Fans fra hele verden får den danske stjerne tatoveret på deres krop

24-årig dansker har arbejdet benhårdt på rollen i tv-serien 'Vikings', der nu har gjort ham verdensberømt - se de utrolige tatoveringer her

I tre et halvt år har den 24-årige skuespiller Alex Høgh Andersen levet og åndet for sin rolle som Ivar Benløs i den internationale tv-serie 'Vikings', der i går havde premiere på anden halvdel af sæson 5 på HBO Nordic.

Da Alex Høgh Andersen fik tilbudt rollen, droppede han ud af universitetet, hvor han læste film- og medievidenskab. Herefter sagde han farvel til venner og familie og flyttede til Irland, hvor den store tv-serie er optaget.

- Vi laver 20 episoder på 11 måneder, fortæller Alex Høgh Andersen til 'Aftenshowet' om de krævende optagelser med store vikingeslag på toppen af bjerge eller midt inde i skovene.

Alex Høgh Andersen ses her i rollen som Ivar Benløs i en af de mest legendariske scener fra tv-serien 'Vikings'. Foto: HBO Nordic
Alex Høgh Andersen ses her i rollen som Ivar Benløs i en af de mest legendariske scener fra tv-serien 'Vikings'. Foto: HBO Nordic
 

Den flotte præstation i rollen som Ivar Benløs har givet den unge dansker millioner af fans verden over. Og når man taler om 'Vikings', møder man inkarnerede fans, der lever sig fuldstændig ind i det nordiske vikingeunivers. Det fandt Alex Høgh Andersen ud af, da han fik sendt billeder af sit eget ansigt tatoveret på sine fans kroppe.

- Jeg kan godt huske, da jeg fik sendt den første tatovering i min indbakke. Og så kom der pludselig 20 mere. Så tænkte jeg selvfølgelig, at det er noget, som jeg også må tage med, fortæller Alex om rollen, der har gjort ham verdensberømt.

Til Berlingske Tidende har Alex Høgh Andersen også udtalt følgende om den store fankultur, der er i forbindelse med tv-serien 'Vikings':

'Det har været ret overvældende at opleve de her store messer, hvor der sidder folk, der går dødeligt op i serien, og som kan referere til historiske facts. Jeg er også blevet tagget på Instagram-billeder af folk, som har fået Ivar Benløs tatoveret på deres krop. Så ser jeg pludselig mit ansigt tatoveret på en eller anden russers behårede inderlår. Jeg takker for opmærksomheden, men det vil jeg altså ikke anbefale nogen at få gjort.'

Ekstra Bladet har fundet en række tatoveringer frem på de sociale medier, hvor Alex Høgh Andersens ansigt er tatoveret på kroppen på diverse fans i hele verden. Og det er især en helt speciel scene fra første halvdel af sæson 5, som fans af 'Vikings' er vilde med. Nemlig en scene fra slaget om York, hvor Ivar Benløs lige pludselig sidder alene foran sin stridsvogn foran 50 britiske krigere, der skyder med bue og pil efter ham. Ivar Benløs er blodig i hele hovedet og skriger mod fjenden:

'Ved I ikke, hvem jeg er. I kan ikke dræbe mig. Jeg er Ivar Benløs.'

Her kan man se den ekstremt blodige scene

 

Markant hovedrolle i sæson 5

Alex Høghs Andersens rolle som Ivar Benløs er siden starten af hans medvirken blevet mere og mere markant. Og i sæson 5 kan man roligt tale om en absolut hovedrolle.

I midtsæsonfinalen af femte sæson af Vikings vendte den legendariske viking Rollo (Clive Standen) snuden mod Kattegat, netop som det altafgørende Lothbrok-familieopgør mellem Ragnars sønner kulminerede. Kampen endte med en strategisk sejr til Ivar the Boneless (Alex Høgh Andersen), som svor at få hævn over dem, der forrådte ham. Samtidig satte han en jagt ind på Lagertha (Katheryn Winnick), der, til trods for at have alle odds imod sig, ikke opgav håbet om at genvinde magten over Kattegat.

I den nye sæson regerer Ivar Kattegat på tyrannisk vis, og han har drevet Bjørn (Alexander Ludwig) og Lagertha på flugt sammen med biskop Heahmund (Jonathan Rhys Meyers). Ivars magt bliver dog snart udfordret, og gamle fjender viser sig at kunne blive allierede. Samtidig kæmper Floki (Gustaf Skarsgård) sine egne kampe på Island.

Her er det blodige nærbillede af Ivar Benløs, der har inspireret til de mange tatoveringer. Foto: HBO Nordic
Her er det blodige nærbillede af Ivar Benløs, der har inspireret til de mange tatoveringer. Foto: HBO Nordic
 

Her ses den handikappede Ivar Benløs i en tidligere sæson i 'Vikings'. I sæson fem er han blevet konge af Kattegat. Foto: HBO Nordic
Her ses den handikappede Ivar Benløs i en tidligere sæson i 'Vikings'. I sæson fem er han blevet konge af Kattegat. Foto: HBO Nordic