Endnu en sag: Aura stævnet for bedrageri

Via hendes eget selskab har Janus Friis anklaget sin tidligere forlovede for ' plyndring' af næsten ti millioner

Aura og Janus til modeshow, da alt stadig var fryd og gammen. (Foto: Uffe Kongsted)
Aura og Janus til modeshow, da alt stadig var fryd og gammen. (Foto: Uffe Kongsted)

Slåskampen mellem Skypemilliardæren Janus Friis og hans tidligere forlovede, sangerinden Aura, stopper ikke med krav om tilbagelevering af forlovelsesring, uenigheder om en lejlighed og et søgsmål om 15 millioner kroner i Københavns Byret.

I Los Angeles verserer endnu en sag, hvor Janus Friis via sin kontrol af Auras selskab forsøger at få hende dømt til at betale knap ti millioner kroner.

Ekstra Bladet er i besiddelse af stævningen, hvor det fremgår, at Auras eget selskab nu sagsøger hende. Det hævdes her, at Aura har udplyndret sit eget selskab.

Sagsøgerne er firmaerne No Hustlers Inc. Holding ApS og No Hustlers Inc., som Aura selv ejer, men som i dag er kontrolleret af Janus Friis' fond på British Virgin Islands. I søgsmålet bliver Aura og hendes producer, Jamie Hartman, beskyldt for at have ' looted' sit eget firma, altså plyndret.

Vennerne giver sig selv mundkurv på i Janus Friis-sagen

Ifølge stævningen postuleres det, at Aura skulle have brugt intet mindre end 6,6 millioner kroner af selskabets penge på personlige rejser, tøj, dagligdags udgifter og underholdning.

Samtidig hævdes det, at hun har brugt firmaet som sparegris, hvorefter det påstås, at hun har plyndret den. Det paradoksale i søgsmålet er dog, at det i stævningen hedder, at sagsøgeren, der er firmaet, ejer alle værdier i selskabet. Men Aura er fortsat ejer af det firma, der altså nu har indledt en sag mod hende i USA.

Janus gør krav på lejlighed, han ikke ejer

Ifølge Selskabsregisteret er det dog fonden Lismore fra British Virgin Islands, der som panthaver er registret med stemmeret i det firma. Spørgsmålet om pantet er dog ikke afgjort i byretten, hvilket gør det mystisk, at fonden allerede nu har tiltvunget sig stemmeretten.

Fonden kontrolleres angiveligt af Janus Friis, og kontrollen af firmaet blev overdraget fra Auras daværende advokat, Claes Hahn Balle, der uden at informere Aura gav kontrollen til den oversøiske fond.

I alt afkræves Aura halvanden million dollar, hvilket svarer til 9.946.500 kroner, af sit eget firma. I søgsmålet indgår ord som svindel, ondskab og ' intension om at destruere værdier'.

Afsløring: Skype-milliardær kan ruinere Aura Dione

Aura selv har ikke lyst til at kommentere anklagen om svindel og udplyndring.

Sagen i USA er efter Auras nye advokats mening ' funderet i den blå luft'. Advokaten har anmodet om, at den advokat, som fører sagen for Auras selskab, udtræder øjeblikkeligt, da han ikke har mandat fra Aura til at optræde på selskabets vegne.