Følg Sarah Louises graviditet uge for uge

Kendis-bloggeren venter sit tredje barn og skriver eksklusivt om sin graviditet på ekstrabladet.dk

Sarah Louise går snart ind i sin 11. uge af graviditeten, og babybulen på den smukke blogger er allerede synlig. (Privatfoto)
Sarah Louise går snart ind i sin 11. uge af graviditeten, og babybulen på den smukke blogger er allerede synlig. (Privatfoto)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

33-årige Sarah Louise Christiansen venter sit og kæresten Michaels tredje barn. Terminen er den 15. juli, og hun glæder sig, selv om graviditeten er hård ved småbørnsmoderen.

Derfor har hun valgt at fortælle Ekstra Bladets læsere, om de tanker hun har, og de forandringer, der sker med kroppen, som hun oplever hver uge i forbindelse med graviditeten. Hver torsdag vil hun give et indblik i, hvilke glæder, sorger og udfordringer, der er forbundet med at vente sit tredje barn.

Sarah Louise: Sådan bliver man professionel blogger

Ekstra Bladet vil følge Sarah Louise i tekst og billeder fra den 11. uge af graviditeten og frem til fødslen af den lille ny.

Sarah Louise tilbage i topform

Sarah Louise er som en af Danmarks største bloggere bestemt ikke en fremmed gæst i Ekstra Bladets spalter, men vi har alligevel bedt hende give en præsentation af sig selv og hendes liv med kæresten Michael og fødslen af børnene Albert og Alma.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sådan så Sarah Louise ud, da hun ventede sig første gang. (Privatfoto)
Sådan så Sarah Louise ud, da hun ventede sig første gang. (Privatfoto)
 

Alberts fødsel
- Som 28-årig mødte jeg manden i mit liv, og vi svævede afsted på en lyserød sky. Allerede inden vores første år blev vi forlovet og gravide. Graviditeten var kompliceret, da jeg havde en forliggende moderkage, så min moderkage lå foran fødselsudgangen, og det betød, at den blev revet over, da jeg var tre uger fra termin og blev indlagt med voldsomme blødninger og fik et akut kejsersnit. Jeg mistede utroligt meget blod og kunne ikke engang sidde op uden at besvime de første tre døgn, fortæller Sarah Louise op oplevelsen af sin førstefødte, der bestemt ikke blev den gode oplevelse, det skulle have været.

- At ligge der helt handicappet i sin seng og knap nok kunne løfte sin nyfødte søn, var en meget sørgelig oplevelse.

Sarah Louise helt nøgen: Min krop har været god ved mig

Ikke planlagt graviditet
Kort efter fødslen af Albert blev hun gravid igen.

- Da han var tre måneder gammel og vi knap nok havde fundet os selv i de nye roller, så skete der to store livsændrende ting. Jeg blev gravid igen, hvilket ikke var plankagt, så det kom meget bag på os, for vi havde altså ikke det mest aktive sexliv på daværende tidspunkt, fortæller Sarah Louise, som dog oveni graviditeten pludselig stod med et meget sygt spædbarn.

- Vores søn blev angiveligt smittet med MRSA som er en multi resistent hudbakterie. De mange første måneder vidste lægerne ikke, hvad han fejlede, og da han havde været syg non-stop og på otte antibiotika kure i otte måneder, fandt vi ud af, hvad det var, husker Sarah Louise, som gennemgik det hårdeste år i sit liv.

- Det endte i akut operation, hvor han fik suget 10 ml. betændelse ud af sit lille bitte babyben. Jeg glemmer aldrig følelsen af hans lille krop blive livløs, da de bedøvede ham i mine arme. Alt i mig skreg, at det var forkert, og jeg kollapsede i et angstanfald. Jeg husker kun, at jeg vågner op ude foran operationsstuen med plukveer og et knust hjerte. Det var uden tvivl det hårdeste år i mit liv, siger hun.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Lille Albert under sin hospitalsindlæggelse. (Privatfoto)
Lille Albert under sin hospitalsindlæggelse. (Privatfoto)

Forholdet til Michael brast
- Albert var et år, da han blev erklæret rask, og jeg var fire uger fra termin, siger Sarah Louise, som stod over for samme udfordringer, som mange andre småbørnsforældre kender, når hverdagen rammer.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at et helt år med graviditet og en meget syg baby og utallige indlæggelser gav vores forhold nogle seriøse hug, og vi vidste ikke længere, hvem vi var, siger Sarah Louise og fortsætter:

- Jeg følte, at jeg stod ved siden af mig selv igennem hele forløbet, og jeg var følelsesmæssigt fuldstændig smadret. Michael og jeg gik fra hinanden kort efter Alma blev født, og vi var adskilt i næsten halvandet år.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Michael og Sarah Louise bliver snart forældre igen. (Privatfoto)
Michael og Sarah Louise bliver snart forældre igen. (Privatfoto)

Kendt blogger jubler: Jeg er gravid igen

I år genfandt parret dog kærligheden til hianden, flyttede sammen igen og besluttede at udvide familien.

- Livet havde givet os en ekstra chance, og nu er jeg gravid igen. Vi har altid drømt om en stor familie, og denne gang ser vi frem til en ukompliceret graviditet, siger Sarah Louise og peger på en forskel fra graviditeten med Alma.

- Det bliver jo en hel ny oplevelse at få en baby uden enten at have en baby i forvejen eller være gravid med en baby i armene. Vores børn er tre og fire år, når det nye familiemedlem kommer, og jeg glæder mig til at se, hvordan livet med tre børn bliver, siger Sarah Louise, der allerede har gjort sig tanker om fødslen til sommer.

- Da begge mine tidligere fødsler var akutte kejsersnit, så bliver dette nok også et kejsersnit. Det bliver planlagt i god tid, men jeg har for vane at føde store børn alt for tidligt. Jeg har derudover navlebrok, som kan gå hen og blive et problem og så har jeg allerede en begyndende bækkenløsning, som denne gang er startet meget tidligere end de andre gange, siger Sarah Louise og slutter:

- Det eneste man kan være sikker på med sådan en graviditet og baby er, at man ikke kan være sikker på noget som helst.

Læs Sarah Louises graviditetsdagbog hver torsdag på ekstrabladet.dk og følg den smukke blogger for flere nyheder på sarahlouise.dk

Albert og Alma med mor og far. (Privatfoto)
Albert og Alma med mor og far. (Privatfoto)
 

Sarah Louise mishandlet som barn: Jeg ville dræbe min mor

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind