Eva og Martin raser: Hængt ud som sex-lystne

Kontant afregning: Kendis-parret overvejer at lægge sag an mod Se og Hør efter at have fået medhold i Pressenævnet

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Som kendte må Eva Harlou og Martin Jørgensen kunne tåle mere end de fleste.

Men det var krænkende, da Se og Hør 16. december sidste år skrev en artikel med overskriften ’De knalder hele tiden’.

Det slår Pressenævnet fast, efter at 37-årige Martin Jørgensen og Eva Harlou, 38, sammen klagede over historien, der blandt andet byggede på udtalelser af sexologen Joan Ørting.

I artiklen hed det blandt andet:

’Eva Harlou og Martin Jørgensen har kun én ting på hjernen i øjeblikket – og den foregår i soveværelset, mener Joan Ørting.’

Sexologen blev ligeledes citeret for følgende: ’Det er noget med, at man knalder, så snart man er alene. De er i en periode, hvor der slet ikke er brug for forspil.’

Kritisabelt
Problemet for det kække ugeblad er, at Joan Ørting over for Eva og Martins advokat, Kim Krarup, slår fast, at hun udtalte sig generelt om forelskelsens første faser.

’Jeg ved jo ikke, om Eva H. og Martin J. knalder hele tiden’, siger Joan Ørting ifølge kendelsen fra Pressenævnet.

I kendelsen slår Pressenævnet fast, at det er kritisabelt, at artiklen er skrevet, som om Joan Ørting udtaler sig om parret.

I konklusionen hedder det:

’Pressenævnet har kritiseret bladet for at beskrive Eva Harlou og Martin Jørgensens formodede sexliv. Pressenævnet er enig med Eva Harlou og Martin Jørgensen i, at bladet har krænket deres privatliv, og nævnet kritiserer, at Se og Hør omtaler et eventuelt seksuelt forhold, som klagerne hverken har kommenteret eller bekræftet.’

Mindelig aftale
For Se og Hørs chefredaktør, Niels Pinborg, kan kendelsen formentlig betyde betaling af en økonomisk godtgørelse til parret.

- Med Pressenævnets afgørelse om krænkelsen vil det være oplagt at undersøge mulighederne for en mindelig aftale om en økonomisk godtgørelse. Jeg har dog ikke god erfaring i at finde mindelige aftaler med Se og Hør før i 11. time. Jeg ved ikke, om det er i Bettina Allers ånd, siger parrets advokat, Kim Krarup, til Ekstra Bladet.

- Så I er klar til at gå i retten?

- Det kan ikke udelukkes. Det vil jeg drøfte med mine klienter over weekenden. Pinborg er varslet om et krav om godtgørelse. Det blev han allerede 18. december 2015, siger advokaten.

Tidligt fri
Ekstra Bladet bad pr. sms Niels Pinborg om at ringe, så han kunne kommentere kendelsen. Men lidt over klokken tre i går eftermiddag tikkede denne besked ind:

’Holder weekend. Prøv mandag.’

- Du vil ikke kommentere kendelsen?

’Holder fri. Mandag klokken ni.’

- Så altså ingen kommentarer?

’Aner ikke, hvad du taler om, så nej. Jeg er først på kontoret mandag klokken ni.’

Ikke besat af mænd
I samme udgave af Se og Hør, som kendis-parret har klaget til Pressenævnet over, fik læserne også serveret oplysningen om, at Eva Harlou var ’Besat af mænd’, som overskriften i sidehistorien hed.

Oplysningerne i artiklen kom fra et interview, Eva Harlou havde givet til ugebladet Femina, hvor hun blandt andet sagde:

’Jeg har været mange mænd igennem. Også dejlige mænd. Det er bedst at øve sig, hvad mænd angår.’

I Se og Hørs verden blev det til, at hun altså er besat af mænd. Videre skrev ugebladet, at hun og Martin var kærester, selv om parret endnu ikke har bekræftet, at de har et officielt forhold.

Pressenævnet udtaler dog ikke kritik af at omtale dem som kærester, men ’Besat af mænd’ var for stærk kost.

’Derimod finder Pressenævnet, at overskriften ’Besat af mænd’ går videre, end der er dækning for i Eva Harlous udtalelser i den tidligere artikel i Femina. Nævnet udtaler derfor kritik af denne overskrift’, hedder det i nævnets kendelse.