Erik Brandt: Tyve stjal Margits og mors smykker

Et helt liv i smykker til flere mio. kr. forsvandt under hospitalsindlæggelse

Tyvene stjal et helt liv i smykker. fortæller Erik Brandt. Foto: Jonas Olufson
Tyvene stjal et helt liv i smykker. fortæller Erik Brandt. Foto: Jonas Olufson

Uerstattelige og uvurderlige smykker - unika-design og antikviteter - det er hvad nogle særdeles aktive tyveknægte slap af sted med fra Eriks Brandt lejlighed i København, mens han i begyndelsen af året lå i en døs på Bispebjerg Hospital med dobbeltsidig lungebetændelse og penicillinforgiftning.

Erik Brandt med hustruen, Margit, og døtrene Julie og Emilie. Foto: All Over Press/Hanne Juul.
Erik Brandt med hustruen, Margit, og døtrene Julie og Emilie. Foto: All Over Press/Hanne Juul.
 

To mænd er anholdt, men politiet efterforsker stadig, for kun de 'billige' smykker er fundet, og tyvenes besøg hos Erik Brandt er kun et af mange, som de driftige herrer har haft gang i.

- Jeg blev sønderknust, da jeg blev rask nok til at mine døtre turde fortælle mig om tyverierne. Det er et helt liv i smykker. Både Margits og flere arvestykker fra min mor, fortæller Erik Brandt til Ekstra Bladet.

Det er BT, som i dag breaker historien om det omfattende indbrud hos Brandt.

Designerparret Erik og Margit Brandt i deres hjem på Østerbro med deres hund Andy.
Designerparret Erik og Margit Brandt i deres hjem på Østerbro med deres hund Andy.
 

- Jeg havde et meget specielt forhold til hvert eneste smykke, så jeg havde det umanerlig dårligt med det. Så jeg er selvfølgelig meget ked af det, og jeg ærgrer mig enormt meget, fortæller Erik Brandt til BT.

Ærlig Erik Brandt: Jeg har været døden nær

Tyvene stjal i alt værdier for omkring to millioner kroner - hovedsageligt guldsmykker.

- De stjal for en lille formue, men nu må vi se, om vi får noget af det tilbage. Politiet har heldigvis fanget tyveknægtene, så det var godt.

Erik Brandt: Hende kysser jeg inden to måneder

Også Erik Brandts to døtre, Emilie Brandt og Julie Brandt, er triste over tyveriet, men de har overfor Ekstra Bladet givet udtryk for, at det er deres far, som udtaler sig i denne sag.

Smykkerne, der dels var unika-design, dels antikviteter fra Eriks Brandts mor, tilhørte Margit Brandt, som døde i 2011. Hun havde i flere år lidt af lungesygdommen KOL, der også endte med at koste hendes livet. Margit Brandt blev 66 år.

- Julie og Emilie er selvfølgelig meget kede af, at smykkerne er blevet stjålet, men de har heldigvis stadig noget tilbage fra deres mor, siger Erik Brandt til BT.

Erik Brandt: Hunden tissede på min kones kiste i kirken