Erik Brandt bekræfter: Flytter i plejebolig

Lejligheden på Esplanaden er blevet for stor til Erik Brandt, der nu flytter i plejebolig

Erik Brandt skifter Esplanaden ud med en plejebolig i Hellerup. Foto: Anthon Unger
Erik Brandt skifter Esplanaden ud med en plejebolig i Hellerup. Foto: Anthon Unger

Modefænomenet Erik Brandt siger farvel til Esplanaden i hjertet af København og goddag til en plejebolig i Hellerup.

Det fortæller han til Se og Hør.

- Det minder om en plejebolig. Jeg flytter en af dagene, og det er jeg glad for. Lejligheden på Esplanaden er for stor, siger 77--årige Erik Brandt til ugebladet.

Over for Ekstra Bladet bekræfter en yderst fåmælt Erik Brandt nyheden, som han dog ikke ønsker at uddybe, da han sidder i møde.

Kæmper stadig med underskud

Erik Brandt har boet på Esplanaden i ti år og skal nu vænne sig til omgivelserne på plejecentret Rygårdcentret i Hellerup, der består af 102 plejeboliger og 32 aflastningspladser, skriver Se og Hør.

Før corona var Erik Brandt en hyppig gæst på den røde løber. Foto: Anthon Unger
Før corona var Erik Brandt en hyppig gæst på den røde løber. Foto: Anthon Unger

Erik Brandt stiftede i 70'erne sammen med sin daværende hustru, Margit Brandt, modefænomenet af samme navn, Margit Brandt Design.

Vil følge misbrug til dørs: - Det er vigtigt at få den rette hjælp

Dermed går han i fodsporene på 'Matador'-skaberen, 103-årige Lise Nørgaard, der ligeledes er flyttet på plejehjem trods tidligere udmeldinger om, at det ikke var noget for hende.

3. februar skiftede hun sin lejlighed i Skodsborg ud med en stor stue, et mindre køkken og et store badeværelse på Else Mariehjemmet.

- Jeg er så glad for at være her. Udsigten er fantastisk, maden bliver serveret, og alle er så søde. Jeg har længe ønsket at flytte fra min lejlighed, og nu er det sket. Det er vidunderligt, siger Lise Nørgaard i et interview med Billed-Bladet, hvor hun samtidig muntert fortæller, at hun har døbt sit værelse 'Alcatraz'.