Event-kongen politianmeldt: Mistænkt for million-snyd

Slots- og Kulturstyrelsen har meldt Peter Bindner til politiet, efter han modtog 12 millioner skattekroner fra hjælpepakker på baggrund af ansøgninger, der var groft overvurderede

Peter Bindner arrangerede otte busture, som ifølge ham selv kostede næsten 25 millioner. En undersøgelse fra Slots- og Kulturstyrelsen nåede dog frem til, at det i virkeligheden har kostet under 1,8 millioner. Foto: TV2 FYN
Peter Bindner arrangerede otte busture, som ifølge ham selv kostede næsten 25 millioner. En undersøgelse fra Slots- og Kulturstyrelsen nåede dog frem til, at det i virkeligheden har kostet under 1,8 millioner. Foto: TV2 FYN
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Event-manden Peter Bindner er meldt til politiet, efter han modtog 12 millioner skattekroner i støtte fra corona-hjælpepakker for at køre otte ture med en bus, der spillede musik gennem et åbent tag.

Anmeldelsen fandt sted 12. november, og den skete på baggrund af de ansøgninger, der har vist sig at være groft overvurderede.

Slots- og Kulturstyrelsen bekræfter politianmeldelsen i en mail til Ekstra Bladet onsdag.

Hit med millionerne
Samtidig har Slots- og Kulturstyrelsen arbejdet på at få pengene tilbage. 21. januar faldt der afgørelse i sagen hos styrelsen, og af de 12 millioner skal Peter Bindner betale 10.721.462 kroner tilbage.

Det viser en aktindsigt, Ekstra Bladet har fået i sagen.

I afgørelsen skriver styrelsen, at man vurderer, der er afgivet 'urigtige eller vildledende oplysninger' i afrapporteringen.

'Du erklærede i dine afrapporteringer, og har senere fastholdt, at de samlede faktiske omkostninger til afviklingen af aktiviteterne var 24.830.750 kr. Beløbet afviger af en sådan grad fra styrelsens markedsundersøgelse, at styrelsen har vurderet, at der er afgivet urigtige eller vildledende oplysninger.'

'Slots- og Kulturstyrelsen gør opmærksom på, at det er strafbart at afgive urigtige oplysninger til en offentlig myndighed. Afgives der urigtige oplysninger i forbindelse med ansøgning om midler fra COVID-19-hjælpepakkerne gælder et skærpet strafansvar,' lyder det.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Det var på denne bus, Peter Bindner arrangerede sine ture gennem de fire største danske byer. Foto: Ekstra Bladet

Undersøgte priserne
Styrelsen har lavet en markedsundersøgelse over gennemsnitlige priser på de ting, Peter Bindner har betalt for, og deres budgetter ser noget anderledes ud, end de gør hos event-manden.

Peter Bindner nåede nemlig frem til samlede udgifter på hele 24.830.750 kroner for de otte busture, mens Slots- og Kulturstyrelsen regner sig frem til blot 1.788.164 kroner.

Altså en difference på hele 23.042.585 kroner.

Ansøgningerne blev sendt til aktivitetspuljen hos Slots- og Kulturstyrelsen, som dækkede 65 procent af omkostningerne op til et maksimalt beløb på 12 millioner kroner, og Peter Bindner fik udbetalt det maksimale beløb. Det er af de 12 millioner kroner, han skal betale 10,7 tilbage.

Nægter at betale
Inden afgørelsen faldt, blev Peter Bindner partshørt i sagen. Svaret kom fra Peter Bindners advokat, der kunne oplyse, at de ikke mener, styrelsen har ret til at kræve pengene tilbage, da de ifølge dem selv har afgivet fyldestgørende regnskaber for omkostningerne til arrangementerne.

Peter Bindner har købt alt gennem virksomheden Event Fantastic, hvor stifter og direktør er hans egen samlever, Eva Lindblad Pedersen. Men da det hele var købt som pakkeløsninger, kunne Slots- og Kulturstyrelsen ikke få indsigt i de faktiske omkostninger.

Bestrider krav

Styrelsen sendte afgørelsen til partshøring hos Peter Bindner og hans virksomhed PB Action. Men svaret herfra var, at man ikke mener, styrelsen kan gøre krav på pengene.

'Det skal indledningsvis bestrides, at SLKS skulle være berettiget til at kræve kr. 10.721.462,53 af de betalte tilskud tilbage, idet min klient har foretaget tilstrækkelig og fyldestgørende afrapportering.'

'Det fastholdes af SLKS, at afrapporteringen ikke skulle være dækkende, hvilket bestrides.' lyder det fra virksomhedens advokat.

Samtidig bestrider virksomheden, at styrelsen overhovedet har ret til at lave den markedsundersøgelse, der har ført til, at man kræve det konkrete beløb tilbagebetalt.

'Der er heller ikke hjemmel til, at SLKS kan foretage en markedsundersøgelse vedrørende de faktiske omkostninger til de afholdte aktiviteter eller foretage en - i øvrigt ufuldstændig – vurdering af priserne for de afholdte og godkendte arrangementer, hvilket er i strid med legalitetsprincippet.'

'Med baggrund i ovenstående bestrides SLKS udkast til afgørelse, herunder at SLKS skulle være berettiget til at kræve 10.721.462,53 af de betalte tilskud tilbage, hvorfor SLKS opfordres til at ændre afgørelsen,' lød det i partshøringen, som dog ikke førte til nogen ændring i kravet.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Peter Bindner, der svarer følgende:

- Jeg har ingen kommentarer til dig, og jeg ønsker dig en rigtig god dag.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind