Forgyldt på Folkemødet: Det scorer tv-værterne på bijob

Kendte navne som Mads Steffensen og Anders Lund Madsen tjener godt på Bornholm

Anders Lund Madsens timeløn på Folkemødet ligger en del over gennemsnittet. Foto: Claus Bjørn Larsen
Anders Lund Madsens timeløn på Folkemødet ligger en del over gennemsnittet. Foto: Claus Bjørn Larsen

Det årlige Folkemøde på Bornholm begyndte torsdag, og for en række kendte danskere er arrangementet et indbringende supplement til lønningsposen.

Ifølge oplysninger, som BT har fået indsigt i, tjener tv-vært Anders Lund Madsen 30.750 kroner på at være ordstyrer på en 45 minutter lang debat om EU og forskningmidler lørdag eftermiddag. Det giver en timeløn på 41.000 kroner, skriver avisen.

Honoraret gør DR-værten til topscoreren blandt de tv-værter på Folkemødet, som avisen har fået oplysninger om.

Clement Kjersgaard og Mads Steffensen følger lige efter med hver 20.000 kroner i løn for en debat for henholdsvis Danmarks Evalueringsinstitut og Domstolsstyrelsen.

(Arkivfoto: Jens Dresling) Dansk politik Pia blev snottet efter: Politiet anholdt forkert mand

 

DR-nyheders direktør, Ulrik Haagerup, har intet problem med, at stationens værter har velbetalte bijob ved folkemødet. 

- Vi er rigtig stolte af, at vi har så dygtige værter, at de bliver hyret til demokratiets store folkefest. For at vi kan være sikre på, at det holder sig inden for vores etiske retningslinjer, så søger værterne i hvert enkelt tilfælde, forklarer han avisen.

Clement Kjersgaard, som blandt andet er vært på DR-programmet 'Debatten', fortæller, at han er meget grundig med, hvem han vælger at arbejde for.

Nikita Klæstrup gav svar på tiltale på Ekstra Bladets scene ved årets folkemøde, da hun debatterede med Louise Elly Meyer (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Dansk politik Nikita på Folkemødet: Jeg tjener penge på at være pæn

- Man skal virkelig nøje overveje sin egen habilitet, og hvis jeg er den mindste smule i tvivl, siger jeg nej. Jeg ser meget nøje på, hvem der står bag, og hvem der betaler. Hvis der er den mindste smule tvivl om habilitet, siger jeg nej, siger han i BT.

Udover de nævnte værter er også Kim Bildsøe Lassen, Cecilie Beck og Natasja Crone ordstyrere på Folkemødet, men da de arbejder for private organisationer, er det ikke muligt at se, hvad de tjener. 

Monetz sammen med Bibi. (Privatfoto). Danske kendte Monetz bijobber som dyrepasser

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Anders Lund Madsen og Mads Steffensen.