Festival skaber problemer - igen: Rasmus Nøhr på vej til inkasso

Idrætsklubben Ørslev GIF vil sende Rasmus Nøhr til inkasso på grund af uenighed om 10.000 kroner

Rasmus Nøhr vil blive sendt til inkasso af Ørslev Gymnastik og Idrætsforening. Foto: Henning Hjorth
Rasmus Nøhr vil blive sendt til inkasso af Ørslev Gymnastik og Idrætsforening. Foto: Henning Hjorth

Rasmus Nøhr er endnu engang kommet i fedtefadet i forbindelse med sit engagement i musikfestivalen Danmark Dejligst.

Denne gang er det Ørslev Gymnastik og Idrætsforening, der hævder, at sangeren skylder dem 10.000 kroner for indtægter fra salg af mad- og drikkevarer.

- Vi er på vej til at sende ham til inkasso, lyder det fra formanden for Ørslev GIF, Anders Jensen, til Ekstra Bladet.

Det er ikke første gang, at sangeren har været i mediernes søgelys i forbindelse med festivalen, som han har stået i spidsen for siden 2012.

Da han inviterede sin kammerat pokerstjernen Gustav Hansen med som samarbejdspartner i 2016, gik det grueligt galt.

Det udviklede sig hurtigt til et regulært kendisslagsmål, hvor Gustav Hansen stævnede popsangeren for 896.000 kroner. I retten blev det dog afgjort, at Rasmus Nøhr skulle betale 90.000 kroner tilbage.

Forløb for Danmark Dejligst

2012: Rasmus Nøhr lancerer Danmark Dejligst, der skal gå på tour i Danmarks mindre byer, være gratis for alle og være støttet af lokale ildsjæle.

2015, november: Gustav Hansen bliver en del af projektet forud for 2016-sæsonen.

2016:

27. maj: Gustav Hansen overfører kroner 1.989.228 til Danmarks Dejligst.

4. juli: Kroner 185.000 overføres fra Danmark Dejligst ApS til Skrappe ApS, som Rasmus Nøhr er enekapitalejer i.

21. september: Kroner 246.773 overføres fra Danmark Dejligst ApS til Skrappe ApS.

21. september: Kroner 63.000 overføres fra Danmark Dejligst ApS til Skrappe ApS vedrørende lejemål i Rasmus Nøhrs private lejlighed, hvor virksomheden har kontor.

4. november: På vegne af Gustav Hansen retter advokatfirmaet Kielberg henvendelse til Rasmus Nøhrs advokat og kræver lånet på kroner 1.989.228 tilbagebetalt senest 11. november 2016.

17. november: Rasmus Nøhr meddeler via sin advokat, at selskabet Danmark Dejligst ApS ikke er i stand til hverken helt eller delvist at tilbagebetale det store lån.

2017:

9. januar: Gustav Hansen stævner Rasmus Nøhr personligt for kroner 896.000.

10. januar: Danmark Dejligst ApS erklærer sig selv konkurs.

2018:

20. marts: Retten afgør, at Rasmus Nøhr bliver pålagt at betale Gustav Hansen 90.000 kroner.

Rasmus Nøhr på Danmark Dejligst tur i Odder i juni 2017. Foto: Henning Hjort
Rasmus Nøhr på Danmark Dejligst tur i Odder i juni 2017. Foto: Henning Hjort

Står i kontrakten
Men nu er den altså gal igen omend i noget mindre skala.

Musikfestivalen Danmark Dejligst er gratis for deltagere, men mad og drikke skal købes på pladsen. Overskuddet deles efter aftale mellem musikerne og de frivillige organisationer, som sælger øl, vand og mad fra boder.

- Til at starte med skulle vi have 15 procent af salget og omsætningen, og så blev det reduceret til, at vi kun skulle have 12 procent, og det har vi så også accepteret, siger Anders Jensen.

De cirka 10.000 kroner, som Ørslev GIF mener at have krav på, stammer netop fra salget af øl og mad.

Ifølge formanden står der sort på hvidt i kontrakten, hvordan overskuddet skal deles. Men Rasmus Nøhr har angiveligt opfundet udgifter, som idrætsklubben skal betale ham for.

- Vi har rykket Rasmus Nøhr flere gange. Han fremsætter alle mulige forskellige udgifter, og han siger, at vi skal betale ham for blandt andet momsudgifter og landdistriktsudviklingspenge. Vi har hele vejen igennem holdt fast i, at vi har en underskrevet samarbejdsaftale, og det er den, vi refererer vores fakturering til, siger Anders Jensen, der dog ikke ønsker at vise aftalen til Ekstra Bladet.

- Jeg synes faktisk ikke, der er nogen uklarheder her, for problemet er, at Rasmus Nøhr ikke vil anerkende, at Danmark Dejligst har underskrevet en samarbejdsaftale med Ørslev GIF, og nu løber han fra en underskrevet samarbejdsaftale, siger formanden.

Anders Jensen fortæller også, at intet tyder på, at den danske musiker betaler pengene tilbage. Derfor er der ingen anden vej end at sende ham til inkasso. Den sidste melding fra Rasmus Nøhr kom gennem hans advokat, der truer Ørslev GIF med en anmeldelse for injurier.

Danmark Dejligst-scenen i Odder i 2017. Foto: Henning Hjort
Danmark Dejligst-scenen i Odder i 2017. Foto: Henning Hjort

Ærgerligt
Rasmus Nøhr afviser blankt i en mail til Ekstra Bladet, at han skylder penge til Ørslev GIF. Han er heller ikke enig i, at han har opfundet udgifter, som idrætsklubben skal betale ham for.

- I vores kontrakt og festivalens drejebog, som Ørslev GIF har fået, står der klart og tydeligt, at moms skal fratrækkes omsætningen inden overskudsdeling. Der står også klart og tydeligt, at man som by skal betale en logistikafgift på 5000 kroner - og at man skal betale 1600 kroner for fælles forsikring, skriver Rasmus Nøhr.

- Jeg kan tilføje, at næste års koncept har en skarpt opdelt økonomi, således at byerne selv får 100 procent af alle indtægter. Danmark Dejligst kommer med fællesskab, gratis scene og anlæg. Så er det i hvert fald sidste gang, der kan opstå sådan en misforståelse, skriver Rasmus Nøhr.