Er du frisk, Zlatan? TV2-vært vil drikke en kasse bajere med dig!

Morten Ankerdal har dækket adskillige fodbold-slutrunder for TV2. Hans spæde start var i 1992, hvor han fragtede videobånd over Øresund

Zlatan Ibrahimovic er Sveriges største fodboldstjerne og formentlig væsentlig mere underholdende at drikke øl med end Cristiano Ronaldo, vurderer TV2-værten Morten Ankerdal. Foto: Marcus Ericsson / TT via AP
Zlatan Ibrahimovic er Sveriges største fodboldstjerne og formentlig væsentlig mere underholdende at drikke øl med end Cristiano Ronaldo, vurderer TV2-værten Morten Ankerdal. Foto: Marcus Ericsson / TT via AP
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Morten Ankerdal er vært på TV2 og fortæller her om det igangværende europamesterskab i fodbold. Foto: Per Arnesen
Morten Ankerdal er vært på TV2 og fortæller her om det igangværende europamesterskab i fodbold. Foto: Per Arnesen
 

– Hvor mange fodbold-slutrunder har du dækket?

– Jeg har dækket syv EM- og VM-slutrunder for TV2. Faktisk var jeg lidt med tilbage i 1992 også. Dengang var jeg runner og fragtede bånd fra Sverige til Danmark. Det var min far (sportsjournalisten Steen Ankerdal, red.) der fik hevet mig ind i det. Jeg tog flyvebåden over fra København til Malmø og tilbage igen og hentede videobåndene, som jeg så afleverede til TV2. Så hvis 1992 tæller med, er det otte gange.

– Ved årets EM har du rollen som vært herhjemme fra jeres studie i Aarhus. Hvor meget bold får du egentlig set?

– Alt! Jeg kan se alle kampene i vores studie. Både dem, TV2 sender, og dem fra Danmarks Radio. Så når man dækker hjemmefra, får man helt sikkert set mere fodbold.

– Når man er sendt ud, ser man stort set kun de kampe, man skal ud til. Resten af tiden går med transport og forberedelse. I år kan jeg få set det hele.

– Er du alligevel lidt misundelig på dine kollegaer, der oplever slutrunden sådan helt tæt på i Frankrig?

– Misundelig ved jeg ikke. Det er to helt forskellige roller, og jeg har prøvet begge dele. Jeg synes, at det er sjovt at være af sted, men der er man med sådan i brudstykker. Når jeg er vært, er jeg med hele tiden. Men der er klart, at den der nerve og de store stadion-oplevelser, hvor 40.000 eller 60.000 mennesker er samlet, den får jeg ikke. Den kan jeg da godt savne, for det er helt specielt.

– Hvad betyder det for TV2’s dækning af EM, at Danmark ikke er med?

– Det betyder, at det er mindre folkeligt, kan man sige. Vi fokuserer meget mere på fodbold. Hvis Danmark havde været med, havde der været meget mere nationalfølelse – nu er det fodbold og fodboldfesten, vi har fokus på.

– Kan du nævne tre danske spillere, som tilskuerne fra de andre nationer savner ved det her EM?

– Nej, det kan jeg ikke. Vi har jo ikke nogen spillere, der er oppe i den der kaliber, hvor tilskuerne vil savne dem. Fodboldfansene vil se de store stjerner Bale, Ronaldo og Zlatan. Sådan nogle har vi ikke. Det nærmeste, vi kommer, er nok Kasper Schmeichel og Christian Eriksen, men de er trods alt ikke helt oppe i den liga. Det danske landshold er mere et kollektiv og plejer at være et frisk pust.

– Hvis du bare var helt almindelig fodboldtilskuer i Frankrig, hvem ville du så holde med?

– Jeg ville holde med Tyskland. Jeg har altid – siden jeg var en lille dreng – haft en kærlighed til Tyskland. Min store helt var Karl-Heinz Rummenigge. Først var det Allan Simonsen, da han spillede i Borussia Mönchengladbach, og så blev det Rummenigge. Men her under EM synes jeg også, at det er sjovt at følge de små hold. Wales, for eksempel. Der er en fantastisk atmosfære omkring dem. Og Island. Værtsnationen er der også altid noget særligt over. Så Frankrig kommer jeg også til at holde ekstra øje med. Det bliver en stor oplevelse – den eufori og begejstring, der er omkring værtsnationen, er altid noget helt særligt.

– Er der nationer, der allerede nu har overrasket dig positivt?

– Nja … jo! Italien. Jeg var lidt tvivlende på dem, men jeg synes faktisk, at de har vist god styrke. Tyskland har vist det forventelige og det samme med England.

– Hvad med omvendt. Hvem har skuffet dig?

– Der var været nogle stykker. Slovakiet, Schweiz og Sverige har ikke levet op til det, jeg havde forventet af dem. Og især Belgien har skuffet mig. Dem havde jeg helt sikket forventet mere af.

– Hvem ville du egentlig helst dele en kasse bajere med, Zlatan eller Ronaldo?

– Zlatan! Uden sammenligning. Han er en spændende person. Jeg synes, at han har en helt anden profil. Han har en enorm personlighed, men også en social slagside, som jeg er helt vild med. Han har holdninger til mange ting, hvor jeg synes, at Ronaldo er en dygtig og veltrænet fodboldspiller, men jeg har ingen oplevelse af, at han har nogen holdninger.

– Er du lidt misundelig på Zlatans hår?

– Nej det jeg ikke. Det er vist ikke min stil – til gengæld har han fed stil, når det kommer til så meget andet. Han er så fræk. Spørg ham, hvem der er EM’s største stjerne, og han glor bare på dig og siger: ’Det kan du vel selv svare på’. Han er skøn!

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind