Annonce:
Annonce:

Frustreret Lisbeth Østergaard: Snart hjemløs

Lisbeth Østergaard og hendes familie står snart uden tag over hovedet

Lisbeth Østergaard og manden Ralf Christensen står snart uden tag over hovedet. Foto: Mogens Flindt
Lisbeth Østergaard og manden Ralf Christensen står snart uden tag over hovedet. Foto: Mogens Flindt
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Tidligere på året solgte Lisbeth Østergaard og manden Ralf Christensen deres lejlighed på Amager, for i stedet at flytte i et hus, dog stadig på Amager. Men det nye hjem krævede renovering, og der skulle bygges til.

Lisbeth Østergaard: Derfor sælger vi lejligheden

Derfor ansøgte parret i starten af juli måned om en byggetilladelse hos Københavns Kommune.

Men i dag, snart fire måneder senere, har de to endnu ikke fået nogen godkendelse eller hørt andet fra kommunen, og derfor kan den lille familie på tre endnu ikke flytte ind i deres nye hus.

I videoen nedenfor viser Lisbeth Østergaard, hvor langt de er med renoveringen - eller hvor kort de er, om man vil.

Annonce:

Kun 20 dage
Den 36-årige tv-vært fortæller, at hun fik at vide, at det ville tage cirka 20 dage for kommunen at godkende eller afvise ansøgningen. Men i dag har parret endnu ikke hørt noget tilbage, trods opkald og mails hver uge til kommunen de sidste mange måneder.

- Jeg er nået til det punkt, hvor jeg synes, det bliver rigtig svært at tale i en pæn tone til dem. Den ene jeg snakker med fortæller, at der er tre bunker, og vi er nu rykket fra bunke tre til bunke et. Den næste person fortæller så, at der slet ikke findes nogen bunker, fortæller en tydeligt frustreret Lisbeth Østergaard til Ekstra Bladet.

Men det er ikke så meget det, at hun, manden Ralf og lillemanden Viggo snart står uden tag over hovedet. Det er det, at der skal gå så lang tid uden, at parret ved noget om, hvor langt i processen de er.

- Det er jo ikke fordi, jeg har det meget værre end så mange andre, der står som boligløse. Men det er skide frustrerende, og vi er nok ikke de eneste, der står i samme situation med hensyn til kommunen, fortæller hun.

Annonce:

Intet sted at bo
Parret skal flytte ud af deres lejlighed på Amager den 15. november, men de ved stadig ikke, hvor de skal flytte hen mens de venter på, at det nye hus bliver færdigt.

- Vi leder og leder. Men der er jo flere ting i det, både det økonomiske men også det logistiske, som skal fungere, når der er to, der skal på arbejde og en lillemand, der skal i vuggestue.

Lisbeth Østergaard og manden havde ellers håbet på, at den lille familie kunne holde jul i deres nye hus, men det er der ikke udsigt til længere.

Artiklen fortsætter under billederne

Her ses kælderen i parrets nye hus. Foto: Privatfoto
Her ses kælderen i parrets nye hus. Foto: Privatfoto

1. salen i huset, hvor der engang var et fungerende toilet. Foto: Privatfoto
1. salen i huset, hvor der engang var et fungerende toilet. Foto: Privatfoto

- Vi kunne sagtens have startet med renovationen inden vi fik svar på byggetilladelsen, men det letteste var at lave det hele på en gang. Så nu er vi jo bagud to-tre måneder.

Klar over ventetiden
Københavns Kommune undskylder den lange ventetid, parret har oplevet.

Annonce:

- Vi beklager, at Lisbeth Østergaard har oplevet ekstra ventetid på at få behandlet sin byggeansøgning. På vores hjemmeside gør vi opmærksom på, at man skal forvente længere sagsbehandlingstid i øjeblikket, men det gør det selvfølgelig ikke mindre frustrerende, når man står midt i et byggeprojekt, fortæller Steffen Mark Jensen, centerchef for Center for Bygninger, Københavns Kommune til Ekstra Bladet.

Kommunen undskylder ventetiden med, at der i øjeblikket er mange københavnere, der gerne vil bygge, og derfor har de har svært ved at nå at behandle alle byggesager inden for de 20 dage.

- Vi er opmærksomme på problemet og gør alt, hvad vi kan for at ekspedere sagerne hurtigst muligt. Vi har en prioriteret liste over de byggesager, hvor ansøgerne har ventet mere end de gennemsnitlige 20 dage, og jeg kan konstatere, at Lisbeth Østergaards byggesag er en af dem, der står højt på listen, så der kommer skub i sagerne inden for få arbejdsdage.

Lisbeth Østergaard fik tidligere samme dag en mail fra kommunen, hvori der stod, at hun ville få svar indenfor en måned. Trods det fortæller kommunen til Ekstra Bladet, at der kun vil gå få arbejdsdage.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: