Farvel til Teddy Edelmann: Begraves uden 'Himmelhunden'

Teddy Edelmann stedes til hvile i dag fra Østbirk Kirke ved Horsens

Teddy Edelmann var mest kendt for sangene 'Himmelhunden' og 'Jeg vil Bo på Vesterbro'. Foto: Ole Lind/Ritzau/
Teddy Edelmann var mest kendt for sangene 'Himmelhunden' og 'Jeg vil Bo på Vesterbro'. Foto: Ole Lind/Ritzau/

Mange havde sikkert fundet det naturligt, hvis sangeren Teddy Edelmann, der døde natten mellem søndag og mandag, skal begraves til tonerne af hans mest kendte sang – den om 'Himmelhunden', der jo handler om at få plads i Himmelen, 'når Vorherre slukker livets flamme'.

Ganske vist drejer sangen sig om en hund, men alligevel...

Men det bliver ikke dette Giro 413-hit, der følger dets ophavsmand ud af Østbirk Kirke ved Horsens, når Teddy Edelmann stedes til hvile i dag fra kl. 13.

Legendarisk dansk sanger er død

– Nej, det bliver det ikke. Michael Winckler (søn af Gustav – red.) synger en enkelt af Teddys sange i kirken, men det bliver ikke 'Himmelhunden'. Derimod synger han 'Ingen Bryder Livets Cirkel', som også er fin sang, fortæller Teddy Edelmanns enke, finskfødte Ritva Sariola, til Ekstra Bladet.

Sov stille ind
Parret var gift i 52 år, og selvom Teddy Edelmann havde været syg af både lungekræft og KOL i flere år, og døden derfor ikke kom som noget chok, så efterlader det både et savn og et tomrum i enkens tilværelse.

– Ja, det er meget, meget mærkeligt, at han ikke er her længere, når vi har været sammen i så mange år. Heldigvis havde han ingen smerter. Han sov stille ind, så det var meget fint, beretter 72-årige Ritva Sariola, der er fire år yngre end sin afdøde mand.

Legendarisk dansk sanger død: Han var en af de største

Teddy Edelmann var Vesterbro-dreng, men siden starten af 80'erne boede han på Horsens-egnen med kone og de to børn, hvoraf den ene desværre afgik ved døden for 10 år siden.

Blodprop og andre sygdomme
Hans musikalske gennembrud skete i 70'erne med country-kvartetten Teddy, Chano, Jan & John.

Bandet holdt nogle år. Så gik Teddy solo og fik sit andet gennembrud med 'Himmelhunden' i begyndelsen af 80’erne. 'Jeg vil Bo på Vesterbro' var en anden signatur-sang.

Se og hør politikernes skønsang

I 2004 blev han ramt af en blodprop, der forhindrede ham i at kunne spille guitar. Siden fulgte andre alvorlige sygdomme efter, og natten sov han stille ind.

Han efterlader ud over Ritva Sariola også en søn og seks børnebørn.