Fogs bisættelse: Send penge i stedet for blomster

Når liebhaver-mægleren lørdag skal bisættes, opfordres folk til at sende penge til Kræftens Bekæmpelse i stedet for at købe blomster

Jan Fog efterlader sig en kone, som han han havde et platonisk forhold til, og to brødre. (Foto: Jan Sommer, Jan Unger, Ole Steen Anthon Unger, Mogens Flindt)

Torsdag i sidste uge døde Jan Fog på Rigshospitalet i København. På lørdag samles hans familie og alle den vellidte ejendomsmæglers venner for at sige et sidste farvel til beliggenhedens mester.

Som Ekstra Bladet tidligere har skrevet kommer bisættelsen til at foregå fra Skovshoved Kirke, og efterfølgende skal Jan Fogs aske spredes ud over hans elskede Øresund.

I den dødsannonce som liebhavermæglerens venner og familie i fællesskab har indrykket i Berlingske Tidende, kan man læse, at de opfordrer til, at gæster til bisættelsen sender penge til Kræftens Bekæmpelse i stedet for at tage blomster med til den kirkelige ceremoni.

Sådan bisættes Jan Fog

Det er formentlig ikke Jan Fogs eget ønske. Ifølge hans ven gennem 45 år, Pedro Heyman, nåede whiskybæltets foretrukne mægler ikke at planlægge sin egen bisættelse.

- Han vidste slet ikke, at han skulle dø, så han har ikke planlagt noget i forbindelse med bisættelsen. Inderst inde vidste han nok godt, at chancen for at dø var stor. Men at det skulle være nu, havde han ingen anelse om. Jan var sådan en lykkeridder. I hans verden var der ikke noget, der kunne ramme ham, sagde Pedro Heyman tidligere på ugen.

Jan Fogs ven: Han vidste ikke, at han skulle dø nu

Jan Fog døde pludseligt af komplikationer i forbindelse med den kræftsygdom, han fik konstateret for halvandet år siden. Han blev 66 år.