Første gang: Springer ud som skuespiller

Den prisvindende roman 'Meter i sekundet' bliver snart filmatiseret, hvor tv-værten Anders Agger springer ud som skuespiller i rollen som sig selv

Anders Agger har ud over at lave tv-programmer også skrevet bøger. Senest har han forfattet bogen 'Kærlighed', hvor han fortæller virkelige kærlighedshistorier fra kendte og ikkekendte danskere landet over. Foto: Mingo Nørager/Free
Anders Agger har ud over at lave tv-programmer også skrevet bøger. Senest har han forfattet bogen 'Kærlighed', hvor han fortæller virkelige kærlighedshistorier fra kendte og ikkekendte danskere landet over. Foto: Mingo Nørager/Free
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Sidste år vandt Stine Pilgaards roman 'Meter i sekundet' prisen De Gyldne Laurbær.

Nu bliver bogen, der foregår i Vestjylland og i sin komiske stil portrætterer de små og store kulturforskelle i Danmark, snart filmatiseret.

Og det første navn på rollelisten er afsløret: Anders Agger, som er en karakter i bogen, skal nemlig spille sig selv i den nye komedie.

Dermed springer tv-journalisten, der er kendt fra DR-programmet 'Indefra med Anders Agger', for første gang ud som skuespiller.

Det skriver Nordisk Film, der producerer filmen, i en pressemeddelelse.

I bogen følger man en ung kvinde, som er flyttet fra København til Vestjylland, fordi hendes kæreste og faderen til deres barn har fået en stilling på den lokale højskole i Velling.

Modsat ham har hun svært ved at falde til og har en ironisk distance til den kortfattede vestjyske kultur, som hun har mange akavede sammentræf med.

Blandt andet i form af Anders Agger, som hun støder ind i i den lokale brugs.

Virkelighedens Anders Agger har selv i mange år holdt til i det vestjyske, hvor filmen vil blive skudt i foråret.

Til marts sætter multikunstneren Hella Joof sig nemlig i instruktørstolen i Ringkøbing-Skjern Kommune, lyder det i pressemeddelelsen.

- Jeg glæder mig inderligt til at filmatisere Stines vidunderlige roman. Filmen skal overdynges med smukke billeder fra Velling og omegn. Fjorden, Vesterhavet og den høje himmel, har hun tidligere sagt om projektet.

Filminstruktøren står også bag film som 'All inclusive', 'Sover Dolly på ryggen?' og 'Oh Happy Day'.

Hvem der ellers kommer på rollelisten, vides endnu ikke.

Filmen ventes at få premiere 2. februar næste år.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+