Annonce:
Annonce:

Gjorde det igen: Seks millioner skattekroner for lucia-optog

Det kostede skatteborgerne seks millioner kroner, da Peter Bindner arrangerede buskoncerter i de fire største byer. To måneder senere gjorde han det igen - til samme pris

Her kører Peter Bindners bus rundt i København i efteråret til koncerten 'sammen, hver for sig'. Han lavede igen buskoncerter til jul.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Peter Bindner havde tilsyneladende så stor succes med sine busture til seks millioner skattekroner, at han valgte at gøre det igen.

Således kørte han blot to måneder senere endnu en tur gennem de fire største danske byer. Denne gang var der dømt jule- og luciakoncert. Prisen var den samme; Seks millioner skattekroner.

Det viser en aktindsigt, Ekstra Bladet har fået hos Slots- og Kulturstyrelsen.

Artiklen fortsætter under boksen ...

Kontroversiel event-mand

Peter Bindner har efterladt sig et langt spor af skuffede kunder og samarbejdspartnere, siden han i 1984 oprettede virksomheden PB Action Fest og Eventbureau.

Blandt andet kunne Ekstra Bladet fortælle, at han i julen 2019 havde arrangeret julefrokoster, som han efterfølgende aflyste, og på grund af et punkt i forbrugeraftalen, som man skrev under på ved købet, kunne han lade være med at give kunderne penge tilbage, hvis de ikke kunne deltage på den nye dato.

Det kaldte Forbrugerrådet Tænk dengang for ulovlige forbrugeraftaler, men Peter Bindner slap for at betale pengene tilbage. Bortset fra, da kunderne var fra politiet - da betalte han lynhurtigt alle penge tilbage for billetterne.

Derudover har han blandt andet skulle betale en erstatning på mere end 1.500.000 kroner efter en årelang retssag med virksomheden Bygma, som han skulle have arrangeret en firmafest for, men festen blev aflyst, og Peter Bindner ville alligevel beholde sine penge.

Til flere af sine arrangementer benytter Peter Bindner desuden kunstnere, men det er heller ikke altid, de får løn for deres arbejde. Således kunne Dorthe Gerlach fortælle til Ekstra Bladet, at hun i sommeren 2019 spillede koncert til arrangementet 'En Romantisk Aften i Botanisk Have 2019', men efterfølgende modtog gruppen aldrig hyren.

Hvis du vil vide mere om Peter Bindners mange sager og brogede fortid, kan du læse alt her.

12 millioner skattekroner
Lørdag 12. december klokken 14 kørte bussen gennem Aalborg, og klokken 17 tog den en tur gennem Aarhus, før den sluttede af med en tur gennem Odense klokken 20. Pris: 1.500.000 skattekroner pr. by.

Annonce:

Søndag 13. december kørte bussen så gennem København, hvor skatteborgerne trods alt fik lidt mere for pengene. Her blev det ifølge tidsplanen på den officielle hjemmeside til lucia-koncert i byen på omkring fem timer.

Også her var prisen 1.500.000 skattekroner. Peter Bindner fik altså igen seks millioner kroner for at køre en buskoncert gennem de fire byer over to dage.

Artiklen forsætter efter videoen ...

Her kører Peter Bindners bus rundt i København. Denne ene tur kostede skatteborgerne 1.500.000 kroner.

Peter Bindner har dermed sammenlagt fået 12 millioner kroner i de to ansøgningsrunder.

Artiklen fortsætter under boksen ...

Styrelsen undersøger bus-millioner

Slots- og Kulturstyrelsen bekræfter over for Ekstra Bladet, at de undersøger sagen og har stillet krav om dokumentation for udgifterne i forbindelse med arrangementerne.

'Slots- og Kulturstyrelsen kan oplyse, at vi i øjeblikket undersøger en række forhold vedrørende PB Actions ansøgninger om tilskud fra aktivitetspuljen, som er en af de Corona-ordninger, der skal støtte kulturaktiviteter.'

'I forbindelse med en række nye ansøgninger fra PB, er der opstået tvivl om, hvorvidt tilskuddene fra tidligere ansøgninger er anvendt til de ansøgte formål. Vi har på den baggrund givet afslag til de nye ansøgninger fra ansøgeren, og efter samråd med Kammeradvokaten har vi bedt PB Action om at dokumentere virksomhedens udgifter til de allerede afholdte arrangementer,' oplyser Slots- og Kulturstyrelsen i en mail.

Siden har Peter Bindner nægtet at aflevere regnskabet før tid, og hans advokat har overtaget dialogen med styrelsen.

Hos Slots- og Kulturstyrelsen undersøger juristerne nu, hvad det næste skridt i sagen bliver.

Højt budget
Man kan maksimalt få dækket 65 procent af sine omkostninger til et arrangement via aktivitetspuljen, op til en maksimal grænse på seks millioner kroner.

Peter Bindner havde i ansøgningen udfyldt et budget på 2.783.150 kroner pr. by. Det svarer til et samlet budget på 11.132.600 kroner for de fire busture.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Peter Bindner, men han oplyste, at han ikke har nogen kommentarer og smækkede røret på.

Peter Bindner har sammenlagt fået 12 millioner skattekroner for sine buskoncerter. Foto: Ole Buntzen/POLFOTO
Peter Bindner har sammenlagt fået 12 millioner skattekroner for sine buskoncerter. Foto: Ole Buntzen/POLFOTO
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: