Annonce:
Annonce:

Ghita Nørby i krig med privathospital: - Hun er en diva

Skuespilleren havde håbet på pleje og omsorg efter sin hofteoperation og tog på selvbetalt rekreation. Hun er mildt sagt skuffet over oplevelsen. Hospitalsdirektøren kalder Ghita Nørby for 'en diva'

Ghita Nørby er skuffet over både værelset, maden og behandlingen på Kysthospitalet Care. Foto: Per Folkver
Ghita Nørby er skuffet over både værelset, maden og behandlingen på Kysthospitalet Care. Foto: Per Folkver
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

- Det ligner den celle, hvor forbryderen tilbringer sin sidste stund. Et lys som fra en operationslampe stråler fra loftet, væggene er nøgne, sengen et lille forkrøblet hospitalsleje ved væggen, på et bord står to små skåle med nødder og en kæmpe azalea.

Sådan lyder Ghita Nørbys malende beskrivelse af sit første møde med privathospitalet Kysthospitalet Care, der også er kendt under navnet Skodsborg, i et debatindlæg i Politiken i går.

I starten af december faldt den 82-årige skuespiller så uheldigt, at hun knuste sin højre hofte. Efter en akut operation i offentligt regi beslutter Nørby sig for, at hun vil forkæle sig selv med et ophold på privathospitalet for at komme til hægterne.

Ghita Nørby har brækket hoften: Må aflyse forestillinger

Annonce:

Kysthospitalets hjemmeside kan man se, at Ghita Nørby og andre patienter blandt andet stilles følgende i udsigt:

’Efter en operation eller sygeperiode er det vigtigt at komme i gang igen så hurtigt som muligt. Du træner sammen med vores fysioterapeut to gange daglig på hverdage og en gang i weekenden, i et individuelt tilpasset træningsprogram. Vi har erfarne sygeplejersker i døgnbemanding. Personalet sætter pleje og omsorg i højsædet, og sørger for medicin, bandageskift, påklædning og bad mm.’

Men det er langt fra den oplevelse Ghita Nørby har, skriver hun i Politiken.

Da hun ankommer til privathospitalet må hendes søn finde en kørestol og hjælpe sin nyopererede mor ud af bilen og ind på Kysthospitalet Care.

Annonce:

- På første sal, på afdelingen 'Care', står der en sygeplejerske, der siger noget til mig. Jeg forstår ikke et ord. Trods min alder er min hørelse faktisk ganske god, men ingen forstår et ord. Vi kører ind på mit værelse, skriver Ghita Nørby i debatindlægget.

- Sygeplejersken, med det mærkelige sprog, hænger mit nattøj op på en bøjle. Vi forstår mindre og mindre. Jeg er kommet for at blive genoptrænet, men fysioterapeuten er gået. Jeg ankom fem minutter efter, at hans vagt var slut. 4.800 kr. om dagen. Jeg undrer mig.

På medicin og vin
Ghita Nørbys undren over det private hospital bliver kun større, da hun får serveret mad og ikke mindst vin af sygeplejersken.

- Maden er tung og voldsom, jeg kan ikke spise den. En anden sygeplejerske tilbyder rødvin. Jeg spørger, om hun er blevet vanvittig, jeg er dybt medicineret og nyopereret, hun skænker rødvin.

Skuespilleren vælger at tage hjem efter et døgn på Kysthospitalet Care. Her kommer hun ind i den kommunale hjemmepleje, hvor hun ifølge sit debatindlæg bliver mødt af søde mennesker og masser af forståelse og omsorg.

Annonce:

Til BT siger Kysthospitalt Cares administrerende direktør Michael Schou Rasmussen, at Ghita Nørby 'har skæve forventninger og fine fornemmelser’.

- Hun er en diva og har en helt anden opfattelse af, hvordan verdenen skal være i forhold til almindelige menneskers behov. Det er også hr. og fru. Jensen, som kommer på Care, fordi de har været syge og skal have hjælp til at komme videre i deres liv. Ghita Nørby er vant til femstjernet service, sådan er det nok ikke for den brede befolkning i Danmark, siger han.

Gratis ophold
Overfor Ekstra Bladet har direktøren ikke særligt meget lyst til at kommentere sagen yderligere, men siger kort, at de har valgt at give Ghita Nørby sine penge tilbage.

- Så hun har fået sit ophold gratis, siger Michael Schou Rasmussen til Ekstra Bladet.

- Hvorfor har I givet hende pengene tilbage?

- Det har vi gjort på grund af det, hun skrev i Politiken i går. Og så har jeg ikke flere kommentarer.

- Så hun har fået pengene tilbage, fordi hun har klaget?

- Jeg ser det nu ikke som en klage, men mere som et udtryk for, at hun har haft forskellig opfattelse af, hvad der er et hotel, og hvad der er et hospital. Og jeg har ikke flere kommentarer, siger Michael Schou Rasmussen, inden telefonforbindelsen afbrydes.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: