at ride stormen af, til den har lagt sig?

- Ja, det vil det se ud som om. Men det er jo også tydeligt - og det er du jo selv et eksempel på - at man ikke kan gemme sig for evigt. Og der skal da heller ikke være nogen tvivl om, at der har været perioder i det her lange forløb, hvor jeg har tænkt, 'du er 63. Er det nu, du skal sige, at det er slut? At nu siger du op, og så forsvinder du, fordi så går det nok over'.

Fortsætter som chefredaktør

- Jonas Rathje sagde, at I var blevet til grin, fordi du ikke svarede. Du siger selv, at jeres troværdighed skulle bygges op igen. Hvordan kan du være den rigtige mand til at gøre det, hvis det er dig, der bragte troværdigheden ned?

- Det er et godt og relevant spørgsmål. Selvfølgelig er det det. Og der må man kigge på, hvordan min periode har været her på B.T.

- Men jeg er også bevidst om, at tilliden til mig har fået et ordentligt hak i tuden. Både overfor medarbejderne, men også overfor min ledergruppe. Det snakker jeg selvfølgelig med dem om.

- Er det stadig dit indtryk, at du har opbakning blandt medarbejderne?

- Ja, det er mit indtryk, at jeg har opbakning. Men det er da klart, at de er bekymrede. De er da ikke glade, og de ville da helst have været det her foruden. De ville da helst have haft, at deres chef ikke skulle stå og vende vrangen ud på sig selv, og samtidig er det dem, der ikke kan få fat i mig.

- Samtidig ved de nu, at de har en chef, der har gjort det vanskeligt for dem. B.T. har jo svært ved at sende en medarbejder på gaden som dig, fordi jeg selv har undveget medierne.

- Hvordan kan dine medarbejdere reelt vide, om de har tillid til dig, hvis de ikke ved, hvad der har foregået?

- De kan jo læse det samme, som alle andre har kunnet læse i går, jeg har haft et medarbejdermøde med det, jeg har briefet min ledergruppe meget grundigt, så de har allesammen fået en orientering.

Andre standarder
- Frank Jensen og Morten Østergaard måtte gå, da de krænkede. Du bliver. Gælder der andre standarder for mediechefer, end der gør for politikere og andre magthavere?

- Nej, men der skal man jo lige holde sig for øje, at jeg er ikke på TV 2. Undersøgelsen, og det jeg taler om, handler om TV 2. Jeg forlod TV 2 for seks år siden, nu er jeg på B.T., og så må man bedømme mig på det, jeg har lavet på B.T.

- Du var leder, da det foregik, og du er leder igen nu. Hvordan kan man så have tillid til dig som leder?

- Det er da et godt spørgsmål. Det må du spørge min ledelsesgruppe om, og det må du spørge Anders Krab om, og det må du spørge medarbejderne om.

- Hvordan skal dine medarbejdere kunne tage den beslutning overfor en chef? Er det ikke dig, der skal tage ansvaret og sige, at du ikke har været dit ansvar voksent?

- Jo, men jeg synes også, det må være fair, at jeg skal bedømmes på det, jeg laver her nu, og ikke på det der var, da jeg var på TV 2 for seks år siden.

- Om medarbejderne skal tage den beslutning, det skal de selvfølgelig ikke. Ansættelsesforholdet er sådan, at det er Anders Krab, der skal tage den beslutning.

- Men du kan jo også tage den beslutning.

- Det kan jeg også, og det har jeg virkelig også overvejet mange gange. Skulle jeg bare forsvinde og grave mig ned i et hul, så ville alle sikkert blive glade, og så havde I fået en, i kunne skrive, der var blevet fyret. Så var der kommet en konsekvens.

- Vi har sådan et behov for, at der skal komme en konsekvens - jeg synes, det her er en meget, meget stor konsekvens for mig også, at jeg rent faktisk træder frem og siger 'ja, det var mig. Jeg var problemet'.

- Men hvorfor er det en konsekvens for dig? Der kommer jo ikke noget ud af det, for der er ikke nogen konkrete personer eller episoder, og du undskylder ikke overfor nogen konkrete.

- Jo, du hører ikke efter så. Jeg har lige sagt, at jeg undskylder overfor alle de kvinder, der medvirker direkte i dokumentaren, og jeg undskylder overfor de medarbejdere, som har været her dengang, og som har levet i en kultur, hvor man kunne blive krænket. Det er to meget direkte, præcise oplysninger og undskyldninger.

Michael Dyrby kigger ofte på sit talepapir undervejs i interviewet, ligesom han jævnligt tjekker sit stopur. Som for at se, hvornår han kan slippe væk igen.

Hvem der har hjulpet ham med at forberede sit manuskript, ved vi ikke, men når svaret ikke står på papiret, virker Michael Dyrby en smule presset.

Nægter at gå i detaljer

Michael Dyrby henviser flere gange til, at episoderne fandt sted for mellem ti og 20 år siden på TV 2. Han erkender, at det var hans ansvar dengang, men at han ikke så det.

- Jeg var med på, at der var redaktioner rundt omkring på TV 2 i 00'erne og slut 90'erne, hvor tonen var lige rimelig frivol og direkte, og måden de opførte sig på, var også sexistisk. I dag ville vi sige grænseoverskridende sexistisk. Men det så jeg ikke rigtig dengang.

Vil ikke gå i detaljer
- Hvad er det så, du selv har gjort dengang?

- Jamen det som jeg sagde til dig i begyndelsen, at jeg som chef har udvist meget dårlig dømmekraft. Jeg har ikke sørget for, at der var den passende afstand mellem chefer og medarbejdere.

- Hvem er det, du har krænket?

- Det er også et godt spørgsmål, og jeg kan godt forstå, at I på Ekstra Bladet gerne vil vide det. Men der har jeg altså valgt at sige, at der var upassende forhold, men af forskellige hensyn vil jeg ikke gå ind og navngive, hvem det er. Og jeg vil heller ikke gå ind i dokumentarens episoder og gå ned i detaljerne.

- Kan du sige noget om, hvad det handler om? Har du for eksempel haft sex med en kvinde, som var ansat under dig i organisationen?

- Når jeg siger, at jeg har haft upassende forhold, så tror jeg, du ved, hvad jeg taler om, og det må folk jo så selv tolke på. Jeg siger bare, at jeg har haft upassende forhold.

- Men jeg spørger, fordi jeg ikke vil tolke på det.

- Jaja, men det, jeg siger til dig, er, at der har været upassende forhold, og længere vil jeg ikke gå i den sammenhæng.

- Hvorfor vil du ikke fortælle, hvad det er for nogle episoder?

- Fordi der er et hensyn at tage til andre involverede.

Nævner ingen navne
- Kvinderne (fra dokumentaren, red.) siger jo, at de gerne vil have, at cheferne stiller sig frem og tager ansvar for, hvad der har foregået?

- Og det er det, jeg har gjort. Altså jeg kan jo kun tale for mig selv. Og det er jo det, jeg har gjort, jeg har netop taget det på mig, det ansvar.

- Har du fortalt Anders Krab-Johansen, hvad det var for nogle episoder, du var involveret i?

- Det, jeg taler med Krab om, er jo fortroligt mellem ham og jeg. Så det kan jeg ikke gå ind i.

- Jeg tænker bare i forhold til, at han skal tage en velovervejet beslutning om at beholde dig som chefredaktør. Er han klar over, hvad det er, der har foregået?

- Det må du jo spørge Anders Krab om.

- Okay, det vil du ikke fortælle?

- Nej, det vil jeg ikke gå ind i.

Krænkelser på B.T.
- Du siger, at du har forandret dig og set indad siden dengang. Men I har jo haft en episode på B.T. efterfølgende med en redaktør, hvor kvindelige medarbejdere har følt sig krænket af ham, og den redaktør er stadig ansat i dag. Der er medarbejdere, der ikke føler sig hørt, så har du egentlig forandret dig, hvis du stadig ikke reagerer i sådan en situation?

- Der kom en undersøgelse af sexisme i hele Berlingske Media, og da viste det sig, at der var 33 episoder i hele koncernen. I den kom det frem, at studentermedhjælpere følte, de var blevet krænket. Og den sag blev selvfølgelig behandlet.

- Så kan man diskutere, om den blev behandlet tilfredsstillende. Det er der især én, der er meget utilfreds med, men faktum er, at den blev behandlet og der blev givet en advarsel til den pågældende chef, men vi undersøgte det hele virkelig grundigt, endda med brug af et eksternt konsulentfirma.

- Men når Anders Krab-Johansen siger, at du har bidraget til en sund kultur på B.T., så er der jo noget her, der tyder på, at kulturen ikke er så sund alligevel, hvis det ikke bliver opdaget?

- Nej, det er klart, at det er usundt, at det findes. Det er jeg enig i. Men jeg er også bange for at måtte sige, at det findes jo nok på alle arbejdspladser.

En tom undskyldning?

- I forhold til din undskyldning, hvem er det så, du undskylder overfor? Du kommer jo ikke ind på nogen konkrete episoder, og kommer ikke ind på nogen konkrete personer. Altså er det ikke en tom undskyldning? Er det ikke tomme ord?

- Nu synes jeg, du lægger noget ladet ind i det. Jeg synes, den undskyldning jeg kommer med, den er oprigtig og ærlig. Og den er selvfølgelig rettet mod de kvinder, som efter 20 år stiller sig frem, og de andre medvirkende som føler, at de har levet på en arbejdsplads, hvor de rent faktisk er blevet krænket.

- Men så er det selvfølgelig også en undskyldning til alle de medarbejdere, som i øvrigt har været på TV 2 i den periode, hvor jeg har været der, og at de har skullet eksistere i en kultur, som har været skæv.

- Har du taget fat i nogen personligt og undskyldt overfor dem?

- Det har jeg ikke. Men jeg har sagt til andre medier, at jeg stiller mig til rådighed på den måde, at jeg rækker ud og siger, at hvis de har lyst, og hvis det kan hjælpe dem, så mødes jeg gerne med dem og undskylder overfor dem personligt.

- Men jeg synes ikke, jeg skal kontakte dem direkte. Det er ikke sikkert, de har lyst til det.

Hele vejen gennem interviewet lyder det, som om det mest af alt har været hårdt for Michael Dyrby. Jeg når ikke at spørge, om det af alle er mest synd for ham. Tiden er nemlig gået.

- Vi skal til at runde af, siger han, og så er audiensen hos Michael Dyrby slut.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.