Geo efter kræftkamp: Nu er han klar med nyt show

Geo lægger åbent og ærligt kortene på bordet om sit kræftforløb, og bruger det i et nyt stand-up show med Thomas Skov

Geo komiker og stand up har været igennem et større sygdomsforløb
han er nu rask men har lagt sit liv om. Foto: Bo Klaus Christiansen
Geo komiker og stand up har været igennem et større sygdomsforløb han er nu rask men har lagt sit liv om. Foto: Bo Klaus Christiansen
Følg Danske kendte

For seks år siden ændrede livet sig markant for komikeren Geo.

I en alder af 36 år fik han konstateret testikelkræft, og den højtråbende komiker, der særligt var kendt for sine pludselige udbrud og spøjse personlighed, måtte trække sig fra scenen for en stund.

Kemoterapi, sygebesøg og dødsangst blev pludseligt en del af livet.

I dag har Geo, der lyder det borgerlige navn Christian Geo Heltboe, overvundet den kræft, der har haft en enorm indflydelse på hans liv.

- Jeg er på en måde blevet ambassadør for sygdommen. Det er vildt at tænke på, jeg synes, det ikke er så længe siden, at jeg lå og tænkte, om jeg ville dø af kræft, siger Geo, der efter sit kræftforløb skrev bogen 'ikk' for sjov'.

Kira Eggers afslører: Kæreste med politimand

Stand-up show med Thomas Skov
Den blev et talerør for ham til at komme af med sine tanker om sygdommen, og det er blevet helt terapeutisk for ham at få talt om kræften på en humoristisk måde, forklarer han.

Derfor er han nu gået sammen med tv-værten Thomas Skov, der er kendt fra blandt andet 'Kridhvid i Kina' og 'Thomas Skovs bilprogram', for at få talt om kræft på en ny måde.

Sammen laver de stand-up-showet 'Hva' så nu', hvor de dissekerer komikerens alvorlige sygdom med humoristiske indspark.

- Jeg har været til mange psykologsamtaler, som jeg ikke rigtig syntes, at jeg fik noget ud af. Men jeg fandt ud af, at det at grine med andre mænd eller kræftramte og så tale sammen om det bagefter, blev udløst af en naturlig samtale, siger Geo, der håber, at showet kan være med til at fremme netop dét.

Geggo på hemmelige tv-optagelser

Talte ikke om kræft
Det er dog ikke helt uden nerver, at de tager hul på et så alvorligt emne, pointerer Thomas Skov.

- Inden jeg mødte Geo, var kræft ikke noget, jeg talte om. Jeg vidste ikke rigtig, hvad man kunne tillade sig at sige, men fordi Geo er så fri omkring det, og fordi han selv laver sjov med det, er det blevet mere naturligt at sige noget.

- Og i en tæt snak sagde Geo, at det værste, man kan gøre, er ikke at sige noget. Men det er klart, at jeg tænker over, om man træder nogen over tæerne, men der støtter jeg mig til Geo, som har stået midt i det, forklarer han.

Nervøsiteten kan Geo genkende, for han har tidligere gjort sig samme overvejelser.

- Da jeg skrev min bog 'Ikk' for sjov', var jeg selv nervøs, fordi jeg overlevede, men kan man så tillade sig at joke med det? Men alle har sagt, at det er befriende, at vi ikke har en dødsklokke hængende over kræft, siger komikeren.

Selv om han allerhelst ville have været sin sygdom foruden, så har den dog været medvirkende til, at han nu bliver taget mere alvorligt.

- Lige pludselig har min karriere taget en helt anden retning. I de første 13 år af min karriere har folk troet, jeg var sindssyg, så det er faktisk meget rart at vise, at jeg også har en intellektuel side, siger han.

'Hva' så nu' får premiere 31. januar 2018.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter