Gave fra graven: Sælger for 150 millioner

Da Peter Zobel gik bort, efterlod han blandt andet sine børn en ejendom, som de netop har solgt for 150 millioner kroner

Alexander og Sarah Zobel er blandt arvingerne, der har scoret en pæn gevinst. Foto: Mogens Flindt
Alexander og Sarah Zobel er blandt arvingerne, der har scoret en pæn gevinst. Foto: Mogens Flindt
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Peter Zobel sørgede for, at børnene ikke ville komme til at mangle noget, da den tidligere Codan-boss døde i september 2017.

Ved sin død efterlod han børnene et holdingselskab med en egenkapital på 38,7 millioner kroner samt et par ejendomme, og i slutningen af 2020 blev en af ejendommene solgt med en stor fortjeneste.

Det skriver SE og HØR.

Dansk rigmand død: Så meget kan børnene arve

Ifølge tingbogen købte Coop Danmark, der indtil købet havde været lejer, ejendommen i Helsingør for 150 millioner kroner. Det skete 23. december sidste år. Og Zobel-arvingerne scorede i den forbindelse lidt af en gevinst.

Peter Zobel havde selv købt ejendommen for 18 år siden for 4,5 millioner kroner, og siden er værdien braget i vejret. Ejerskabet af erhvervsejendommen blev sidste år overført til et selskab stiftet af fire af Zobel-børnene - Alexander, Caroline, Nicolai og Sarah - for 46,5 millioner kroner.

Altså har Zobel-arvingerne efter salget til Coop Danmark scoret en fortjeneste på 103,5 millioner kroner, som de kan dele mellem sig.

Overrasker: Dropper Zobel

Peter Zobel fik børn med tre forskellige kvinder. Her ses han i 2013 med Henriette Zobel og parrets sønner, Alexander og Nicolai. Foto: Henning Hjorth
Peter Zobel fik børn med tre forskellige kvinder. Her ses han i 2013 med Henriette Zobel og parrets sønner, Alexander og Nicolai. Foto: Henning Hjorth
 

Uden Rigmor?
Det er dog uvist, om beløbet skal deles mellem fire eller fem.

Rigmor Zobel fremgår ikke af de offentlige registre som en del af selskabet bag boligsalget, og SE og HØR spekulerer i, hvorvidt hun har været en del af salget.

Henriette Zobels op- og nedture: - Jeg har haft det vildeste liv

Nicolai Zobel fortæller til mediet, at han ikke har været inde over detaljerne op til salget af ejendommen, men han mener dog, at Rigmor også har været en del af det, selvom hun ikke umiddelbart fremgår af de officielle registre.

Ifølge erhvervsdatabasen BiQ var Rigmor, der for nylig har droppet navnet Zobel til fordel for Ravn, dog en del af selskabet bag boligsalget fra 12. marts 2020 indtil 28. december 2020 - altså fra en lille måned efter stiftelsen i februar 2020 og frem til fem dage efter salget, hvor hun fratrådte.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Rigmor Zobel for at få afklaret, hvorvidt hun har scoret en del af gevinsten. Det har dog endnu ikke været muligt. Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra Alexander og Nicolai Zobel.

Zobel-klanen har oplevet lidt af hvert, siden de kom i offentlighedens søgelys. Læs om deres vilde liv med magt, sex og skandaler her (+)

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind