Fogs pragtpalæ samler støv

Pris 34 millioner: 373 kvadratmeter, 11 værelser – og så ligger det lige ned til Øresund

Jan Fogs villa er sat til salg her til aften. Se Jan Fogs liv i billeder her. (Foto: Jan Sommer/Jan Unger/Ole Steen/Anthon Unger/Mogens Flindt)

Som liebhaver-ejendomsmægler solgte Jan Fog i sin lange karriere selv stribevis af pragtvillaer til tocifrede millionbeløb, men hans eget hus nord for København – som han købte i 1984 for blot 2,3 millioner kroner – er paradoksalt nok knap så salgbart. Et år efter hans død har huset – som koster 34 millioner kroner – nemlig stadig ikke fundet nye ejere.

Huset er en såkaldt palævilla på 373 kvadratmeter fordelt på 11 værelser og 150 kvadratmeter kælder. Villaen blev opført i 1920 af arkitekt Axel Maar som en del af landstedet Belvedere. Grunden er på 894 kvadrameter og skråner ned til Øresund, hvor der også er privat bade- og bådebro.

Håbede på hurtigt salg

- Vi kunne jo godt have håbet på, at det var blevet solgt inden for den første uge, men sådan skulle det ikke være. Vi er nu stadigvæk fortrøstningsfulde omkring, at det nok skal lykkes. Det er jo et fantastisk hus, siger ejendomsmægler Claus Borg, som ud over den afdøde ejendomsmæglers villa har overtaget hans virksomhed, til Ekstra Bladet

Charlotte elskede Jan højt som sin allerbedste ven. De boede ikke sammen, men talte sammen hver dag - alle ugens dage. (Privatfoto) Kendte Fogs enke: Jeg er stadig i en form for chok

Han giver vejret en del af skylden for det udeblivende salg:

- Vi kom måske lidt sent i gang i forhold til at få det fremvist, mens vejret var optimalt. Nu er foråret jo kommet, så det kan muligvis sætte gang i sagerne.

Jan Fogs villa er sat til salg her til aften. Foto: Polfoto Danske kendte Se prisen: Afdøde Jan Fogs villa sat til salg

Liebhaverejendommen på Strandvejen 632 bliver stadig udbudt til samme pris, som da den i juni blev sat til salg. Indtil videre skal interesserede købere ikke satse på fald i udbudsprisen.

Bliver aldrig ’Ugens tilbud’

- Vi prissatte huset, som vi gjorde, fordi vi mener, det er den helt rigtige pris for det hus. Når det så er sagt, så er det jo også sådan, at jo længere tid, der går, jo nemmere bliver det at snakke lidt om prisen, og det vil jeg da heller ikke afvise kan blive tilfældet her, hvis de rigtige købere henvender sig. Men ’Ugens tilbud’ – det bliver det nu aldrig, siger Claus Borg, der i en menneskealder var personlig ven med Jan Fog.

- Jeg savner ham stadig. Gennem mange år havde vi nærmest daglig kontakt. Det er jo lidt specielt at stå for salget af hans private bolig, så jeg kan da stadig godt få en klump i halsen, når jeg har været der.

Ejendomsmægler Claus Borg overtog Jan Fogs firma og har nu i knap et år forsøgt at sælge Fogs smukt beliggende kæmpehus.