Farvel til Danmark: Helle Thorning sælger huset

Danmarks tidligere statsminister har solgt sit byhus på Østerbro

Med Parken og Svanemøllen som naboer var Helle Thorning-Schmidt og familien godt placeret i deres byhus på 130 kvadratmeter på Kuhlausgade, Østerbro i København.

- Jeg vil gerne bo der, hvor jeg bor. Når jeg bliver gammel, kunne det være rart at have et lille hus ved vandet, men lige nu vil jeg gerne bo, der hvor jeg bor, fordi det er i byen og samtidig er et hyggeligt område, sagde den forhenværende statsminister til Berlingske i 2005.

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Og nu er det måske nået dertil, hvor vandet trækker mest, for hun har i hvert fald skilt sig af med boligen på Østerbro. Det viser 'solgt' skiltet på facaden fra Lokalbolig Østerbro.

PET som nabo
Lokalbolig Østerbro vil ikke fortælle, hvad huset er blevet solgt for, men ved den seneste offentlige vurdering var boligen sat til 4,3 millioner kroner. Thorning og familien købte huset for 3,68 millioner i 2004.

Huset ligger i det såkaldte 'Komponistkvarter.' Foto: Jonas Olufson
Huset ligger i det såkaldte 'Komponistkvarter.' Foto: Jonas Olufson

I 2014 blev nabohuset solgt for seks millioner kroner på et boligmarked, der var iskoldt.

Med i prisen fik køber en matrikel, der blev døgnovervåget af Politiets Efterretningstjeneste, mens kvarteret også blev overvåget af et stort antal videokameraer.

Den slags sikkerhed er der ikke i dag, efter Helle Thorning-Schmidt sagde farvel til statministerposten. Der er dog formentlig ingen tvivl om, at sikkerheden stadig overgår de fleste 'almindelige' danskeres bolig.

Helle Thorning-Schmidt bor i dag i London, hvor hun er direktør for Red Barnets internationale paraplyorganisation 'Save the Children'.

Efter brud: Corr sætter huset til salg