(Toscana - Ekstra Bladet:) - Jeg tror ikke på, at Danmark vinder. Vi kan måske lande et sted mellem en sjette- og en tiende plads. Men højere op kommer vi nok ikke.
Melodi Grand Prix veteranen Søren Bundgaard tænder ikke det store vinder-håb for 20-årige Leonora, når hun i morgen stiller op i semifinalen og forhåbentlig i finalen på lørdag i Det Internationale Melodi Grand Prix med sangen ’Love Is Forever’.
Søren Bundgaard har et særdeles indgående kendskab til alle sangene. Han har nemlig lavet den såkaldte mastering – lydjustering - af alle de indspillede Grand Prix numre i sit lydstudie i det nordlige Toscana i Italien.
Her har Søren Bundgaard og kæresten Helle har boet i de seneste seks år.
Sød lille sang
- Det er en sød lille sang, som Leonora synger. Det er jo nærmest en børnesang, hvor hun synger på fire forskellige sprog. Det er selvfølgelig en gimmick, men sangen slår næppe igennem i det store morads af sange, der i dag er i konkurrencen.
- Jeg kan selvfølgelig tage fejl. Jeg har tidligere sagt, at ballader ikke kan vinde et Grand Prix, og det har jo ikke holdt stik, smiler Søren Bundgaard.
Søren Bundgaards bedste bud på en vinder er Sverige.
- ’Too Late for Love’ lever i den grad op til den typiske, tempofyldte stil, som svenskerne er så gode til indenfor populærmusikken. Det er helt klart den sang, som jeg har lagt mest mærke til under mit lydarbejde med sangene, siger Søren Bundgaard.
Messi skal ikke spille for Danmark
Den 63-årige komponist og producer skal naturligvis følge konkurrencen på tv sammen med Helle.
Bundgaard erkender dog blankt, at interessen ikke længere er så glødende som tilbage i 1980'erne, hvor hele Danmark i samlet trop fulgte slagets gang hos Danmarks Radio.
- Ret beset er en konkurrence på musik noget mærkeligt noget. Man kunne lige så godt spørge om, hvad der smager bedst: En ost eller en pølsemad. Og så giver vi ostemadden fire point.
- Jeg kan heller ikke lide, at det nationale islæt fuldstændig er forsvundet. Det er for eksempel noget underligt noget, når en svensk komponist skriver sangen for Tyskland.
- Lionel Messi skal da heller ikke spille på det danske fodboldlandshold. Vi vil måske nok vinde, men stoltheden og glæden over at være dansker forsvinder. Det samme gør følelsen af nationalt fællesskab, mener Søren Bundgaard.
For mange sange
Han mener også, at der i dag er alt for mange sange med i konkurrencen, efter at landene fra Østeuropa er kommet med.
- Det er komplet umuligt at kapere mere end 10-15 sange. Det hele drukner i hinanden, mener Søren Bundgaard.