Annonce:
Annonce:

Fuhlendorff: - Skide synd for min kone og min børn

Komikeren Christian Fuhlendorff har undersøgt, hvad der sker med en, når man er voldsomt inaktiv i tre uger

Christian Fulhendorffs hustru, Karina, måtte hjælpe komikeren rundt i hjemmet på Amager i en rullestol for at undgå et stort forbrug af skridt hos Christian Fuhlendorff undervejs i eksperimentet. hvor han maksimalt måtte gå 1500 skridt om dagen. Foto: Christian Korsager Mud/Free
Christian Fulhendorffs hustru, Karina, måtte hjælpe komikeren rundt i hjemmet på Amager i en rullestol for at undgå et stort forbrug af skridt hos Christian Fuhlendorff undervejs i eksperimentet. hvor han maksimalt måtte gå 1500 skridt om dagen. Foto: Christian Korsager Mud/Free
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Forestil dig, at du lever i en hverdag, hvor du maksimalt kun må gå 1500 skridt om dagen. Du skal gøre så lidt som overhovedet muligt og ellers bare blive liggende i den bløde sofa.

Den tilværelse var Christian Fuhlendorffs i tre uger, og det er blevet til programserien 'Fuhlendorffs store sofaeksperiment', som kan ses på DR. Samtidig dykker den 38-årige komiker ned i mageligheds-industriens mange muligheder og gadgets.

Eksperimentet er med til at vise, hvad der sker med os, når tempoet sænkes til det laveste, og skridttælleren bestemmer suverænt.

Sjovt i starten
For Christian Fulendorff begyndte eksperimentet ganske blidt. De første par dage var stilstanden i dagligdagen sjov. Men det blev ikke ved sådan.

Annonce:

- Det er lidt ligesom, når en gruppe drenge gør noget dumt. De tror, at det er sjovt til at starte med. Men de forstår ikke, at det siden bliver besværligt, og det går først op for dem, når de er i det. Sådan havde jeg det også, fortæller Christian Fuhlendorff.

- Det var lidt som at klatre op i et træ. Til at starte med er der ikke noget, som gør en usikker. Men ret hurtigt - jo højere og højere man kommer op - opdager man, at der er langt ned. Allerede på tredjedagen kunne jeg godt mærke, at der var lang vej hjem nu.

Synd for kone og børn
I programmet ser seerne komikeren køre rundt i både kørestol i regn og blæst og på trehjulet scooter for ikke at opbruge de så vigtige skridt, og så lod han sig interviewe til P4 fra sin bilrude, så han slap for at gå ind i studiet.

Men det var ikke kun komikeren selv, som blev påvirket af eksperimentet undervejs.

Hans børn, Mikala og Conrad, måtte blandt andet hjælpe ham med at give sokker på, mens hans kone, Karina, kom med morgenbakken.

Annonce:

- Det var skide synd for min kone og min børn, som nogle gange blev nødt til at løbe lidt hurtigere, fordi jeg ikke måtte bevæge mig - selv om Karina højst sandsynligt vil sige, at hun ikke kunne mærke den helt store forskel.

Usundt
Dagene blev lange og tunge, og om natten var det svært at finde ro for Christian Fuhlendorff.

- Jeg fik meget mindre søvn, og jeg følte mig ikke veludhvilet. Så jeg blev også presset på den måde, fortæller komikeren.

Under forløbet med eksperimentet blev Christian Fuhlendorff undersøgt af sundhedsforsker Bente Klarlund fra Rigshospitalet, der overvågede hans helbred.

Resultaterne pegede i en bestemt retning.

Christian Fuhlendorff havde tabt sig næsten tre kilo og mistet syv procent af sin muskelmasse i benene.

Det betegner Bente Klarlund som 'enormt meget'.

Knækker nemt
Den minimale fysiske aktivitet i sofaeksperimentet har sat flere ting i perspektiv hos Christian Fuhlendorff efterfølgende.

- Jeg har opdaget, at der skal ikke så meget til at knække mig, siger han.

Alle tre afsnit af 'Fuhlendorffs store sofaeksperiment' kan ses på DRTV.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: