Fik frakendt kørekortet: Nu ryger sponsorbilen

Tv-værten Emil Thorup må aflevere sin bil til sponsoren Ford, efter han blev dømt for at køre for stærkt

- Så længe jeg ikke har noget kørekort, skal jeg ikke have nogen bil, erkender Emil Thorup. (Foto: Mogens Flindt)
- Så længe jeg ikke har noget kørekort, skal jeg ikke have nogen bil, erkender Emil Thorup. (Foto: Mogens Flindt)

Emil Thorup har det sidste års tid kørt rundt i en bil, som Ford har stillet til rådighed for ham. Som ambassadør for bilgiganten har den 32-årige tv-vært ikke behøvet at bekymre sig om afbetaling af billån, men har kunnet cruise rundt i en Ford Kuga uden beregning.

Men efter han i sidste uge fik frakendt kørekortet i seks måneder for at have kørt for stærkt, må han vinke farvel til den luksus.

Emil Thorup har mistet kørekortet to gange i sit 32-årige liv, men han mener ikke, at hans respekt for færdselsloven fejler noget. (Foto: Jonas Olufson) Danske kendte Løj Emil Thorup om frakendt kørekort? Her er hans søforklaring

- Det er naturligvis ikke muligt at være ambassadør uden at være i besiddelse af et validt kørekort. Af denne årsag er vores samarbejde ophørt med øjeblikkelig virkning fra Emils dom træder i kraft, oplyser pressechef hos Ford Lene Dahlquist til Ekstra Bladet.

Emil Thorup, som har været Ford-ambassadør i ca. et år, skal dermed levere sin Ford Kuga tilbage i januar, når dommen træder i kraft.

Det er tv-værten dog nogenlunde afklaret med.

Emil Thorup fik et klip i kørekortet og en bøde på 3000 kroner.(Foto: Jonas Olufson) Danske kendte Emil Thorup fik et klip i kørekortet for at køre for stærkt

- Så længe jeg ikke har noget kørekort, skal jeg ikke have nogen bil. Jeg har selv fortalt dem (Ford, red.) det, og vi er i dialog om, hvad der skal ske, sagde han tidligere i dag til Ekstra Bladet.

Her sagde han også, at han endnu ikke har bestemt sig for, om han vil acceptere dommen om ubetinget frakendelse af kørekortet eller anke den.

- Man skal vælge sine kampe, og jeg har travlt med min virksomhed. Men jeg har ikke besluttet noget endnu, sagde han.

Boligen på den 1.222 m2 store grund har blandt andet tre værelser, to badeværelser, udebruser og jordvarmeanlæg, så det kan bruges året rundt. Fra terrassen er der kig til Tisvilde Hegn, skriver ejendomsmægleren. (Foto: Ivan Eltoft) Danske kendte Emil Thorup sælger nybygget luksussommerhus

Lene Dahlquist fra Ford ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt Emil Thorup kan generhverve sin titel som ambassadør, hvis han får sit kørekort igen.

Emil Thorup får her sin første ve...og det blev ikke den sidste. (Privatfoto) TV Emil Thorup efter smertehelvede: - Jeg er vildt stolt

Den 16. december blev Emil Thorup i Københavns Byret idømt ubetinget frakendelse af kørekortet i seks måneder og en bøde på 2500 kroner, efter han havde kørt 67 kilometer i timen, hvor man måtte køre 50.

Tidligere har han mistet kørekortet i tre år for spirituskørsel.